1 May 2026
WSBK 2026

O Nicolo Bulega πήρε την νίκη στον 1ο αγώνα του 2ου γύρου στο Portimao – Iker Lecuona και Miguel Oliveira στο βάθρο – Αποτελέσματα

Ο Nicolo Bulega πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα στο Portimao, με τη Ducati να κάνει το 1-2 και τον Miguel Oliveira να ανεβαίνει στο βάθρο στην τρίτη θέση με τη BMW για πρώτη φορά στην καριέρα του στο WorldSBK.

Μετά την κυριαρχία του στο Phillip Island, ο Bulega ξεκίνησε τον ευρωπαϊκό γύρο από την pole position, έχοντας δίπλα του στην πρώτη σειρά τους Iker Lecuona και Yari Montella.

Ο Oliveira εκκινούσε από την τέταρτη θέση και είχε ως στόχο ένα δυνατό αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό του. Από την έκτη θέση ξεκινούσε ο Xavi Vierge, ενώ ο καλύτερος αναβάτης της Bimota, Alex Lowes, ήταν έβδομος.

Ο Bulega κράτησε την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή, μπροστά από τους Montella και Lecuona. Ο Oliveira έκανε πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε δίπλα στους αναβάτες της Ducati, αλλά υποχώρησε στην τέταρτη θέση. Μετά τον πρώτο γύρο, ο Bulega είχε προβάδισμα 0,4 δευτερολέπτων από Montella και Lecuona, ενώ ο Oliveira ήταν τέταρτος με διαφορά περίπου 2 δευτερολέπτων, έχοντας πίεση από τον Alex Lowes.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωναν οι Vierge, Sam Lowes, Alvaro Bautista, Axel Bassani και Danilo Petrucci.

Στην κορυφή, ο Bulega διατηρούσε τον ρυθμό, με τους Montella και Lecuona να ακολουθούν κοντά. Μετά από τέσσερις γύρους, η διαφορά είχε αυξηθεί στα 0,7 δευτερόλεπτα. Ο Bautista έχασε θέσεις και έπεσε στη 12η.

Στον 5ο γύρο, ο Montella έπεσε και εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα ο Bulega να αυξήσει τη διαφορά του στα 1,7 δευτερόλεπτα από τον Lecuona, ενώ ο Oliveira ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Πιο πίσω, οι Vierge, Bassani και Garrett Gerloff έδιναν μάχη για την έκτη θέση.

Στα μισά του αγώνα, η κατάταξη παρέμενε Bulega, Lecuona και Oliveira. Πέντε δευτερόλεπτα πίσω ακολουθούσαν οι Alex και Sam Lowes, ενώ ο Vierge δεχόταν πίεση από τους Bassani και Gerloff.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν υπήρξαν αλλαγές στην κορυφή. Ο Lecuona πλησίαζε κατά διαστήματα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Bulega, ο οποίος διατήρησε τη διαφορά μέχρι τον τερματισμό.

Έτσι, η Ducati πέτυχε το πρώτο 1-2 της σεζόν με Bulega και Lecuona, ενώ για τον Lecuona αυτή ήταν η καλύτερη θέση του στο WorldSBK.

Ο Oliveira διατήρησε σταθερό ρυθμό και τερμάτισε τρίτος, χαρίζοντας στη BMW το πρώτο της βάθρο για τη σεζόν.

Ο Alex Lowes τερμάτισε τέταρτος ως ο καλύτερος αναβάτης της Bimota, ενώ ο Sam Lowes ήταν πέμπτος.

Η μάχη για την έκτη θέση κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, με τον Vierge να επικρατεί των Gerloff και Bassani. Η καλύτερη Honda ήταν αυτή του Somkiat Chantra στην 18η θέση, με διαφορά 35 δευτερολέπτων, ενώ ο Jonathan Rea τερμάτισε 19ος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner