Οι πρώτες εικόνες από την δοκιμή του Marc Marquez στο Portimao – VIDEO – Φωτο

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Marc Marquez δοκίμασε την πρόοδο στην ανάκαμψη από το πρόβλημα με τα μάτια του με ένα track day στο Portimao σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.

Ο Marc Marquez οδήγησε στην πίστα του Portimao σήμερα, με μια μοτοσυκλέτα παραγωγής RC213V-S και ολοκλήρωσε 65 γύρους στην πορτογαλική πίστα αυτή την Κυριακή, δοκιμάζοντας τον τραυματισμό του στα μάτια.

Ο ίδιος ανέβασε εικόνες (Video και Φωτογραφίες) στα κοινωνικά του δίκτια σχολιάζοντας «Είμαι χαρούμενος που νιώθω ξανά την αίσθηση της ταχύτητας»

Εν αναμονή της Honda να το επιβεβαιώσει μέσω επίσημης δήλωσης, η δοκιμή που πραγματοποίησε ο Marc Márquez αυτή την Κυριακή στο Portimao έδωσε θετικό αποτέλεσμα, οπότε η αποθεραπεία του αναβάτη, όσον αφορά τον τραυματισμό στα μάτια, έχει ολοκληρωθεί.

Ο Marc Márquez έκανε 65 γύρους σε τρεις εξόδους των 15 γύρων και μια τελική των 20 γύρων, για να επαληθεύσει ότι ούτε η υψηλή ταχύτητα ούτε η κούραση έθεσαν σε κίνδυνο την όραση του.

Τα συναισθήματα του Marc στο τέλος της ημέρας ήταν θετικά και αυτή τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε έλεγχο προτού ανακοινώσει ότι στις 5 και 6 Φεβρουαρίου θα είναι παρών στο pre-season test του MotoGP στη Sepang.

Ο Marquez είχε δηλώσει πριν την σημερινή δοκιμή: «Αν οδηγήσω την μοτοσυκλέτα θα είναι επειδή θα έχω τέλεια όραση. Αλλά αυτή τη στιγμή, ακολουθώ τη συμβουλή του γιατρού.

«Θέλω να δοκιμάσω σε μια πίστα GP με υψηλή ταχύτητα μόνος, ένα μονοήμερο τεστ με πολλούς γύρους, αν όταν κουράζομαι έχω κάποιο πρόβλημα ή όχι.»

«Θέλω να αξιολογήσω και ο γιατρός μου θέλει να αξιολογήσει όλα αυτά τα πράγματα πριν μου επιτρέψει να πάω στο τεστ της Μαλαισίας».