Βραβείο καλύτερης καινοτομίας κατέκτησε η φοιτητική́ ομάδα του Αριστοτελείου πανεπιστήμιου Panther Racing AUTh για την moto3 μοτοσυκλέτα της – VIDEO – Photo

Επιτυχία της ερευνητικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Panther Racing Auth, στον διεθνή διαγωνισμό Motostudent VI που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 15-18 Ιουλίου στην πίστα της Αραγονίας της Ισπανίας.

Το βραβείο Καλύτερης Καινοτομίας κατέκτησε η φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Panther Racing AUTh στον διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Motostudent VI.

Η ελληνική ομάδα Panther Racing AUTh συμμετείχε στην 6η διοργάνωση του διαγωνισμού Motostudent, με μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Moto3 που η  και ίδια σχεδίασε και ανέπτυξε. Στην συνόλικη κατάταξη, η ομάδα κατέκτησε την 8η θέση ανάμεσα στις 39 συμμετοχές.

Η πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού χρονολογείται το 2010. Έκτοτε, συνδιοργανώνεται κάθε δύο έτη από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland. Είναι επίσημα αναγνωρισμένος από τη FIM (Federation lnternationale de Motocyclisme), η οποία αποτελεί το παγκόσμιο διοικητικό σώμα των αγώνων μοτοσικλέτας.

Οι ομάδες που συμμετέχουν καλούνται να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό πρωτότυπο, σε πρότυπα Moto 3. Επιπλέον, καλούνται να συνθέσουν μία εκτενή εργασία μέσω της οποίας θα αναλυθεί η σχεδίαση της μηχανής, θα αναπτυχθεί μια καινοτομία στον τομέα των αγωνιστικών μηχανών και θα παρουσιαστεί ένα υποθετικό επιχειρηματικό πλάνο προκειμένου να καταφέρει τα παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Related Posts