Η νέα συλλεκτική MV Agusta F4 LH44 Lewis Hamilton – Φωτο

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1, Lewis Hamilton και η MV Agusta συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν μία ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, το F4 LH44.

Αυτή η συνεργασία συνεχίζει την επιτυχία του πρώτου project τους στο Dragster RR LH.

Η νέα MV Agusta F4 RC Lewis Hamilton βασίζεται στη κορυφαία σχεδίαση του 4κύλινδρου κινητήρα του F4 RC που προέρχεται απευθείας από το MV Agusta Reparto Corse Superbike, το κορυφαίο ιταλικό 4κύλινδρο.

Ως εκ τούτου, ο κινητήρας Corsa Corta (διάμετρος 79 mm, διαδρομή 50,9 mm) με κεντρική καδένα χρονισμού και ακτινικές βαλβίδες, η οποία σε αυτή την έκδοση διαθέτει μέγιστη ισχύ 205 hp (151 kW). Η μοτοσυκλέτα διαθέτει ένα κιτ που περιλαμβάνει έναν σιλανσιέ τιτανίου και μια ειδική μονάδα ελέγχου, ενισχύοντας την ισχύ σε 212 hp (158 kW). Διαθέτει επίσης το λογότυπο Panther του Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συνεχίζω τη συνεργασία μου με την MV Agusta. Μου αρέσει να δουλεύω με τον Τζιοβάνι και τα παιδιά στην MV Agusta, το πάθος τους για την μηχανική και την προσοχή τους στη λεπτομέρεια παράγει εκπληκτικές, πρωτότυπες μοτοσικλέτες. Το project μου με την MV Agusta είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσω την αγάπη μου για την μηχανή με το ενδιαφέρον μου για τη διαδικασία δημιουργικού σχεδιασμού, γι ‘αυτό συμμετέχω πολύ με την ομάδα σχεδιασμού του CRC.»

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την εισαγωγή της νέας μου μοτοσικλέτας, την F4 LH44. Φαίνεται αρκετά εκπληκτική και είχα την ευχαρίστηση να την οδηγήσω στην πίστα πριν από λίγες εβδομάδες στην Ιταλία. Αισθάνθηκα υπέροχα, συνδυάζει το καλύτερο και των δύο κόσμων, μια μηχανή δρόμου για το δρόμο!  Θα παραχθούν 44 μοτοσυκλέτες, οπότε ελπίζω ότι οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα το αγαπήσουν όσο και εγώ».

Το πρώτο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι το χρώμα,  το αποτέλεσμα στενής ομαδικής εργασίας με τον Lewis Hamilton. Το κόκκινο καραμελέ μήλου και το λευκό μαργαριταρί πλαίσιο κάνουν ένα κομψό έργο, ενισχύοντας τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του F4 και τονίζοντας αυτό το ιταλικό Superbike

Αυτός ο κόκκινος χρωματισμός, ένα από τα πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά του F4 LH44, που επιτυγχάνεται με μια αποκλειστική τεχνική premium που χρησιμοποιεί χρώματα μελάνης σε αντίθεση με τις παραδοσιακές βάσεις χρώματος. Το λευκό που περιβάλλει το χαλύβδινο σκελετό πέργκολα CrMo συγκολλημένο στο χέρι από χάλυβα TIG, επιλέχθηκε επίσης για την εκλεπτυσμένη λεπτομέρεια του κατώτερου εμπρόσθιου πλαισίου. Ένα άγγιγμα δυναμισμού που ενώνει τα μαύρα γραφικά κατά μήκος του και συνεχίζει στο υποπλαίσιο και στην ουρά.

Το F4 LH44, έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση που χαρακτηρίζει τα εξαρτήματα ανάρτησης υψηλής ποιότητας με πιρούνι Öhlins USD NIX 30 TiN – που προσφέρει ξεχωριστή ρυθμιζόμενη υδραυλική απόκριση σε συμπίεση (αριστερό σωλήνα) και ανάκαμψη (δεξιός σωλήνας), καθώς και προφόρτιση – και πίσω αμορτισέρ Öhlins TTX 36 με δεξαμενή τροφοδοσίας, η οποία και πάλι μπορεί να ρυθμιστεί μηχανικά. Το χρώμα του πιρουνιού και του πίσω σοκ αυξάνουν περαιτέρω τη μοναδικότητα του F4 LH44. οι εντυπωσιακοί εξωτερικοί σωλήνες με μαύρο ανοδιωμένο πιρούνι είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης συμφωνίας με την Öhlins. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η σουηδική εταιρεία έχει κάνει τους χρυσούς εξωτερικούς σωλήνες ένα από τα χαρακτηριστικά της. Το πίσω άνοιγμα και η δεξαμενή σοκ είναι επίσης μαύρα, ενισχύοντας την αίσθηση της αποκλειστικότητας.

Η σέλα, η οποία διατηρεί την πολύτιμη αγωνιστική εργονομία που έχει το F4 RC, είναι χειροποίητη με υλικά κορυφαίας ποιότητας όπως το φυσικό δέρμα και το Alcantara, ένα συνδυασμό με την καλύτερη τεχνική της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το χρώμα συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κινητήρα. Όλο-μαύρο, μέχρι τα επιλεγμένα, ελαφριά τμήματα από κράμα μαγνησίου, προσφέρει αίσθηση αγωνιστικής κίνησης.

Η ψηφιακή οθόνη – η πρώτη για το μοντέλο παραγωγής F4 – συμπληρώνει την τελειότητα του μπροστινού. Η εκτεταμένη χρήση των ινών άνθρακα σε εξαρτήματα διαθέτει εξαιρετική οπτική γεύση χάρη σε ένα εναλλασσόμενο μοτίβο στιλπνότητας με ματ, μόνο ένα από τα πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά του F4 LH44.

Τα ειδικά συστατικά περιλαμβάνουν καπάκι καυσίμου αγωνιστικού τύπου, σφυρηλατημένους τροχούς και μοναδικά αντικείμενα όπως το περικόχλιο πίσω τροχού, το οποίο στο F4 LH44 έχει κατεργαστεί με CNC μετά την ανοδίωση.

Η κατασκευή του MV Agusta F4 LH44 γίνεται ακόμη πιο αποκλειστική με τα ελαστικά Pirelli DIABLO ™ Supercorsa SP (120/70 ZR 17 μπροστά και 200/55 ZR 17 πίσω) ειδικά σχεδιασμένα από την Pirelli για τις 44 μοτοσυκλέτες του F4 Lewis Hamilton.  Αυτά τα ειδικά Pirelli DIABLO ™ Supercorsa SP ξεχωρίζουν για τα κόκκινα πλευρικά τοιχώματά τους, τα οποία φέρουν το λογότυπο LH44, που περιλαμβάνει τα αρχικά του Hamilton και τον αριθμό της μηχανής. Με δεδομένη την αποκλειστικότητα της μηχανής, τα ελαστικά έπρεπε να είναι Pirelli DIABLO ™ Supercorsa SPs, ελαστικά εγκεκριμένα από το δρόμο που προσφέρουν εξαιρετική απόδοση σε αγώνες.

MV Agusta F4 LH44: 44 φορές αποκλειστική.

Related Posts