Παρουσίαση νέων μοντέλων OFFROAD της KTM και Husqvarna ΜΥ 2018 – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για άλλη μια φορά η KTM SEE παρουσίασε τα νέα τη μοντέλα για το 2018 όπως μοναδικά κάνει, στο Γκάζι στην έδρα της, την περασμένη Πέμπτη και στην Πεντέλη την Παρασκευή για οδήγηση όλων των νέων μοντέλων!

VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ – ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Αυτή την φορά είχαν να παρουσιάσουν κάτι εντελώς μοναδικό, τα εντελώς νέα δίχρονα μοντέλα με ψεκασμό! Η νέα εποχή των δίχρονων κινητήρων είναι εδώ χάρη στην KTM!

Την παρουσίαση άνοιξε η κυρία Ίλια Κοντού, Marketing Manager της KTM SEE, που καλωσόρισε τους  ανθρώπους του ειδικού τύπου.
Η οικοδέσποινα παρουσίασε την ΚΤΜ, την Αυστριακή εταιρία, που είναι πλέον ο μεγαλύτερος ευρωπαίος κατασκευαστής με 200.000 μοτοσυκλέτες παγκοσμίως!

Η ΚΤΜ έχει επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα, εξέλιξη και βελτίωση της εταιρικής δομής της.

Η ΚΤΜ το 2017 μπήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP για πρώτη χρονιά με φοβερή εξέλιξη και καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα!

Ο κύριος Ανδρέας Γκλαβάς πήρε το λόγο στην συνέχεια και μας παρουσίασε την αγωνιστική δραστηριότητα του KTM Group σε Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορυφαία την συμμετοχή της KTM στα MotoGP!

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Κώστας Καλαντζόπουλος, After Sales Manager, και μας ενημέρωσε για την εταιρία αναρτήσεων WP μια εταιρία ιδιοκτησία της KTM, ενώ στην συνέχεια μας ενημέρωσε με πολλές λεπτομέρειες για την νέα γενιά δίχρονων μοτοσυκλετών TPI, αλλά και για τα υπόλοιπα μοντέλα της KTM και τις αλλαγές τους για το 2018!

Αναρτήσεις WP
Οι νέες αναρτήσεις της WP θα έχουν τέσσερις διαφορετικές σειρές, η σειρά APEX για τις μοτοσυκλέτες δρόμου, με τεχνολογία STX – Supertrax και TRX – Trax, η σειρά XPLOR για μοτοσυκλέτες Adventure με τεχνολογία CV – Cone Valve και SAT – Semi Active Technology, η σειρά XXACT για μοτοσυκλέτες Motocross με τεχνολογία AER – Aer Technology και EDS – Electronic Damping System, και η σειρά APHIX για μοτοσυκλέτες Enduro με τεχνολογία TRD – Throught Rod Damping και PDS – Progressive Damping System.
H νέα γκάμα αναρτήσεων θα παράγει αναρτήσεις για μοτοσυκλέτες παραγωγής σε πέντε επίπεδα, για AFTER MARKET σε τρία επίπεδα και FACTORY RACING σε ένα επίπεδο, το ανώτερο, συνολικά θα έχει  εννέα επίπεδα επιλογών, όπως δείχνει παρακάτω ο πίνακας.

KTM EXC TPI 2018
Παρουσίαση των νέων δίχρονων TPI, KTM 250 EXC TPI, KTM 250 EXC TPI SIX DAYS, KTM 300 EXC TPI, KTM 300 EXC TPI SIX DAYS.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των δίχρονων KTM 250/300 EXC TPI , είναι καταρχήν η προσαρμογή τους στο EURO 4, Τεράστια βελτίωση στην κατανάλωση με μείωση της κατανάλωσης έως και 40%!, Τεχνολογία αιχμής στους δίχρονους κινητήρες TPI = Transfer Port Injection, δεν υπάρχει ανάγκη ρυθμίσεων σε σχέση με τις περιβαλλοντικές αλλαγές, δεν υπάρχει ανάγκη για προ-μίξη του καυσίμου, η Μίζα, μείωση του καπνού κατά 50%!, μειωμένοι ρύποι, μειωμένες αναθυμιάσεις καυσίμου, το λάδι (0,7lt) διαρκεί για τουλάχιστον 5 ρεζερβουάρ βενζίνης, έχει κορυφαία απόδοση, εξαιρετική οδηγησιμότητα και αυξημένη άνεση.

Στα νέα δίχρονα βλέπουμε επίσης, μπαταρία Ιόντων λιθίου, αντλία λαδιού κάτω από το δοχείο λαδιού, πλήρωση λαδιού στον κεντρικό σωλήνα του πλαισίου, ρεζερβουάρ καυσίμου 9 λίτρων με αντλία βενζίνης, νέα ισχυρότερη γεννήτρια 196W, συμπλέκτης DDS (DDS clutch), κιβώτιο σχεδιασμένο ειδικά για χρήση enduro, 6 σχέσεων.

Επίσης παρουσιάστηκε το ιστορικό εξέλιξης του κινητήρα, κάτι που θα αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο με λεπτομέρειες για τον νέο δίχρονο κινητήρα!

Επίσης παρουσιάστηκαν διαγράμματα της δυναμομέτρησης του δίχρονου ψεκαστού και του δίχρονου με καρμπυρατέρ, με τον νέο κινητήρα να έχει πιο ομαλή καμπύλη απόδοσης σε όλο το φάσμα των στροφών, αλλά και περισσότερη δύναμη στις ψηλές στροφές.

KTM ΓΚΑΜΑ 2018 – EXCELLENT

Παρουσιάστηκαν όλα τα νέα μοντέλα της KTM (Δίχρονα 125 XC-W, 150 XC-W – τετράχρονα 250 EXC-F, 250 EXC-F SIX DAYS, EXC RANGE 2018, 350 EXC-F, 350 EXC-F SIX DAYS, 450 EXC-F, 450 EXC-F SIX DAYS, 500 EXC-F, 500 EXC-F SIX DAYS.

Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές για το 2018, όπως και τα, τα power parts και power wear της εταιρίας, και βέβαια την αναγέννηση του 85 SX που είναι εντελώς καινούριο, που έχει νέο κινητήρα ελαφρύτερο κατά 770gr, νέο αλουμινένιο υποπλαίσιο, νέο σύστημα ψύξης, νέο πλαίσιο από χρωμιοπμολυβδαινιούχο χάλυβα ελαφρύτερο κατά 500gr, προοδευτικό αμορτισέρ WP, πιρούνι WP AER 43, νέο μηχανισμό συμπλέκτη, νέο φιλτροκούτι και τροχούς Excel.

Η παρουσίαση του Κύριου Καλαντζόπουλου έκλεισε με αναφορά στην συνεργασία της KTM με την Ελβετική εταιρία λιπαντικών Motorex, για την πολυετή συνεργασία τους και την νέα τους πορεία στα MotoGP.

Στην συνέχεια ο κος Αργύρης Παπαγιαννακόπουλος, υπεύθυνος δικτύου, παρουσίασε τα νέα μοντέλα της Husqvarna, τα νέα της δίχρονα TPI όπως τα KTM αλλά και τις διαφορές που έχουν, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα νέα της Husqvarna

Ο κος Ντίνος Πετρής, ο υπεύθυνος της Michelin στην Ελλάδα μας παρουσίασε το νέο ελαστικό Enduro Medium της Michelin, ενός ελαστικού με νέα χάραξη και διαφορετική γόμα, για κορυφαία πρόσφυση στο στεγνό. Λεπτομέρειες για το νέο ελαστικό της Michelin διαβάστε εδώ σε ξεχωριστό άρθρο εδώ>>

Ο κύριος Σόλων Κοντός, Διευθύνων Σύμβουλος της KTM SEE ανακοίνωσε την επιστροφή στην πορτοκαλί ομάδα του κου Στάθη Κοσμίδη, ως υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος, έκπληξη ακόμα και για τον ίδιο, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από το ατύχημα του πριν 3,5 χρόνια!

Επίσης ανακοίνωσε την νέα συνεργασία της Husqvarna με τον κύριο Γιώργο Παρασκευά της Wolf Racing, ο οποίος θα αγωνίζεται με Husqvarna FS 450 στους αγώνες Super Motard, καθώς και την εμπορική τους συνεργασία.

Με την παρουσίαση των αναβατών από τις ομάδες της KTM σε Ταχύτητα, Enduro και Motocross που έκανε ο Ανδρέας Γκλαβάς, έκλεισε η εκδήλωση στον χώρο της KTM SEE, όχι όμως και η βραδιά που συνεχίστηκε σε διπλανό εστιατόριο με όλους τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν για άλλη μια φορά την μοναδική φιλοξενία της KTM SEE.

Την επομένη ημέρα βρεθήκαμε στην Πεντέλη όπου οδηγήσαμε όλα τα νέα OFFROAD μοντέλα της KTM και της Husqvarna για το 2018 και που θα σας παρουσιάσουμε αρκετά από αυτά σε επόμενα άρθρα μας!

Ρεπορτάζ – Video – Φωτογραφίες © Γιώργος Φιωτάκης
Οδήγησαν για το BikerSpirit :
Νίκος Βρεττός
Δημήτρης Παπαγγέλου