21 May 2024
MotoGP 2023

VIDEO: Ο Pol Espargaro μιλά για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή πτώση του: «Έχω χάσει 8 ή 9 κιλά»

Τον είχαμε δει σε μια φωτογραφία που μοιράστηκε από το στενό του περιβάλλον, μετα τον τραυματισμό στο νοσοκομείο, αλλά σήμερα ήταν ο ίδιος ο Pol Espargaro επέστρεψε στα κοινωνικά του δίκτυα σχεδόν ενάμιση μήνα μετά το θεαματικό ατύχημα του στο Portimao.

Ο Pol Espargaro μίλησε για τους πολυάριθμους τραυματισμούς του και για την πορεία του.
Στο βίντεο είναι χαμογελαστός και χαρούμενος και σιγουρά αισιόδοξος παρα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που περιγράφει !

«Γεια σε όλους, πώς είστε; Λίγο πολύ επιστρέφω, μπορώ να χαμογελάσω και να ανοίξω λίγο το στόμα μου, τώρα έχει περάσει ένας μήνας και μια εβδομάδα από την πτώση στις 24 Μαρτίου στο Portimao, μετά από όλους τους πολλαπλούς τραυματισμούς που είχα θα σας μιλήσω τώρα. Αν δεν έχω μιλήσει έως τώρα, είναι επειδή το στόμα μου ήταν τελείως κλειστό, ειδικά τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες », ξεκίνησε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στο Instagram.

«Τώρα ανοίγω το στόμα και τρώω εδώ και μια εβδομάδα, αλλά έχω χάσει πολλά κιλά, σχεδόν 8 ή 9 κιλά, επειδή το σαγόνι μου είναι τελείως κλειστό. Ήμουν 55 κιλά, τώρα αυτή την εβδομάδα έχω πάρει κάποιο βάρος, αλλά πραγματικά αυτό ήταν πολύ κακό για μένα. Μπορείτε να δείτε ότι μπορώ να ανοίγω το στόμα μου και έχω καλή κινητικότητα στο μυϊκό σύστημα της γνάθου»

«Εδώ έσπασα το σαγόνι μου (δείχνει το μέρος του μάγουλου, στο πλάι, και κάτω από το στόμα), φαίνεται και η ουλή», αποκάλυψε τα συγκεκριμένα σημεία. «Ο Δρ. Arcas έκανε καλή δουλειά και σιγά σιγά ανακτώ την κινητικότητα μετά την επέμβαση, έχω μια βίδα εδώ αλλά τώρα τρώω κανονικά, γι’ αυτό είμαι ευγνώμων. Το σπάσιμο στο σαγόνι μού προκάλεσε επίσης ένα πρόβλημα στο αυτί που ο γιατρός Conti με χειρούργησε αμέσως μετά την πτώση στο Portimao »

«Είχα και κάταγμα τραχήλου. Είχα ένα νευρικό πρόβλημα, ένα αρκετά σημαντικό νευρικό πρόβλημα στον λαιμό μου που κατεβαίνει στην ωμοπλάτη μου »

 «Έχω χάσει την κινητικότητα και τη μυϊκή δύναμη σε έναν μυ, έχει ανασταλεί λόγω του νεύρου που έχει επηρεαστεί και έχω έναν μυ που δεν έχει δύναμη και πρέπει να ανακάμψω με αποκατάσταση, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Θα δουλέψω όσο το δυνατόν πιο σκληρά για να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό».

«Είχα επίσης δύο κατάγματα στα πλευρά μου που τα χειρίζομαι αρκετά καλά, δεν έχουν πονέσει πολύ και ίσως είναι αυτό που ξεπέρασα καλύτερα.»

«”Η χήνα που γέννησε τα χρυσά αυγά” (έτσι χαρακτήρισε τα τρία κατάγματα στην σπονδυλική στήλη) Αυτό είναι που με κάνει να αργώ είναι τα τρία κατάγματα, , γι’ αυτό αργώ τόσο πολύ να επιστρέψω στον ανταγωνισμό. Ένα από αυτά είναι ένα κάταγμα στον όγδοο σπόνδυλο»
«Ο γιατρός Fiolo ελέγχει τα πάντα, πρέπει να φοράω κορσέ κάθε μέρα και να προσέχω πολύ, χωρίς να χρησιμοποιώ μοτοσικλέτα και αυτό μου κοστίζει πολύ» , ξεκαθάρισε ότι θέλει να ανοίξει ξανά το γκάζι. «Σιγά σιγά επιστρέφω στην κανονικότητα και αρχίζω να προπονούμαι, οπότε είναι καλά νέα » , παραδέχτηκε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό Charte που ήταν μαζί μου και φρόντισε τα τραύματά μου όλο αυτό το διάστημα και με φρόντιζε σαν πατέρας, επίσης τον γιατρό Mir. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου έχετε στείλει πολλά μηνύματα ενθάρρυνσης, υποστήριξης και αυτό είναι το καύσιμο μου για να συνεχίσω να πιστεύω και να θέλω να επιστρέψω στην μοτοσυκλέτα.»

«Και πάνω απ’ όλα στη γυναίκα μου, στην Carlota, που ήταν η γυναίκα μου, ο γιατρός μου, ήταν τα πάντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε συγκινημένος.

«Είναι αλήθεια ότι η γυναίκα μου ήταν μέρος της ζωής μου όλο αυτό το διάστημα με πολύ έντονο και πολύ σημαντικό τρόπο, αλλά αυτός ο τελευταίος μήνας ήταν κρίσιμος . Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτήν. Σας ευχαριστώ όλους πολύ, σας αγαπώ πολύ και τα λέμε σύντομα στους αγώνες.»

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events