9 August 2026
MotoGP 2026

Ai Ogura: «Ήταν δύσκολο με το πίσω ελαστικό – Όλοι υπέφεραν από απίστευτη φθορά»

Ο Ai Ogura ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση στο Sprint στο Silverstone, πίσω από τον Jorge Martin.

Ai Ogura δεύτερος στο Sprint του MotoGP στο Silverstone 2026

Ο Ιάπωνας στάθηκε κυρίως στη μεγάλη φθορά του πίσω ελαστικού, τονίζοντας ότι το πρόβλημα ήταν κοινό για σχεδόν ολόκληρο το grid.

«Ήταν δύσκολο. Όπως είδατε στον αγώνα, όλοι υπέφεραν από απίστευτη φθορά. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να τη διαχειριστώ και να πάρω τη δεύτερη θέση έπειτα από έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Σίγουρα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς.»

Παρά το βάθρο, ο Ogura θεωρεί ότι παραμένουν πολλές άγνωστες παράμετροι ενόψει της Κυριακής. Η μετάβαση στο μεσαίο πίσω ελαστικό αναμένεται να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς όμως να εξαφανίζει το πρόβλημα, καθώς το Grand Prix θα έχει διπλάσια απόσταση από το Sprint.

«Για αύριο υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Σίγουρα υπάρχει διαφορά με το μεσαίο πίσω, αλλά αύριο θα έχουμε τη διπλάσια απόσταση και επομένως ο αγώνας θα είναι δύσκολος όσον αφορά το πίσω ελαστικό. Θα δούμε.»

Ο Ιάπωνας αποκάλυψε επίσης ότι για τη δική του πλευρά του γκαράζ το μεσαίο δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματική επιλογή για το Sprint, παρότι άλλοι αναβάτες της Aprilia είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο.

«Για εμάς δεν ήταν επιλογή. Ξέρω ότι υπήρχαν αναβάτες της Aprilia που σκέφτονταν το μεσαίο πίσω, αλλά τελικά επέλεξαν το μαλακό και όλοι είχαν πάνω-κάτω τα ίδια προβλήματα. Για εμάς, λοιπόν, το μεσαίο δεν ήταν επιλογή.»