Pit Beirer, KTM: “Μερικοί μάνατζερ αναβατών, είναι χειρότερη μάστιγα από τον Covid”

Ο Gardner έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP οδηγώντας ένα Tech3 KTM και είναι σαφές ότι η πρώτη του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία δεν πάει με το καλύτερο τρόπο.

Ο μάνατζερ του Remy Gardner και του Joan Mir, Paco Sánchez, έχει ασκήσει έντονη κριτική στην KTM και την ομάδα Tech3. Ως εκ τούτου, το αφεντικό της KTM, Pit Beirer, προβληματίζεται σχετικά με το εάν θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τον Gardner.

Ο Pit Beirer δεν ήταν ποτέ ο τύπος που μασάει τα λόγια του. Ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM πάντα προτιμούσε να είναι ξεκάθαρος και άμεσος στις δηλώσεις του και ακόμη και σήμερα επιβεβαίωσε αυτή τη στάση, αφού άσκησε δριμεία κριτική στη συμπεριφορά του μάνατζερ Paco Sánchez.

«Ο Paco Sánchez δεν χάνει καμία ευκαιρία να μας επιπλήξει αυτή τη στιγμή», εξήγησε ο Pit Beirer σε συνέντευξή του στο SPEEDWEEK.com μετά το GP του Le Mans. «τάσσεται εναντίον της KTM, της ομάδας Tech3 και του συμβολαίου που προσφέραμε στον οδηγό του Remy Gardner για το 2023. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με τέτοιες δηλώσεις. Γιατί ο Remy και ο Raul είναι απλά πρωτάρηδες σε αυτήν την κατηγορία. Τις καλές μέρες, ο Remy έχει δείξει ότι μπορεί να λάμψει και να οδηγήσει καλύτερα από τους άλλους πρωτάρηδες αυτής της κατηγορίας. Ως εκ τούτου, τίποτα δεν έχει χαθεί στη μέχρι τώρα πορεία του στο MotoGP, ούτε στα αποτελέσματα, ούτε στην πορεία ενός πρωτάρη. Αλλά για τους αρχάριους αυτής της κατηγορίας χρειάζεται λίγη υπομονή μέχρι να έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα. Σε μια τέτοια φάση, δεν θέλουμε απαραίτητα να μας αξιολογεί ένας μάνατζερ όπως ο κ. Paco Sánchez.»  

Η Red Bull και η KTM έχουν επενδύσει μέχρι στιγμής πολλά στην καριέρα του Gardner, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 στην ομάδα Red Bull KTM-Ajo το 2021 – επίσης έχουν εμπιστοσύνη σε αυτόν στην «μεγάλη κατηγορία».

«Αυτό που έμαθα τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες είναι ότι είναι πάντα σημαντικό να μιλάς απευθείας με τους οδηγούς», τονίζει ο Pit Beirer. «Μπορώ να πω μόνο για μερικούς από τους μάνατζερ των οδηγών: Είναι η μεγαλύτερη μάστιγα που έχει χτυπήσει τα paddock τα τελευταία χρόνια εκτός από την Covid».

«Ο Paco Sánchez μας κατηγορεί ότι δεν κάνουμε καλή δουλειά με την ομάδα Tech3. Λυπάμαι, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Hervé Poncharal είναι σε αυτό το paddock για 30 χρόνια με επιτυχία, ήταν Πρόεδρος της IRTA για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει περισσότερους από 50 υπαλλήλους τους οποίους πληρώνει κάθε μήνα. Ο Hervé Poncharal είναι ηγέτης της ομάδας και επαγγελματίας παντού.»  

Ο Beirer συνεχίζει: «Κάναμε καλή δουλειά με τον Remy στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, ανέβηκε στο MotoGP μαζί μας ως παγκόσμιος πρωταθλητής και είχε την ευκαιρία στο MotoGP μαζί μας, με ένα πολύ καλά αμειβόμενο συμβόλαιο. Μετά να διαβάζω δηλώσεις του κ. Sánchez στα ΜΜΕ ότι η KTM και η Tech3 δίνουν κακά συμβόλαια. Αυτό το λέει κάποιος που μάλλον δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παίζει με το κινητό του για όλη την εβδομάδα. Από την άλλη, εμείς απασχολούμε περισσότερα από 100 άτομα στο τμήμα MotoGP για να μπορούμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση σε κάθε Grand Prix.».

«Αυτό που συμβαίνει τώρα σε σχέση με τον Remy είναι μεγάλη ενόχληση. Επίσης βλάπτει τους οδηγούς, που φυσικά, είναι οι πραγματικοί μας ήρωες, γιατί είναι αυτοί που πρέπει να αποδώσουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της KTM, ο οποίος είναι υπεύθυνος για 70 αναβάτες εργοστασίων και 500 μέλη της ομάδας (επίσης για τις μάρκες Husqvarna και GASGAS), με την KTM μόνο να πετυχαίνει 327 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στους δυο τροχούς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Beirer επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να συνεχίσει με τον Gardner.
«Μας αρέσει πολύ ο Remy και θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί του. Αλλά θα ήταν καλύτερα αν ο μάνατζερ του δεν μας επέκρινε συνεχώς στα ΜΜΕ. Τότε θα ήταν πιο εύκολο για εμάς να επεκτείνουμε το συμβόλαιο. Δεν θα επιβάλουμε την επιλογή στον Remy παρά τη θέληση του οδηγού. Αν δεν θέλει να μείνει μαζί μας, είναι δική του απόφαση. Από τις δηλώσεις του μάνατζερ του καταλαβαίνω ότι δεν είμαστε ο συνεργάτης που θέλει. Αλλά ο διευθυντής και ο οδηγός είναι δύο διαφορετικά πράγματα, γιατί έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τον Remy. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί του.»

Δεδομένου ότι ο Sánchez είναι μάνατζερ επίσης του Joan Mir μαζί με τον Gardner, δεν υπάρχει επαφή μεταξύ της KTM και του παγκόσμιου πρωταθλητή MotoGP του 2020, ο οποίος έλαμψε στο Red Bull Rookies Cup με KTM και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 2016 σε ηλικία 16 ετών όπου τερμάτισε πέμπτος.

Related Posts