21 May 2024
MotoGP 2023

Jorge Lorenzo: “Όταν ήρθα στη Yamaha, ο Rossi δεν ήθελε έναν νεαρό αναβάτη στο πλευρό του. Έκανε τα πάντα για να με εμποδίσει”

Ο Jorge Lorenzo μίλησε στο πρόγραμμα Mary’s Place και είπε για διάφορες πτυχές του παγκόσμιου πρωταθλήματος και για το παρελθόν του ως αναβάτης MotoGP.

« Όταν ήμουν δύο ετών, οδηγούσα ήδη μια μοτοσυκλέτα και ο πατέρας μου ήταν μηχανικός. Έτσι άρχισε να μου βγάζει νόημα να ανέβω σε μοτοσυκλέτα. Όταν ήμουν τριών ετών έκανα τον πρώτο μου αγώνα , χωρίς άδεια. Στη συνέχεια, σε ηλικία πέντε ετών άρχισα να τρέχω τακτικά. Σήμερα, του χρωστάω όχι μόνο ότι οδηγώ μοτοσυκλέτα, αλλά και για τις αξίες που μου έχει μεταδώσει».

«Ο πατέρας μου ήταν πολύ σκληρός, σαν λοχίας. Πάντα με επέκρινε και μου έλεγε πράγματα για να βελτιωθώ. Χάρη σε αυτό ήμουν πάντα πολύ τελειομανής και πειθαρχημένος. Μάλλον δεν ήταν ο πιο στοργικός πατέρας, αλλά επαγγελματικά ήταν πολύ δίκαιος . Δεν θα άλλαζα τίποτα σήμερα».

  • Ο Χόρχε Λορέντζο μιλά για τα ατυχήματά του στη μοτοσυκλέτα και τη στιγμή που άλλαξε η νοοτροπία του ως νικητής

«Για εμάς, το να πηγαίνουμε 300 χλμ/ώρα είναι κάτι φυσικό, το μαθαίνουμε από μικροί. Αλλά με τον καιρό μαθαίνεις ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο . Έχω σπάσει την αριστερή μου κλείδα 7-8 φορές. Ο χρόνος σου δείχνει ότι είναι κάτι που μπορεί να σε βλάψει, οπότε είναι αδύνατο να μην το σεβαστείς».

« Δυστυχώς έχω δει αναβάτες να πεθαίνουν πάνω στο μοτοσυκλέτα  , είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Τρεις φορές έχω φοβηθεί πολύ πάνω σε μοτοσυκλέτα, η πρώτη φορά ήταν το 2008, όταν έκανα μια πτήση 3-4 μέτρων και έσπασα και τους δύο αστραγάλους. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο ατύχημα, χτύπησα το κεφάλι μου τόσο δυνατά που έπεσα αναίσθητος, και μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες δεν θυμόμουν ακόμα πώς είχε συμβεί. Στη συνέχεια, στην Ολλανδία το 2019 έσπασα δύο σπόνδυλους και αυτό άλλαξε εντελώς τη νοοτροπία μου. Σε ένα δευτερόλεπτο άλλαξε από το να θέλω να γίνω ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής, να θέλω να απολαύσω τη ζωή » , λέει με ειλικρίνεια ο πιλότος.

  • Η Yamaha: Η αγαπημένη μοτοσυκλέτα του Jorge Lorenzo

« Όταν δοκίμασα αυτή τη μοτοσυκλέτα  το 2008, ήξερα ότι ήταν για μένα » , λέει ο Jorge για τις πρώτες του αισθήσεις με τη Yamaha. « Αυτή η μοτοσυκλέτα  ήταν τέλεια, πολύ υπάκουη και εύκολη να προσαρμοστεί. Το 2016 όταν άλλαξα σε Ducati είδα ότι αυτή η μοτοσυκλέτα δεν ήταν για μένα, αλλά μετά από πολλή δουλειά καταφέραμε τελικά να την κάνουμε να λειτουργήσει».

Για πολλά χρόνια, ο Jorge Lorenzo μοιράστηκε το ίδιο γκαράζ με τον Valentino Rossi, ο οποίος έχει χαρίσει μερικά από τα καλύτερα του χρόνια στην ιαπωνική φίρμα. Υπήρχε πάντα μια μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο παρόλο που ήταν ομόστυαλοι: « Όταν ξεκίνησα στη Yamaha, ο Valentino Rossi βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και δεν ήθελε έναν νεαρό αναβάτη στο πλευρό του. Έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να με εμποδίσει, δημιουργώντας εμπόδια και προκλήσεις».

«Αργότερα, όταν πήγε στη Ducati ή έφυγα εγώ, τα πράγματα ήταν καλύτερα μεταξύ μας. Αλλά ως ομόστυαλοι είχαμε μια σχεδόν εχθρική σχέση , και οι δύο πάντα θέλαμε να νικήσουμε τον άλλον. Αργότερα, όταν ένας από τους δύο αποσύρθηκε, η σχέση άλλαξε εντελώς. Τώρα τα πάμε καλά και εγκάρδια. Για μένα είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής, ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος με υψηλό χάρισμα» σχολίασε ο Jorge Lorenzo.

« Επίσης, ένας από τους πιο σκληρούς αντιπάλους που είχα ήταν ο Pedrosa. Μετά ήρθαν ο Stoner και ο Márquez. αλλά ο Valentino Rossi ήταν πάντα πολύ δύσκολο να νικηθεί. Είναι δύσκολο να διαλέξω ποιος ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος μου. Όσον αφορά τους αριθμούς, δεν έχω καλύτερους αριθμούς από τον Valentino, αλλά αν δεν είχα την νοοτροπία του νικητή, δεν θα μπορούσα ποτέ να του αντισταθώ».

« Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου ήταν το πρώτο μου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2010  . Όταν φτάνεις στο πρωτάθλημα σκέφτεσαι μόνο να είσαι πρωταθλητής και όταν συνέβη είπα: Έχω γίνει ήδη πρωταθλητής, μπορώ να αποσυρθώ με την ησυχία μου, αλλά μετά ήρθαν περισσότερα. Αλλά χωρίς αμφιβολία αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή» έκλεισε τη συνέντευξη ο Jorge Lorenzo.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events