Σκοτώθηκε θεατής σε ατύχημα στο Dakar 2023

Θλιβερά νέα έφτασαν από τη Σαουδική Αραβία από το Ράλι Ντακάρ του 2023. Ένα τραγικό ατύχημα συνέβη στην ένατη ειδική, στο οποίο ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Το Dakar 2023 είχε το πρώτο του θάνατο. Ενώ οι πολυάριθμες πτώσεις και τα ατυχήματα στην 45η έκδοση ήταν μέχρι στιγμής σχετικά ήπια, ένα τραγικό περιστατικό συνέβη την Τρίτη στην 9η ειδική.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια ASO, ένας θεατής χτυπήθηκε από όχημα στην ειδική διαδρομή των 359 χλμ. Η ταυτότητα του νεκρού και ποιος συμμετέχων εμπλέκεται δεν αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν Ιταλό που στάθηκε πίσω από έναν αμμόλοφο, ελπίζοντας πιθανότατα σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή φωτογραφία. Οι διασώστες βρέθηκαν γρήγορα στο σημείο, αλλά ο θεατής πέθανε κατά τη μεταφορά με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα καρέ από ενα βίντεο* που κυκλοφόρησε διαδικτυακά στο Instagram που δυστυχώς επιβεβαιώνει τα πάντα, αφού είδαμε τον θαυμαστή καταπλακωμένο από το φορτηγό να προσπαθεί να σηκωθεί, να τον πλησιάζουν άλλα δύο άτομα που προσπαθούν να τον βοηθήσουν και στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Aso: ” Ένας θεατής ιταλικής καταγωγής που βρισκόταν πίσω από έναν αμμόλοφο ενεπλάκη σε ατύχημα στη διαδρομή του ράλι. Ο θεατής απομακρύνθηκε με ελικόπτερο για να λάβει ιατρική βοήθεια, αλλά δυστυχώς πέθανε κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο”

Το τελευταίο μοιραίο στο Ντακάρ ήταν πέρυσι όταν ο Γάλλος Quentin Lavalée πέθανε σε τροχαίο ατύχημα σε μια οδό σύνδεσης. Ο μόλις 20χρονος εργαζόταν ως μηχανικός. Οι περισσότεροι θανάσιμα τραυματισμένοι συμμετέχοντες είναι οδηγοί μοτοσικλετών. Ο Pierre Cherpin πέθανε το 2021 και ένα χρόνο πριν ο Edwin Straver και ο Paulo Goncalves πεθάναν σε ατύχημα.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner