ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 1ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. ΤΡΙΠΟΛΗ 2019, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά για το 2019 στην ταχύτητα ξεκινά την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης με τα ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση) του 1ου αγώνα της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης  ξεκίνησαν να γίνονται αγώνα το 1989, και φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια αγώνων!  (Δείτε σχετικό αφιέρωμα 30 χρόνια Τρίπολη εδώ >>)

Ο σχεδιασμός της πίστας είναι δεξιόστροφη των 11 στροφών, και ακόμα  μέχρι σήμερα αποτελεί, μια από τις αγαπημένες πίστες πάρα πολλών αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι χρονομετρημένες κατατακτήριες για τον 1ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 46 συμμετοχές!*, οι λιγότερες συμμετοχές εναρκτήριου αγώνα στην Τρίπολη  από το 2012 όπου η ΑΜΟΤΟΕ έχει πάρει υπό την σκέπη της το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, (οι συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια στο 1ο αγώνα ήταν: 43 το 2018, 53 το 2017, 65 το 2016, 60 το 2015, 70 το 2014, 73 το 2013 και 56 το 2012), δείγμα ότι εκτός από την βαθιά οικονομική κρίση της χώρας που έχει αντίκτυπο σε κάθε πλευρά της ζωής, η κρίση στους κόλπους των αγώνων βαθαίνει χρόνο με τον χρόνο!

Φέτος έχουμε και πάλι 6 κατηγορίες. Στην OPEN οι συμμετοχές σε αυτόν τον αγώνα είναι 12, η πολυπληθέστερη κατηγορία σε αυτόν τον αγώνα, στην Racing 10 συμμετοχές, ενώ στην νέα κατηγορία SS300 που θα τρέξει μαζί με την Racing έχουμε 2  συμμετοχές, στην κατηγορία των Νέων έχουμε 5 συμμετοχές, η SUPERSPORT με 9 συμμετοχές, ενώ τέλος η μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE με 8 συμμετοχές!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE έχουμε 8 συμμετοχές για τον 1ο αγώνα της χρονιάς.

Στην κατηγορία βλέπουμε νέες συμμετοχές όπως αυτή του πρωταθλητή των Supersport Μιχάλη Κουτσουμπού, όπου θα οδηγεί μια νέα Honda CBR 1000RR, όπου μετά από ένα χρόνο απουσίας, ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία για φέτος!

Η δεύτερη νέα συμμετοχή είναι αυτή του Καναδού Edie Bodhi, που τον είδαμε να τρέχει στο Βαλκανικό με ελληνική άδεια αγωνιζόμενου δυο Σαββατοκύριακα πριν στις Σέρρες και μάλιστα να ανεβαίνει στο βάθρο.

Επίσης βλέπουμε και πάλι τον Δημήτρη Παπαγάλου όπου τελικά μετά τις δυο καλές εμφανίσεις του στους 2 τελευταίους αγώνες όπου ανέβηκε και στο Βάθρο συνεχίζει στην μεγάλη κατηγορία!

Στην κατηγορία θα δούμε τον πρωταθλητή του 2018, Λευτέρη Πίππο, επίσης τον νικητή του περσινού πρώτου αγώνα, Φώτη Τσαλικη, τον Σωτήρη Μπεγνή, τον Γιώργο Μαρκεσσίνη και τον Σάκη Συνιώρη πάνω στην νέα του Kawasaki ZX10. Ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός και ελπίζουμε σε ένα συναρπαστικό ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος!

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στο 1ο αγώνα, 1 Kawasaki ZX 10R, 3 Honda CBR 1000RR, και 4 Yamaha R1!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 9 συμμετοχές. Η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό θα έχει πολύ ενδιαφέρον, με πολλούς από τους αναβάτες να βάζουν  στόχους για την θέση νούμερο 1!  Έτσι στην σχάρα εκκίνησης θα δούμε και πάλι τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Να σημειώσουμε ότι βλέπουμε ξανά στους αγώνες μετά από μεγάλη απουσία τον Θανάση Βέλιο, πάνω σε ένα Triumph 675, ενώ βλέπουμε και πάλι τον Βασίλη Ευθυμίου, όπου πέρυσι συμμετείχε μόνο στον πρώτο αγώνα στα Μέγαρα. Στην κατηγορία επίσης βλέπουμε και τον Μενέλαο Κοντογιάννη που ανεβαίνει κατηγορία φέτος από την Open.

Επίσης βλέπουμε την συμμέτοχη του Τάσου Σκυριανόγλου και του Άγγελου Ζινευράκη, δυο οδηγών από το όμορφο νησί της Κρήτης!

Και βέβαια έχουμε τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας, Σταύρο Τριντή, τον Αλεξ Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Καρακώστα, που έρχεται στην Τρίπολη μετά από δυο συνεχόμενες νίκες στο Βαλκανικό μόλις πριν 15 μέρες στις Σέρρες.

Τέλος στην κατηγορία έχουμε τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο, τον μοναδικό οδηγό που εχει αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα της Τρίπολης πριν 30 χρόνια το 1989 και που αγωνίζεται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα!

Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν μέχρι στιγμής βάση των συμμετοχών, 1 TRIUMPH 675, 3 YAMAHA R6 600 και 4 HONDA CBR 600 και 1 MV Agusta F3 675

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 10 συμμετοχές!  Σε αυτόν τον αγώνα βλέπουμε δυο νέες συμμετοχές, αυτή του Γιάννη Λουκάτου και του Γιώργου Λιούντρη που έρχεται από την κατηγορία Supersport. Βλέπουμε επίσης να επανέρχονται οι Βασίλης Ρούσης,  Στράτος Χρονόπουλος, και Γιώργο Σώμο!

Έχουμε επίσης την συμμετοχή του δυο φορές πρωταθλητή της κατηγορίας Λέανδρου Ντότσικα, όπου πέρυσι συμμετείχε μόνο σε έναν αγώνα στις Σέρρες.

Επίσης θα έχουμε τον Πρωταθλητή του 2013, Αντρέα Λεφέβρ, τον έξι φορές πρωταθλητή της κατηγορία Γιώργο Κίτσο, τον Βασίλη Στάμου και τον Βελή Εϊπόγλου.

Το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε στην κατηγορία να αγωνίζεται και ο Χρήστος Παπανικολάου, πρωταθλητής του 2018 στην κατηγορία, αφού ο Παπανικολάου αγωνίζεται και στην κατηγορία νέων και το σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ δεν δείχνει τις συμμετοχές που θα αγωνίζονται σε δυο κατηγορίες!

Μαζί με τα Racing θα τρέξει και η νέα κατηγορία SS300.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην κατηγορία SS300 έχουμε  μόλις 2 συμμετοχές, με δυο οδηγούς από την Ρόδο και την απουσία όλων των περσινών συμμετοχών!

Οι δύο συμμετοχές είναι των Αντώνη Λάσκαρη και Αλέξανδρου Αρναουτάκη!

Το πιθανότερο βέβαια είναι να δούμε στην κατηγορία να τρέξουν και οι περισσότεροι οδηγοί της κατηγορίας νέων όπως το είδαμε να γίνεται και πέρυσι  και απλά δεν βλέπουμε τις συμμετοχές γιατί όπως προαναφέραμε το σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ δεν δείχνει τις συμμετοχές που θα αγωνίζονται σε δυο κατηγορίες

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ εχει μόνο 5 συμμετοχές χωρίς να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ για να πάρει τα επάνω της αυτή η τόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον κατηγορία !

Έτσι στον 1ο αγώνα της σεζόν,  έχουμε μόλις 5 συμμετοχές, με την μόνη νέα συμμετοχή αυτή του μικρού Γιάννη Περιστερά που έρχεται  μετά το ντεμπούτο του με μεγάλες μοτοσυκλέτες μετά τα MiniGP, στο Βαλκανικό στις Σέρρες με δυο βάθρα.

Βλέπουμε επίσης τον πρωταθλητή του 2018, Χρήστο Παπανικολάου με Kawasaki 400 που έρχεται και αυτός από το βαλκανικό με 4 συνεχόμενες νίκες!

Θα έχουμε επίσης τον Γιώργο Γερακιανάκη που έκλεισε με δυο συνεχόμενες νίκες στου δυο τελευταίους αγώνες πέρυσι και τέλος τον Γιώργο Μπαξίσογλου!

Τέλος έχουμε τον Θωμά Σκούρτα, που συνεχίζει στην κατηγορία από πέρυσι. Ο Θωμάς είναι γιος του Πρωταθλητή Σάκη Σκούρτα, ο όποιος ήταν νικητής του πρώτου αγώνα που έγινε στην Τρίπολη πριν από 30 χρόνια!

Έτσι θα δούμε 2 KTM 390 RC, 2 YAMAHA R3 320 και 1  Kawasaki 400 .

OPEN (Κύπελλο)

Στην κατηγορία OPEN έχουμε 12 συμμετοχές σε αυτό τον αγώνα, τις περισσότερες σε αυτό τον αγώνα!

Η κατηγορία επανέρχεται και γίνεται Κύπελλο με βαθμολογία, διορθώνοντας το κατά την άποψη μας λάθος που είχε γίνει τις δυο προηγούμενες χρονιές σε σχέση με την κατηγορία, όπου δεν υπήρχαν βαθμοί και κύπελλα!

Βλέπουμε συμμετοχές ποτ έχουμε δει και άλλες φορές στην κατηγορία όπως αυτή του Νίκου Γεωργόπουλου που επανέρχεται μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό του. Ο Νίκος είναι γιος του Πρωταθλητή Άκη Γεωργόπουλου, που είχε τρέξει στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Τρίπολη πριν από 30 χρόνια!

Ο Κώστας Σταμπέλος, ο οποίος πέρυσι κέρδισε τρεις αγώνες στην κατηγορία και αν υπήρχε βαθμολογία θα ήταν ο τιτλούχος του 2018, ο Ηλίας Χρηστάκης, ο Κλαδογένης Γιάννης, ο  Μιχάλης Κύριος, ο ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ο ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ο ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ, ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ο ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είναι μερικοί από τους οδηγούς που θα δούμε στην OPEN.

Ελπίζουμε ότι η κατηγορία θα ζωντανέψει και πάλι και θα πάρει τα πάνω της γεμίζοντας και πάλι την σχάρα εκκίνησης!

Ραντεβού ΟΛΟΙ στην Τρίπολη όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας δίπλα στους δικούς μας αγωνιζόμενους!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για συμμετοχή.

SUPERBIKESUPERSPORTRACINGSS 300NEOIOPEN
SUPERBIKES
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
42 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
51 EDIE BODHI
57 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
95 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ

SUPERSPORT
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
25 ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
52 ΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
55 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
81 ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
337 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Racing
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
3 ΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
14 ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
16 ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ
24 ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
28 ΣΩΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
33 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
71 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
111 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ

SUPERSPORT 300
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
18 ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
95 ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΜ

ΝΕΩΝ
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
27 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
35 ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
41 ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ

ΟΡΕΝ
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
26 ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
34 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
37 ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
43 ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
50 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
74 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
77 ΣΟΦΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
92 ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
96 ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
146 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

– ΓΕΝΙΚΟΣ Κανονισμός 2019
– ΤΕΧΝΙΚΟΣ Κανονισμός 2019

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner