Ο Alex Lowes κλείνει τη σεζόν δοκιμών στη Jerez με τον ταχύτερο χρόνο – Η Bimota επιβεβαιώνει την άνοδό της
Η δεύτερη και τελευταία ημέρα δοκιμών στη Jerez ολοκληρώθηκε με τον Alex Lowes στην κορυφή της κατάταξης, βάζοντας ιδανικό τέλος στο τελευταίο test του 2025 πριν το χειμερινό διάλειμμα. Με το grid των full–time αναβατών να έχει πλέον διαμορφωθεί για το 2026, οι ομάδες επικεντρώθηκαν πλήρως στη βελτιστοποίηση των πακέτων τους ενόψει του πρώτου γύρου στη Phillip Island, στις 20 Φεβρουαρίου 2026.
Ο καιρός ήταν και πάλι ηλιόλουστος αλλά κρύος, επιτρέποντας ωστόσο πλήρη ημέρα δοκιμών, κάτι που οι ομάδες αξιοποίησαν στο έπακρο. Ο Lowes, χωρίς να έχει οδηγήσει την πρώτη ημέρα, επιβεβαίωσε την ταχύτητά του από νωρίς και έκλεισε τη μέρα μπροστά από τους Xavi Vierge και Michael van der Mark, που βρέθηκαν μέσα σε τέσσερα δέκατα από τον κορυφαίο χρόνο.
Η Bimota έδειξε για ακόμη μία φορά ότι η ανοδική της πορεία στο τέλος της σεζόν δεν ήταν τυχαία. Ο Lowes συμπλήρωσε 76 γύρους, όσους και οι πιο δραστήριοι αναβάτες της ημέρας, και με χρόνο 1’37.825 ήταν πιο γρήγορος ακόμη και από τον Nicolo Bulega στους αγώνες του 2025 στην ίδια πίστα. Ο Axel Bassani ολοκλήρωσε στην 6η θέση με 1’38.584, δουλεύοντας για πρώτη φορά με τον νέο του crew chief, Uri Pallares, ο οποίος μετακινήθηκε στη Bimota μετά τη συνταξιοδότηση του Jonathan Rea.
Η Yamaha γέμισε ξανά τις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ο Xavi Vierge, συνεχίζοντας την προσαρμογή του στη Yamaha μετά από τέσσερα χρόνια στη Honda, ήταν δεύτερος με 1’38.058, μόλις δύο δέκατα πίσω από τον Lowes. Ο Andrea Locatelli ήταν ο δεύτερος ταχύτερος αναβάτης της Yamaha, κλείνοντας την ημέρα τέταρτος με 1’38.134, τέσσερα χιλιοστά πίσω από τον van der Mark, δοκιμάζοντας νέες ρυθμίσεις γεωμετρίας στο πλαίσιο και μικρές αλλαγές στο ψαλίδι.
2 hours to go and still pushing! ✊
Andrea Locatelli jumps into the Top 3 with a 1:38.134
Catch every detail of the test https://t.co/KtvzbGVhXj#WorldSBK pic.twitter.com/K3L9IlzIKC
— WorldSBK (@WorldSBK) November 27, 2025
Ο Locatelli συνεργάστηκε για πρώτη φορά και με τον νέο του crew chief Giulio Nava, ο οποίος έρχεται από την Aruba.it Ducati με δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην πλάτη του. Ο Stefano Manzi, με χρόνο 1’38.606, ήταν 7ος, συνεχίζοντας σταθερά δυνατή εμφάνιση.
Η BMW συνέχισε να χτίζει ρυθμό και συνέπεια. Ο Michael van der Mark ολοκλήρωσε την ημέρα τρίτος, με συνολικά 150 γύρους στο διήμερο και χρόνο 1’38.126. Οι νεοαφιχθέντες Danilo Petrucci και Miguel Oliveira είχαν παρόμοιους ρυθμούς, δουλεύοντας πλέον με τον νέο ηλεκτρονικό τους μηχανικό Christophe Lambert, πρώην Bimota. Ο Oliveira συνεργάζεται επίσης με νέο crew chief, τον Andrew Pitt, με στόχο να χτίσουν χημεία ενόψει της νέας χρονιάς. Ο Petrucci έκλεισε την ημέρα 5ος με 1’38.470, ενώ ο Oliveira ήταν 8ος με 1’38.890.
Η Honda συνέχισε το πρόγραμμα εξοικείωσης των Chantra και Dixon. Ο Somkiat Chantra ήταν ταχύτερος από το δίδυμο των full–time αναβατών με 1’39.494, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Ο δοκιμαστής Tetsuta Nagashima ακολούθησε με 1’39.609 στην 10η θέση, ενώ ο Jake Dixon σημείωσε 1’39.808, κλείνοντας την ημέρα 11ος. Οι δύο βασικοί αναβάτες επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην κατανόηση του νέου πακέτου και έφυγαν ικανοποιημένοι από τη σταδιακή πρόοδο.
Στη World Supersport, ο Jeremy Alcoba ήταν ο ταχύτερος, παρά μια πτώση μεταξύ των στροφών 12 και 13 που προκάλεσε κόκκινη σημαία στα τελευταία λεπτά. Με χρόνο 1’42.167, ξεπέρασε τον ταχύτερο της πρώτης ημέρας Corentin Perolari κατά πέντε εκατοστά και τον Matteo Ferrari κατά 0.214.
Ο Dominique Aegerter συνέχισε την εξοικείωσή του με την Kawasaki ZX-6R 636, όντας τέταρτος στα Supersport με 1’43.492. Η Ana Carrasco ήταν πέμπτη, ο rookie Ricardo Rossi έκτος, ενώ ο Petr Svoboda έκλεισε την επτάδα των συμμετεχόντων.


















