Valentino Rossi: “Το χάσμα των 9-10 χλμ στη Jerez, σημαίνει μεγάλο πρόβλημα αλλού”

Ο Valentino Rossi “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” στην Yamaha ,τονίζοντας «Εάν έχουμε ένα χάσμα 9-10 χλμ στη Jerez, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα αλλού».

Την τελευταία ημέρα δοκιμών MotoGP για το 2019 ο Valentino Rossi μείωσε το χάσμα από την κορυφή στο μισό δευτερόλεπτο, αλλά τέλειωσε μόνο στη δέκατη θέση.

«Είναι κρίμα για τον καιρό σήμερα. Ήταν μια σημαντική μέρα γιατί έπρεπε να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ της νέας και της παλιάς μοτοσυκλέτας, έτσι είχαμε ένα καλό πρόγραμμα, αλλά, δυστυχώς, κάναμε μόνο δέκα γύρους στο στεγνό, και μετά κάναμε αρκετούς γύρους στο βρεγμένο. Αλλά το συναίσθημα είναι θετικό, πολύ καλύτερα από χθες. Στο στεγνό ήταν πολύ πιο γρήγορη. Βελτιώνω τον καλύτερο χρόνο του γύρου από την προηγούμενη μέρα μετά από τρεις γύρους, και σήμερα ήμουν πιο ανταγωνιστικός. Μετά τη βροχή κάναμε κάποια δουλειά στην νέα μοτοσυκλέτα στο βρεγμένο, και δεν ήταν τόσο κακό, αλλά ήταν μόνο μισή μέρα.»

Σίγουρα δεν είναι μια καλή αρχή για την σεζόν του 2020, αλλά θα υπάρξει ένας ολόκληρος χειμώνας για να δουλειά και  προβληματισμό.

Στο γκαράζ της Yamaha, ο Vinales και ο Quartararo φαίνεται να είναι σε ένα υψηλότερο επίπεδο από τον γιατρό. Ο καιρός με την βροχή “κατάστρεψε” το πρόγραμμα εργασίας της ομάδας. Παρά την βροχή, ο 40χρονος συνέχισε να δοκιμάζει ακόμα και στο βρεγμένο, στους τελευταίους γύρους.

 «Σε ορισμένες περιοχές η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα. Το ηθικό στο γκαράζ ήταν πάντα καλό, τα αποτελέσματα όχι. Είναι όπως πάντα στη ζωή: αν τα αποτελέσματα είναι σωστά, τότε όλα είναι καλά. Και αν πέσεις, όλα γίνονται δύσκολα. Ο Maverick είναι πάντα φανταστικός στις δοκιμές, δείχνοντας ότι η μοτοσυκλέτα είναι καλή. Αλλά είναι επίσης γνωστό ότι είναι καλύτερος πάντα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο οδηγό στις δοκιμές

Ακόμα και με τον νέο κινητήρα, η Yamaha έχει σημαντικά μειονεκτήματα στη μέγιστη ταχύτητα σε σύγκριση με την Honda και τη Ducati.

Για τη δοκιμή στο Sepang αναμένονται ελάχιστες βελτιώσεις. Ο στόχος των μηχανικών της Yamaha ήταν να διατηρήσουν την ευελιξία στις στροφές αυξάνοντας την ισχύ. Ο στόχος τους επιτεύχθηκε, αλλά όχι αρκετά για να μπορεί να παίξει στα ίσα με το RC213V και το GP20 στις ευθείες.

«Είμαστε στο σωστό δρόμο με τον κινητήρα, αλλά το χάσμα είναι ακόμα πολύ μεγάλο. Εννέα ή δέκα χιλιόμετρα διαφορά στην Jerez, σημαίνει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε πίστες με μεγαλύτερες ευθείες. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν περισσότερες βελτιώσεις

Από την άλλη μεριά, εμφανίζονται και πάλι οι απόψεις που λένε πως θα μπορούσε να είναι η σπίθα για ένα αποχαιρετισμό του “Γιατρού” από τους αγώνες, αν δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες, και θα μπορούσε να κρεμάσει το κράνος του και να ακολουθήσει τα βήματα των Pedrosa και Lorenzo. Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη ερεθισμάτων και θέλησης για τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή!

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα είναι απασχολημένος με την πλέον παραδοσιακή εκδήλωση 100 χιλιομέτρων στο Ranch, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει στη Βαλένθια για να κάτσει πίσω από το τιμόνι της Mercedes F1, σε μια συγκλονιστική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Lewis Hamilton. Τέλος, 14 Δεκεμβρίου θα είναι στο Αμπού Ντάμπι για τον αγώνα 8 Ώρες του Κόλπου μαζί με τους Uccio και Luca Marini.

 

Related Posts