Ευρωπαϊκό Κύπελλο Yamaha R6 2018 από τη Bridgestone

Το 2018, το Yamaha R6 Cup που διοργανώνεται από τη Bridgestone θα είναι ένα νέο τμήμα του Διεθνούς Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας Alpe Adria, το οποίο είναι προκηρυγμένο από οκτώ ομοσπονδίες μοτοσικλετών: Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία και Κροατία .

Η σειρά αποτελείται από 6 αγώνες με 2 αγώνες κάθε  Σαββατοκύριακο, που σημαίνει πως συνολικά θα έχει 12 αγώνες πρωταθλήματος, που θα γίνουν στις 6 παρακάτω πίστες:  Slovakia-Ring (Σλοβακία), Autodrom Poznan (Πολωνία), Pannonia-Ring (Ουγγαρία), Red Bull Ring (Αυστρία), Autodrom Grobnik (Κροατία) και στο Motorsport Arena Oschersleben (Γερμανία).

Πριν από τον εναρκτήριο γύρο στην πίστα Slovakia-Ring (Σλοβακία), στις 4-6 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί μια δοκιμή στην ίδια πίστα την προηγούμενη εβδομάδα (1-2 Μαΐου 2018) ως επίσημη προετοιμασία για τη σεζόν.

Το Κύπελλο Yamaha R6 που διοργανώνεται από τη Bridgestone είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από  όλα τα έθνη και τις ομοσπονδίες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Συνολικά υπάρχουν διαθέσιμες 40 μοτοσυκλέτες Yamaha YZF-R6 έτοιμες για αγωνα  προς πώληση, κατασκευασμένες σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς Superstock, και έχουν ρυθμιστεί με αγωνιστικά εξαρτήματα όπως το GYTR Yamaha racing ECU συμπεριλαμβανομένης της καλωδίωσης καθώς και πλήρης εξάτμιση Remus. Επιπλέον, οι μηχανές θα είναι εφοδιασμένες με τα ελαστικά Bridgestone R 11 του μοναδικού προμηθευτή του κυπέλλου.

Θα υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες που θα βρεθούν στο χώρο της πίστας: Ειδική υπηρεσία επισκευής και ειδικός, δομημένος και οργανωμένος χώρος αποθήκευσης και μεταφοράς.

Το Κύπελλο θα είναι μέρος του αναδιαρθρωμένου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας Alpe Adria, το οποίο προωθείται από την Lutec. Η εταιρεία S & B Motorsport, αποτελούμενη από τους Fritz Schwarz και Andreas Bronnen, φροντίζει για την υλοποίηση, οργάνωση και εμπορία του Yamaha R6 Cup που τροφοδοτείται από τη Bridgestone.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Yamaha R6 Cup powered by Bridgestone https://www.r6cup.sundbmotorsport.com/en/

Τα έντυπα συμμετοχής για τη σεζόν του 2018 είναι ήδη online και μπορούν να βρεθούν και στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.r6cup.sundbmotorsport.com/en/registration/


Το ημερολόγιο 2018
4-6 Μαΐου Slovakia-Ring (Σλοβακία)
25-27 Μαΐου Autodrom Poznan (Πολωνία)
29 Ιουνίου-1 Ιουλίου Pannonia-Ring (Ουγγαρία)
27-29 Ιουλίου Autodrom Grobnik (Κροατία)
31 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου Red Bull Ring (Αυστρία)
5-7 Οκτωβρίου Motorsport Arena Oschersleben (Γερμανία).

Related Posts