27 May 2024
MotoGP 2023

Paolo Simoncelli: “Αν ο Marquez είχε εμπλοκή στα περιστατικά του Le Mans θα τον έκαιγαν στην πυρά σαν την Ιωάννα της Λωραίνης”

Πολλοί θα θυμάστε την καταστροφική συμπεριφορά των μέσων ενημέρωσης απέναντι στον αείμνηστο Marco Simoncelli το 2011, τη χρονιά του πρόωρου θανάτου του.

Χαρακτηρίστηκε ως «επικίνδυνος», «επιθετικός», «αγνοούσε τους κανόνες» και ένα σωρό άλλες κατηγορίες, μέχρι που δέχθηκε ακόμη και απειλές θανάτου με σφαίρες στο σπίτι του από χουλιγκάνους και σκουπίδια που μολύνουν το άθλημα.

Ακόμη και οδηγοί του είχαν επιτεθεί για την συμπεριφορά του μέσα στην πίστα χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο. Αλλα ακόμα και τότε, ευτυχώς, πολλοί ήταν αυτοί που  υποστήριζαν ότι αυτό είναι η μαγεία του MotoGP, ο σκληρός ανταγωνισμός και η αδρεναλίνη.

Σας θυμίζει κάτι αυτό ???

Ο Marco Simoncelli σήμερα θεωρείτε ένας από τους ποιο αγαπητούς και συμπαθής οδηγούς που πέρασε από το MotoGP, ξεχνώντας μυστηριωδώς τι έλεγαν πριν (γνωστό φαινόμενο), μάλλον λόγω του προώρου χαμού του.

Χρόνια αργότερα, υπάρχει ένας άλλος αναβάτης που έχει μπει στο στόχαστρο τα τελευταία χρονιά. Μιλάμε για τον Marc Marquez, οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, που έχει χαρακτηριστεί «επικίνδυνος», «επιθετικός», «αγνοεί τους κανόνες» και ένα σωρό άλλες κατηγορίες. Αναμφίβολα, ο Ισπανός έχει ανεβάσει τον πήχη, προσφέροντας αξέχαστους αγώνες, μονομαχίες που κόβουν την ανάσα και συναρπαστικές προσπεράσεις, αλλά η θεαματική οδήγησή του φαίνεται να ενοχλεί κάποια μέσα ενημέρωσης που φροντίζουν να δημιουργούν κλίμα, αλλα και από μερικούς συναδέλφους του στην πίστα.

Ένας από αυτούς που σήμερα θέλει να υπερασπιστεί τον Marquez, ένα άτομο που ίσως βλέπει σε αυτή τη θεαματική οδήγηση, αυτή του «παιδιού» του που είχε πει: «Είναι αγώνας, αν δεν θέλεις να πληγωθείς, μείνε σπίτι» .

Ο Paolo Simoncelli, στην εβδομαδιαία στήλη που γράφει για την ιστοσελίδα της ομάδας του (Sic58 Squadra Corse), θέλησε να αφιερώσει χώρο στον αγώνα της Κυριακής στο Le Mans, επαινώντας αυτό που έκανε ο Ισπανός οδηγός όπου επέστρεψε μετά από 45 ημέρες απουσίας λόγω του τραυματισμού του στο δεξί χέρι, στο Portimao.

«Αυτή τη στιγμή, οι δημοσιογράφοι και η τηλεόραση δημιουργούν συχνά ψευδείς συναγερμούς και «τρομοκρατία» που το πιστεύουν μόνο όσοι το θέλουν προφανώς.»

«Συχνά γίνεται συζήτηση για προσπέρασμα που είναι πολύ επικίνδυνο ή πολύ κοντά στον άλλο οδηγό, κάτι που σχεδόν συνορεύει με τον παραλογισμό

«Στην υποθετική ερώτηση: “Και αν ο Marquez ήταν εκεί στη μέση την Κυριακή; Αν ήταν ένας από τους συμμετέχοντες σε ένα από τα περιστατικά ή στις επαφές που συνέβησαν; Η είδηση ​​θα ήταν τόσο μέτριας έντασης όπως τώρα;
Απαντώ, φυσικά όχι! Θα τον έκαιγαν σαν την Ιωάννα της Λωραίνης (Jeanne d’Arc)
, για να πούμε μια τυχαία Γαλλίδα».

«Δεδομένου ότι αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Marquez μου φαίνεται ότι είναι μια ιστορία που έχω ξανακούσει…μου φαίνεται παράλογο ένα αγόρι μετά από σαράντα πέντε μέρες ανάρρωσης να ανεβαίνει σε μια μηχανή με πλαίσιο που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ πριν. Παραλίγο να πάρει την pole position (την κέρδισε μόνο ένας σπουδαίος Bagnaia) και εμείς… είμαστε ακόμα εδώ και το συζητάμε. Πραγματικά?»

«Σε αντίθεση με άλλους, κατηγορείται για υπερβολικά επιθετικά προσπεράσματα και ελιγμούς που θεωρούν ανάρμοστους. Αλλά οι προσπεράσεις, ελιγμοί, αδρεναλίνη και συγκινήσεις είναι η ουσία της μοτοσικλέτας, χωρίς αυτό το άθλημα δεν θα υπήρχε.»

«Έναν αγώνα σαν το Κυριακάτικο MotoGP δεν έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό, απίστευτο φρενάρισμα, οριακή προσπέραση, το θέλεις ή όχι, τον έκανε μια φοβερή κούρσα που μας κράτησε όλους κολλημένους στην οθόνη και είναι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη.»

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι ΤΟ σόου που χρειάζεται ο κόσμος της μοτοσυκλέτας, σε ένα αθλητικό πλαίσιο όπου το ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς. Αναρωτιέμαι λοιπόν. γιατί δεν… απολαμβάνουμε την ομορφιά αυτού του αθλήματος και να αφήσουμε αυτούς τους τύπους να κάνουν αυτό που μόνο λίγοι στον κόσμο μπορούν να κάνουν…;!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events