21 June 2024
Παν.Πρ.Ταχ. 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 3ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. ΣΕΡΡΕΣ 2018, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά του 2018 στην ταχύτητα συνεχίζεται με τον 3ο αγώνα της χρονιάς που διοργανώνει η ΛΑΜΣ στην πίστα των Σερρών, στην μοναδική κατ ουσία πίστα στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη που έχουμε. Την Παρασκευή ξεκινά το τριήμερο 25-26 και 27 Μαΐου, του αγώνα με τα ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση).

Για όσους δεν θυμούνται αξίζει να σημειωθεί ότι η Πίστα των Σερρών κατασκευάστηκε το 1998 και φιλοξένησε δυο αγώνες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας εκείνη την χρονιά!

Είναι η μόνη πίστα προδιαγραφών στην Ελλάδα! Έχει μήκος 3186 μέτρα, είναι δεξιόστροφη με 16 στροφές συνολικά!

Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου το έχει ο Χάρης Παρασκευόπουλος με 1.18.330, από τις 8 Απριλίου 2017 που σημείωσε στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος!

Η πίστα των Σερρών είναι από τις αγαπημένες πίστες σχεδόν όλων των αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, αφού είναι η πίστα που σε βάζει πραγματικά μέσα στο κλίμα που επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο!

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι χρονομετρημένες κατατακτήριες για τον 3ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 50 συμμετοχές!*, (οι συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια στο 3ο αγώνα ήταν: 49 το 2017, 45 το 2016, 48 το 2015, 61 το 2014, 59 το 2013 και 36 το 2012)!

Φέτος έχουμε και πάλι 6 κατηγορίες. Στην OPEN οι συμμετοχές σε αυτόν τον αγωνα είναι 10, στην Racing 6 (7) συμμετοχές, ενώ στην νέα κατηγορία SS300 που θα τρέξει μαζί με την Racing έχουμε 2 (3) συμμετοχές, στην κατηγορία των Νέων έχουμε 6 συμμετοχές, η SUPERSPORT με 13 συμμετοχές, ενώ η μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE με 13 συμμετοχές!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE βλέπουμε 13 συμμετοχές.

Στους δυο προηγούμενους αγώνες είχαμε δυο διαφορετικούς νικητές, ο Φώτης Τσαλικης κέρδισε τον 1ο αγώνα και είναι επικεφαλής της βαθμολογίας, ενώ τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο Λευτέρης Πίππος που είναι δεύτερος στην βαθμολογία με μόλις 3 βαθμούς! Τρίτος στην βαθμολογία είναι ο Σωτήρης Μπεγνής, μπροστά από τον Γιώργο Μαρκεσσίνη και τον Δημήτρη Προιο, ενώ την εξάδα στην βαθμολογία κλείνει ο  περσινός πρωταθλητής Σάκης Συνωρίς που ειχε μια πτώση στον πρώτο αγωνα, ενώ στον αγωνα της Τρίπολης τερμάτισε στην 2η θέση!

Ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός αφού είμαστε ακριβώς στην μέση της σεζόν και όλα είναι ανοιχτά στο κυνήγι του πρωταθλήματος!

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στο 3ο αγώνα, 3 Honda CBR 1000, 3 Kawasaki ZX 10R, 1 Ducati 1098, 1 Suzuki GSXR1000  και 5 Yamaha R1!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 13 συμμετοχές. Η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό θα έχει πολύ ενδιαφέρον, με πολλούς από τους αναβάτες να βάζουν  στόχους για την θέση νούμερο 1!  Έτσι στην σχάρα εκκίνησης θα δούμε και πάλι τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Να σημειώσουμε ότι και πάλι απουσιάζουν οι Μίχας και Ευθυμίου, ενώ βλέπουμε κα νέες παρουσίες όπως του Νότη Παπαπαύλου, του Νίκου Καρακώστα, του Στάθη Μπαρτζώκα από την Λάρισα, του Σπύρου Παπαγεωργίου από τις Σέρρες και του Άγγελου Ζινευράκη από τα πανέμορφα Χανιά.

Στον 1ο αγώνα νικητής ήταν ο Δημήτρης Καρακώστας, ενώ στο 2ο αγώνα της Τρίπολης εγκατέλειψε τον αγωνα λόγο μηχανικής βλάβης. Στον 2ο αγωνα νικητής ήταν ο Σταύρος Τριντής, που είναι και πρώτος στην βαθμολογία.

Στην 2η θέση της Βαθμολογίας ο Αλεξ Παπαγεωργίου, και με τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο να συμπληρώνει την κορυφαία τριαδα της βαθμολογίας, τριαδα! Στην 4η θέση της βαθμολογίας είναι ο  Δημήτρης Καρακώστας, στην 5η ο Δημήτρης Παπαγγέλου, ενώ την εξάδα κλείνει ο Γιώργος Λιούντρης.

Έτσι είμαστε στην μέση της σεζόν και όλα είναι ανοικτό για τον τίτλο, κυρίως για τους πρώτους έξι και έτσι θα δούμε έναν άκρως ενδιαφέρον αγωνα που μπορεί να βάλει τα θεμέλια για τον τίτλο της χρονιάς!

Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν μέχρι στιγμής βάση των συμμετοχών, 5 YAMAHA R6 600,  5 HONDA CBR 600, 2 TRIUMPH 675 και ένα 1 KAWASAKI ZX 6.

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 6 (7) συμμετοχές!

Στις συμμετοχές βλέπουμε την επιστροφή του δυο φορές πρωταθλητή (2016 και 2017) της κατηγορίας Λέανδρου Ντότσικα!

Στον Προηγούμενο αγώνα νικητής ήταν ο Πρωταθλητής του 2013, Αντρέας Λεφέβρ, ενώ στον 2ο αγώνα νικητής ήταν ο μικρός Χρήστος Παπανικολάου πάνω σε ένα pre Moto3, όπου θα το δούμε και εδώ πιθανά αφού συμμετέχει και στις δυο κατηγορίες, απλά δεν φαίνεται στο σύστημα συμμετοχών λόγο του ότι  συμμετέχει και στην κατηγορία Νέων. Ο Χρήστος Παπανικολάου είναι πρώτος στην βαθμολογία με τον Αντρέα Λεφέβρ στην 2η θέση, ενώ την τριάδα κλείνει ο 6 φορές πρωταθλητής της κατηγορίας, Γιώργος Κίτσος.

Μαζί με τα Racing θα τρέξει και η νέα κατηγορία SS300.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην κατηγορία SS300 έχουμε  και πάλι 2 (3) συμμετοχές, με την συμμετοχή του Χρυσόστομου Χατζηγιακουμίδη που τρέχει για πρώτη χρονιά και του Παναγιώτη Κόκκινου από τον Κορινό!  Ο Νίκος Ελευθεριάδης όπου ήταν ο νικητής των δυο πρώτων αγώνων δεν φαίνεται στις συμμέτοχες, γιατί το σύστημα των συμμετοχών δεν δείχνει τις διπλές συμμέτοχες αφού ο μικρός Νίκος Ελευθεριάδης θα αγωνιστεί και στην κατηγορία Νέων.

Ο Νίκος Ελευθεριάδης είναι επικεφαλής της βαθμολογίας και έχει δυο νίκες στους δυο πρώτους αγώνες!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ με 6 συμμετοχές που ελπίζουμε να πάρει τα επάνω της!

Έτσι στον 3ο αγώνα,  έχουμε6 συμμετοχές με 2 KTM 390 RC, 3 YAMAHA R3 320 και 1  Kawasaki 400 .

Στους δυο πρώτους αγώνες νικητής ήταν ο μικρός Χρήστος Παπανικολάου με Kawasaki 400, και είναι πρώτος στην βαθμολογία, με δεύτερο τον Νίκο Ελευθεριάδη και τρίτο τον Θωμά Σκούρτα.

Ο Κυριακός Λιούτας απουσιάζει και πάλι και όπως μαθαίνουμε δεν θα συνεχίσει στην κατηγορία αλλά σκέπτεται να δοκιμάσει στην μεγαλύτερη κατηγορία των Supersport 600. Επίσης στην ίδια κατηγορία σκέπτονται να δοκιμάσουν και οι Θωμάς Σκούρτας και ο Γιώργος Μπαξισόγλου, κάτι που αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η κατηγορία των Νέων, αφού στην ουσία θα τροφοδοτεί τις μεγαλύτερες κατηγορίες!

OPEN

Στην κατηγορία OPEN έχουμε 10 συμμετοχές σε αυτό τον αγώνα, ενώ από την λίστα συμμέτοχων απουσιάζουν οι νικητές των δυο πρώτων αγώνων, Νίκος Μούρτζης και Χρήστος Βερλέκης.

Με τους νέους κανονισμούς που ισχύουν από πέρυσι  δεν υπάρχει πλέον κύπελλο στην κατηγορία, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται ένα κύπελλο στους τρεις πρώτους κάθε αγώνα, και σε κάθε αγωνιζόμενο ένας έπαινος ανά αγώνα !

Επίσης και φέτος ισχύει η αλλαγή ότι ο οδηγός που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, θα παίρνει μέρος στον αγώνα της αντίστοιχης κατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ.

Ραντεβού ΟΛΟΙ στις Σέρρες όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας δίπλα στους δικούς μας αγωνιζόμενους!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για συμμετοχή.

SUPERBIKESUPERSPORTRACINGSS 300NEOIOPEN
1 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
8 ΜΗΛΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
13 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
37 ΖΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
46 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
69 ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
81 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
84 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
93 ΠΡΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ

7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
25 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΝΟΤΙΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
35 ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
47 ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
52 ΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
57 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
97 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
122 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

1 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
25 ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
28 ΣΩΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
31 ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

24 ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
27 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
35 ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ
92 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

14 ΠΕΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
27 ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
34 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
37 ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
48 ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
78 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
88 ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
337 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

– Γενικός  Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2018

– Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2018

– Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2018

– Ημερολόγιο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2018 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner