21 April 2024
Παν.Πρ.Ταχ. 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 5ου και 6ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. Μέγαρα 2018, πως και τι …

Αγωνιστική χρονιά για το 2018 στην ταχύτητα μετά το μεγάλο καλοκαιρινό διάλειμμα και την μεταφορά του 5ου αγώνα, έχουμε φτάσει στον διπλό αγώνα που κλείνει την σεζόν του 2018 με τον 5ο και 6ο  αγώνα την Παρασκευή στο «αυτοκινητοδρόμιο» Μεγάρων με τα χρονομέτρησα δοκιμαστικά.

Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες που θα ισχύουν για τον 5ο και 6ο αγώνα της σεζόν 2018 και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, όπου λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 44 συμμετοχές!*

Ας δούμε ποιο αναλυτικά τις 6 κατηγορίες:

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE βλέπουμε 11 συμμετοχές για τον 5ο και 6ο αγώνα της χρονιάς, όσες και του προηγούμενου αγώνα.

Στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος βλέπουμε για πρώτη φορά τον Δημήτρη Παπαγγέλου, όπου τους 4 πρώτους αγώνες αγωνιζόταν στην μεσαία κατηγορία Supersport. Στην Μεγάλη κατηγορία θα τρέξει με ένα Honda CBR 1000 της ομάδας του πολύπρωταθλητή Γιάννη Μπούστα!

Μετά την 2η συνεχόμενη νίκη του Συνιώρη στους δυο προηγούμενους αγώνες σε Σέρρες και Μέγαρα, το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά αφού μαθηματικά οι 5 πρώτοι στην βαθμολογία είναι εν δύναμη διεκδικητές του τίτλου για το 2018.

Στους τέσσερεις αγώνες έως τώρα έχουμε τρεις διαφορετικούς νικητές, με τον Λευτέρη Πίππο να είναι στην κορυφή, μπροστά από τον Σάκη Συνιώρη 8 βαθμούς και τον Φώτη Τσαλίκη 11 βαθμούς διαφορά, ενώ ο τέταρτος Σωτήρης Μπεγνής είναι 19 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ ο Γιώργος Μαρκεσσίνης είναι μόλις 5 βαθμούς πίσω από τον Μπεγνή!

Έτσι λοιπόν ο 5ος και 6ος αγώνας θα μας δώσει τον πρωταθλητή για το 2018!

Σε αυτόν τον αγώνα θα έχουμε, 1 Aprilia RSV4, 3 Honda CBR 1000, 1 Kawasaki ZX 10R, 1 Suzuki GSXR1000  και 5 Yamaha R1!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 8 συμμετοχές. Η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό θα έχει πολύ ενδιαφέρον, με το πρωτάθλημα να είναι μαθηματικά ακόμα ανοικτό!

Η 3η συνεχόμενη νίκη του Σταύρου Τριντή του έχει δώσει τον αέρα του τίτλου αφού το προβάδισμα των 26 βαθμών του δίνει μια άνεση για την στρατηγική των δυο συνεχομένων αγώνων και αφήνει το άγχος και την πίεση στου υπολοίπους να κυνηγήσουν τους βαθμούς και τις θέσεις που ίσως μπορέσουν να στερήσουν τον τίτλο από τον Τριντή!

Ο αναβάτης που είναι ποιο κοντά στον Τριντή, είναι ο Δημήτρης Καρακώστας και θα έχει όλο το βάρος πάνω του ώστε να μπορέσει να κερδίσει τον Τριντή. Στην τρίτη θέση είναι ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος με 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, ενώ στην 4η θέση έχουμε τον Αλεξ Παπαγεωργίου με 4 βαθμούς διαφορά από τον Τζωρτζόπουλο!

Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν 5 YAMAHA R6 600 και 3 HONDA CBR 600.

 

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 9 (10) συμμετοχές**! Βέβαια στον αγώνα της κατηγορίας θα δούμε και τον μικρό Χρήστο Παπανικολάου που είναι επικεφαλής της βαθμολογίας, αλλά δεν φαίνεται στις συμμετοχές επειδή συμμετέχει και στην κατηγορία ΝΕΩΝ.

Ο Χρήστος Παπανικολάου που πρόσφατα συμμετείχε στην δοκιμασία του Red Bull Rookies Cup, έχει μια πρωτοπορία 33 βαθμών από τον δεύτερο στην κατηγορία, Ανδρέα Παργινό και φαίνεται δύσκολο να χάσει τον τίτλο, αν και όλα είναι μαθηματικά ανοικτά!

Στην κατηγορία βλέπουμε και δυο αναβάτες από τα δωδεκάνησα,  από την Κω τον Βελή Εϊπόγλου και από την Ρόδο, και τον Δημοσθένη Παπαντωνίου, δυο οδηγοί που συμμετέχουν για δεύτερη φορά στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας,  από το 2017!

Μαζί με τα Racing θα τρέξει και η νέα κατηγορία SS300.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην κατηγορία SS300 έχουμε στην λίστα της ΑΜΟΤΟΕ μόλις 1 συμμετοχή, με την νέα συμμετοχή του Μάριου Πέτρου. Σίγουρα στην κατηγορία θα δούμε και άλλους αθλητές που συμμετέχουν στην κατηγορία Νέων και δεν φαίνονται στις συμμετοχές. Λόγο αδυναμίας του συστήματος να δείχνει συμμετοχές αθλητών σε δυο κατηγορίες.

Σίγουρα θα δούμε να αγωνίζεται ο Νίκος Ελευθεριάδης, όπου είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και από ότι δείχνουν όλα χρειάζεται μόλις 1 βαθμό για να εξασφαλίσει τον τίτλο  του 2018, μετά τις 2 νίκες και τις 2 δεύτερες θέσεις στους προηγούμενους αγώνες!

Η απουσία του Παναγιώτη Κόκκινου από τον Κορινό που είναι δεύτερος στην βαθμολογία και του Μάκη Χατζηγιακουμίδη που είναι τρίτος, δίνουν την άνεση στον Ελευθεριάδη να μην έχει κανένα άγχος για τον διπλό τελευταίο αγώνα της σεζόν και είναι έτοιμος να γιορτάσει έναν ακόμα τίτλο φέτος μετά τον τίτλο του στο MiniGP Cup 2018!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Στην κατηγορία ΝΕΩΝ έχουμε 6 συμμετοχές και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί κάποιος να σπάσει την απόλυτη κυριαρχία του πιτσιρικά Χρήστου Παπανικολάου, που έχει το απόλυτο με 4 νίκες σε 4 αγώνες και 100 βαθμούς!

Ο Θωμάς Σκούρτας που βρίσκεται στην 2η θέση με 29 βαθμούς διαφορά και ο Νίκος Ελευθεριάδης που είναι στην 3η θέση με 34 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο είναι οι μόνοι οδηγοί που μπορούν μαθηματικά να απειλήσουν τον πρώτο και να διεκδικήσουν τον τίτλο του 2018!

Έτσι θα δούμε 2 KTM 390 RC, 3 YAMAHA R3 320 και 1  Kawasaki 400 .

OPEN

Στην κατηγορία OPEN βλέπουμε 9 συμμετοχές**.

Από τις 9 συμμετοχές μόνο δυο αναβάτες έχουν κάνει νίκη, ο Μενέλαος Κοντογιάννης στον 3ο αγώνα στις Σέρρες και ο Κώστας Σταμπέλος στον 4ο αγώνα στα Μέγαρα!

Με τους νέους κανονισμούς που ισχύουν από πέρυσι  δεν υπάρχει πλέον κύπελλο στην κατηγορία, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται ένα κύπελλο στους τρεις πρώτους κάθε αγώνα, και σε κάθε αγωνιζόμενο ένας έπαινος ανά αγώνα !

Επίσης και φέτος ισχύει η αλλαγή ότι ο οδηγός που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, θα παίρνει μέρος στον αγώνα της αντίστοιχης κατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ.

Ραντεβού ΟΛΟΙ στα Μέγαρα όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για εκπρόθεσμη συμμετοχή.

** Οι συμμετοχές του ΚΛΑΔΟΓΕΝΗ ΙΩΑΝΝΗ στην Open και του ΤΣΟΥΡΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΟΥ στην Racing είναι δηλωμένες μόνο για τον 5ο αγώνα στην λίστας της ΑΜΟΤΟΕ

SUPERBIKESUPERSPORTRACINGSS 300NEOIOPEN
1 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
13 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
57 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
69 ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
81 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
84 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
93 ΠΡΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ

7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
52 ΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
65 ΤΑΓΚΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
81 ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

16 ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ
23 ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
25 ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
31 ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
33 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
38 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
46 ΤΣΟΥΡΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

66 ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

3 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
27 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
35 ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ
92 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

36 ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
37 ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
84 ΣΟΥΡΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
92 ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
222 ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
337 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
34 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events