Στην κορυφή του Πανελληνίου Enduro η Beta Chachagias Racing Team

Στην κορυφή του Πανελληνίου Enduro η Beta Chachagias Racing Team

Με τον Παναγιώτη Κακολύρη να επικρατεί στη Γενική κατάταξη, και τρεις ακόμα αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο των κατηγοριών τους άνοιξε, στην Άμφισσα, η αυλαία του φετινού Πρωταθλήματος για την αγωνιστική ομάδα Beta Chachagias.

Στον πρώτο και δεύτερο γύρο για το 2022, η Beta Chachagias Racing Team έκανε μια από τις πιο δυνατές της εμφανίσεις των τελευταίων ετών κερδίζοντας στη Γενική κατάταξη και την κατηγορία Ε2 με τον Κακολύρη (Beta RR 350 Racing). Παράλληλα είδε όλους τους αναβάτες της να αναβαίνουν στο βάθρο των κατηγοριών τους με τον Κωνσταντίνο Γεροντάκη (Beta RR 300) να παίρνει τη δεύτερη θέση στην Ε3 και τους Γιώργο Μανωλίδη και Phil Atwill να ανεβαίνουν εναλλάξ στο βάθρο της Ε2, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.

Ο αγώνας της Άμφισσας

Ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες των τελευταίων ετών περίμενε τους αναβάτες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro στην Άμφισσα. Δύο ξεχωριστές αγωνιστικές ημέρες με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της πόλης, με δύο ειδικές διαδρομές σε σχεδόν 1.000m υψόμετρο και συνολικά πάνω από 360km σε σκληρό τερέν με σφιχτούς χρόνους, δεν άφησαν περιθώρια για ξεκούραση σε κανέναν απαυτώνοντας άψογη φυσική κατάσταση και τεχνική. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η Beta Chachagias Racing Team εμφανίστηκε άριστα προετοιμασμένη διεκδικώντας τη νίκη στη Γενική κατάταξη και την άνοδο των αναβατών της στο βάθρο και των δύο κατηγοριών στις οποίες συμμετέχει (Ε2 και Ε3).

1η μέρα (Σάββατο)

Μετά από πολλά χρόνια όλοι οι αναβάτες του πρωταθλήματος βρέθηκαν να παλεύουν στην απλή διαδρομή ώστε να προλάβουν τους σφιχτούς χρόνους που είχε θέσει η οργάνωση. Ο Κακολύρης (Beta RR 350 Racing) ήταν ο ταχύτερος αναβάτης του αγώνα στα δύο από τα συνολικά έξι περάσματα από τις ειδικές διαδρομές τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της Γενικής και της Ε2. Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μανωλίδης (Beta RR 390 Racing) που έδειξε την κλάση του τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Ε2 και της Γενικής κατάταξης. Δύσκολη ήταν η μέρα για τον Phil Atwill (Beta RR 390 Racing) που ξεκίνησε πολύ δυνατά ωστόσο μία πτώση και η κούραση τον έριξαν στην πέμπτη θέση της κατηγορίας του ενώ εκτός αγώνα τέθηκε ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης καθώς ένα λάθος του στη διαδικασία ανεφοδιασμού δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

2η μέρα (Κυριακή)

Οδηγώντας εντυπωσιακά κι αλάνθαστα, ο Κακολύρης (Beta RR 350) κέρδισε την πρώτη θέση της Ε2 και της Γενικής περνώντας ταυτόχρονα στην κορυφή της βαθμολογίας. Πολύ δυνατή παρουσία κι από τον Κωνσταντίνο Γεροντάκη (Beta RR 300) που κατάφερε να βρει ρυθμό και πήρε τη δεύτερη θέση στην Ε3 και την τέταρτη στη Γενική κατάταξη. Συνεχίζοντας την εκπληκτική του πορεία στον χώρο του Enduro, ο Phil Atwill σημείωσε την καλύτερη του επίδοση ανεβαίνοντας στο βάθρο της Ε2 (3ος) και παράλληλα πήρε την πέμπτη θέση στη Γενική κατάταξη για πρώτη φορά στην καριέρα του ενώ μία θέση πίσω του τερμάτισε ο Γιώργος Μανωλίδης (4ος στην Ε2) ολοκληρώνοντας την άκρως επιτυχημένη παρουσία της ομάδας σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες των τελευταίων ετών.

#3 Παναγιώτης Κακολύρης : “Μετά τον τερματισμό μου στο Six Days (Γαλλία) πίστευα πως στην Άμφισσα θα κάνω έναν ξεκούραστο αγώνα αλλά τελικά έγινε ακριβώς το αντίθετο.  Οι σφιχτοί χρόνοι και η δύσκολη απλή διαδρομή με έκαναν να αναθεωρήσω το πως θα διαχειριστώ τον αγώνα του Σαββάτου πιέζοντας μέσα σε λογικά πλαίσια. Αντίθετα την Κυριακή μαθαίνοντας τη νέα μου μοτοσυκλέτα ακόμα καλύτερα μπόρεσα κι έκανα έναν καθαρό και δυνατό αγώνα. Ένας πολύ ωραίος και ταυτόχρονα σκληρός αγώνας τελείωσε με σίγουρα θετικό απολογισμό.”

Κώστας Χαχάγιας (team manager): “Παρά το μεγάλο κενό από τον τελευταίο περσινό αγώνα Enduro, προσπαθήσαμε να φτάσουμε στην Άμφισσα όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. Ο Παναγιώτης Κακολύρης έχοντας λάβει μέρος στο ISDE της Γαλλίας ήταν απόλυτα έτοιμος και το απέδειξε στην πράξη φεύγοντας από τον διήμερο αγώνα με τους περισσότερους βαθμούς στη Γενική κατάταξη. Εντυπωσιακοί ήταν τόσο ο Atwill  όσο κι ο Μανωλίδης ενώ ο Γεροντάκης πρέπει να κρατήσει την καλή εμφάνιση της Κυριακής αφήνοντας πίσω το λάθος απειρίας του Σαββάτου. Ανυπομονούμε ήδη για τον επόμενο αγώνα οπότε θα είναι παρών και ο Γιώργος Κοινωνάς ο οποίος απουσίασε από την Άμφισσα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.”

Επόμενος προορισμός για τη Beta Chachagias Racing Team η πόλη της Σκύδρας όπου στις 16 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου και 2ου αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και 1ου αγώνα Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro 2022 στην Άμφισσα