23 February 2024
Dakar 2018

Η ομάδα HIMOINSA με τον Farres η καλύτερη ιδιωτική ομάδα στο Dakar

Το Rally Dakar, ένα από τα πιο σκληρά που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώθηκε με μια πολύ καλή απόδοση της ομάδας Himoinsa, ενισχύοντας για άλλη μια φορά την ιδιότητά της ως την καλύτερη ιδιωτική ομάδα στον κόσμο, καθώς και την καλύτερη ισπανική ομάδα στον πιο απαιτητικό αγώνα στον πλανήτη.

Τέσσερις από τους πέντε οδηγούς που αποτελούν την κόκκινη ομάδα επέτυχαν το στόχο να τερματίσουν τον αγώνα και το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο, με δύο οδηγούς μέσα στην πρώτη δεκάδα και την πλήρη ομάδα μέσα στην κορυφαία 30αδα.

Ο Gerard Farres, στο τελευταίο του Dakar ως μοτοσικλετιστής, έδωσε μια τελική πινελιά στην καριέρα του με μια εξαιρετική απόδοση που του επέτρεψε να αγωνιστεί με το καλύτερο τρόπο, να αμφισβητήσει τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες μέρα με τη μέρα και να κάνει χρήση της εμπειρίας του, του της ηρεμίας και της ικανότητάς του ως σπουδαίου πλοηγού για να τελειώσει ο αγώνας στην πέμπτη θέση. Στο τελευταίο στάδιο, όπου δεν υπήρχε πίεση, ο Gerard κρατούσε έναν καλό ρυθμό για να τερματίσει στην έβδομη θέση της ειδικής και εξασφάλισε τη θέση του μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις. Ο Gerard Farres τερματίζει το αποχαιρετιστήριο του Dakar ως ο καλύτερος Ισπανός μοτοσικλετιστής.

Gerard Farres: «Έχουμε δουλέψει πραγματικά σκληρά καθ ‘όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και το αποτέλεσμα δεν ήρθε εύκολα, αλλά δούλεψε ολόκληρη η ομάδα Himoinsa, ο Miguel και όλοι μας πιστέψαμε και είδαμε την δουλειά μας να έχει απόδοση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που έχουμε επιτύχει σε αυτό το Ντακάρ, με μια ιδιωτική ομάδα, με άλλες αξίες, με μεγάλη συντροφικότητα  με όλους τους αναβάτες εδώ και με πολύ καλά αποτελέσματα, είναι πραγματικά κρίμα για την εγκατάλειψη της Rosa.»

Η τελευταία ειδική προσφέρει ελάχιστα, αλλά στο Ντακάρ υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα κάτι να πάει στραβά, και γι ‘αυτό οι αναβάτες της ομάδας Himoinsa αντιμετώπισαν αυτή την τελευταία πρόκληση με μεγάλη ευθύνη.

Στην πραγματικότητα, ο Dani Oliveras, η μεγάλη αποκάλυψη του φετινού Ντακάρ, αγωνίστηκε για τη νίκη της ειδικής, αλλά τελικά, πέτυχε μια άξια τέταρτη θέση ως ο καλύτερος Ισπανός, που του επέτρεψε να εξασφαλίσει την ένατη θέση στην γενική κατάταξη, για την οποία αγωνίστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων.

Dani Oliveras: «Έχω πιέσει σκληρά γιατί ξέρω ότι οδήγησα καλά σε αυτό το Ντακάρ και ήθελα να τελειώσω με ένα καλό αποτέλεσμα στην ειδική και να μην χάσω καμία θέση και να μείνω ένατος στην γενική. Έκανα ό, τι ήξερα, οδήγησα με υψηλό ρυθμό, αλλά έδινα ιδιαίτερη προσοχή στους βράχους και τη σκόνη. Υπήρχαν αυτοκίνητα μπροστά μας, αλλά ήταν μία καλή ειδική. Έκανα καλή δουλειά με την πλοήγηση, πήγαινα πολύ καλά και διατήρησα σταθερό ρυθμό χωρίς να διακινδυνεύω περισσότερο από ό, τι ήταν απαραίτητο σε ένα ράλι με πολύ υψηλό επίπεδο, και τελείωσα με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.»

Επίσης, ο Marc Solà, που εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο μετά τη πτώση του στη ειδική του μαραθωνίου, πίεσε σκληρά για να εξασφαλίσει την θέση του μέσα στην κορυφαία εικοσάδα και πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, την 12η θέση στην ειδική, το οποίο μιλά σαφώς για τις δυνατότητές του.

Marc Solà: «Η τελευταία ειδική είναι πάντα πολύ σκληρή, υπήρχε πολλή σκόνη και έπρεπε να πιέσω για να πιάσω τους μπροστά, αλλά πήγε καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσα ένα τόσο δύσκολο ράλι, και επίσης με κάνει να λυπάμαι που η Ρόζα δεν είναι εδώ, αλλά είμαστε ευτυχείς για το αποτέλεσμα της όλης ομάδας. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα.»

Ο Iván Cervantes, ο τέσσερεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro πάλεψε σε αυτό το Ντακάρ όπως όλοι και τελικά είχε τη δική του γεύση προσωπικής επιτυχίας σε αυτό τον απίστευτο αγωνα κερδίζοντας την 29η θέση της γενικής!

Iván Cervantes: «Στην αρχή ήταν πολύ άσχημα, είχα πυρετό, μετά είχα πτώση και μερικά μηχανικά προβλήματα, αλλά ξεπεράσαμε τα πάντα στο σκληρότερο Ντακάρ που έχω αγωνιστεί ποτέ. Είμαι εδώ πέρα από τη γραμμή τερματισμού με μια μεγάλη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την προσπάθεια, την εμπιστοσύνη και την αδελφοσύνη της ομάδας Himoinsa – KTM και όλων εκείνων που εργάστηκαν γι ‘αυτό».

Το Ντακάρ 2018 τελείωσε, οι εξαντλημένοι αναβάτες της Himoinsa Team πέρασαν τη γραμμή τερματισμού και γιορτάζει τη νέα επιτυχία μιας ομάδας που έχει γράψει την ιστορία της στον πιο σκληρό αγώνα στον κόσμο. Εκτός από τα εκπληκτικά αποτελέσματα, αυτά τα τελευταία χρόνια η ομάδα υπήρξε πρεσβευτής των αξιών της προσπάθειας, του ενθουσιασμού και της αθλητικής ικανότητας που ήταν πάντα η υπογραφή αυτού του αγώνα και αυτής της ομάδας.

Stage Classification
1st Kevin Benavides, 1:26:41
2nd Toby Price, at 00:54
3rd Antoine Meo, at 02:49
4th Daniel Oliveras, at 03:25
7th Gerard Farrés, at 05:23
12th Marc Solá, at 11:32
24th Iván Cervantes, at 13:55

General Classification
1st Matthias Walkner, 43:06:01
2nd Kevin Benavides, at 16:53
3rd Toby Price, at 23:01
5th Gerard Farrés, at 1:01:04
9th Daniel Oliveras, at 2:37:20
19th Marc Solà, at 5:37:59
29th Iván Cervantes, at 9:42:54

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events