Η Ducati παρουσίασε την ομάδα MotoGP για το 2026 με τους Marc Marquez και Pecco Bagnaia – Video – Φωτογραφίες
Η Ducati παρουσίασε σήμερα το πρωί, στη Madonna di Campiglio, το επίσημο launch της εργοστασιακής ομάδας για το 2026. Όλα τα βλέμματα στράφηκαν ξανά στην ομάδα απο το Borgo Panigale όπου θα αγωνιστεί με τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της κατηγορίας Marc Marquez και τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia.
Η παρουσίαση δεν αφορά απλώς χρώματα, livery και φωτογραφίες. Αφορά τη φιλοσοφία, το βάρος των τίτλων, τη συνέχεια μιας δυναστείας και την αρχή μιας νέας σεζόν για το 2026, για τη Ducati Corse, που πλέον έχει στα χέρια της δύο πολύ ταλαντούχους αναβάτες με τεράστια εμπειρία και χιλιόμετρα.
Μετά απο μία φοβερή χρονιά για τον Marc Marquez και την επιστροφή στην κορυφή της κορυφαίας κατακτώντας τον 7ο τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και τον 9ο συνολικά στην καριέρα του, σκοπεύει να το επιδιώξει ξανά φέτος. Παράλληλα δίπλα του θα έχει για 2η συνεχόμενη χρονιά τον ομόσταυλό του Pecco Bagnaia, δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, που η περσινή χρονιά δεν ήταν η καλυτερη καθώς αντιμετώπισε πολλά τεχνικά προβλήματα με την GP25 και δεν κατάφερε να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός για την κατάκτηση του τίτλου.
Η αυλαία άνοιξε, με την Ducati να παρουσιάζει τις Desmosedici GP26 στο πλαίσιο του καθιερωμένου Campioni in Pista, σε ένα σκηνικό αντάξιο της πιο πολυσυζητημένης παρουσίασης της χρονιάς. Στο χιονισμένο τοπίο των Δολομιτών, η ιταλική εταιρεία έδωσε το πρώτο ξεκάθαρο στίγμα για το πώς σκοπεύει να υπερασπιστεί την κορυφή του MotoGP.
Το κόκκινο, όπως επιβάλλει η παράδοση του Borgo Panigale, κυριαρχεί στη νέα GP26, αυτή τη φορά όμως πλαισιωμένο από έντονα μαύρα και λευκά στοιχεία. Οι δύο λευκές γραμμές που διατρέχουν τη μοτοσυκλέτα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή, αλλά μέρος ενός ειδικού γραφισμού που τιμά τη συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας της Ducati, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν της αγωνιστικής της ταυτότητας.
Ο Gavin Emmett ανέλαβε τον ρόλο του οικοδεσπότη, δίνοντας τον τόνο της εκδήλωσης και υπογραμμίζοντας πως «εδώ, χρόνο με τον χρόνο, η Ducati γυρίζει σελίδα για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο». Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη πήρε ο CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, ο οποίος στάθηκε όχι μόνο στη διαδρομή ενός αιώνα Ducati, αλλά και στην απόλυτη κυριαρχία της στο MotoGP, με 88 συνεχόμενα βάθρα, ένα ρεκόρ που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλος κατασκευαστής.
Μετά την αναδρομή σε όσα πέτυχε η Ducati το 2025, ήρθε η στιγμή που όλοι περίμεναν. Οι Marquez και Bagnaia ανέβηκαν στη σκηνή και αποκάλυψαν τις Desmosedici GP26, αφαιρώντας το κάλυμμα και ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα κυνηγήσουν τον τίτλο του 2026. Το λευκό έχει πλέον πιο έντονη παρουσία, τόσο στη μοτοσυκλέτα όσο και στις φόρμες των αναβατών, με τις χαρακτηριστικές λευκές λωρίδες σε μανίκια και πόδια να δένουν οπτικά με το νέο livery.
Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές. Ο Bagnaia δήλωσε ξεκάθαρα πως «το κόκκινο με το λευκό είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός», ενώ ο Marquez, με χαμόγελο, σχολίασε ότι «η γρήγορη μοτοσυκλέτα είναι πάντα και η όμορφη μοτοσυκλέτα», προσθέτοντας πως του αρέσει ιδιαίτερα ο νέος σχεδιασμός. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη χειμερινή του προετοιμασία και στη δουλειά που έκανε για να είναι έτοιμος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, μετά τον τραυματισμό του στη Mandalika.
Στο τέλος, τον λόγο πήρε ο Gigi Dall’Igna, ο οποίος μίλησε για τη δυσκολία της παράλληλης εξέλιξης δύο project, με το βλέμμα ήδη στραμμένο και στο 2027, αλλά και για τη συνολική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, όχι μόνο στις αγωνιστικές Desmosedici, αλλά και στις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Το συμπέρασμά του, απλό και απόλυτο: «αγαπάμε τις νίκες, αγαπάμε να κερδίζουμε».



















