Marc Márquez: “Αυτό που κέρδισα σήμερα είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου” – VIDEO

Η ικανότητα και η αφοσίωση του Marc Márquez με την Honda απέτρεψαν για άλλη μια φορά την πλήρη κατάρρευση της Ιαπωνικής μάρκας στον αγώνα σπριντ στο Portimao

Οι άλλοι τρεις οδηγοί της Honda “κατέρρευσαν”, ενώ ο Marc Marquez έσωσε το καράβι για άλλη μια φορά και έδωσε ελπίδες και χαμογέλα στους Ιάπωνες τουλάχιστον για την πρώτη ημέρα!

Ο Marquez, από την άλλη πλευρά, θριάμβευσε, μετά την 14η θέση την Παρασκευή, πρώτα στα προκριματικά Q1 με ρεκόρ χρόνου, και μετά στα προκριματικά Q2, όπου και πάλι με νέο ρεκόρ κέρδισε την pole position σαν να έβγαλε ένα άσσο από το μανίκι του – και μετά από μια φοβερή απόδοση 12 γύρων στο σπριντ, κέρδισε το πρώτο του βάθρο της σεζόν με την τρίτη θέση, με την σαφώς κατώτερη Honda του, αφού κάθε φορά που περνούσε από την μεγάλη  ευθεία της πίστας έχανε ή κινδύνευε να χάσει θέσεις!


«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν μια απίστευτη Κυριακή, συγγνώμη… Σάββατο», διόρθωσε ο Ισπανός. «Λοιπόν, ήταν πραγματικά μια μέρα έκπληξη, αλλά ήταν μια υπέροχη μέρα, βοήθησε να αποκαταστήσω αυτοπεποίθηση για εμένα και την ομάδα.» 

«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν απροσδόκητο γιατί δυσκολευτήκαμε την Παρασκευή, αλλά όχι μόνο βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά προσάρμοσα και το στυλ οδήγησης μου. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Πρέπει να κάνω άλλο ένα βήμα αύριο για τον κανονικό αγώνα».

«Ξεκινώντας από την pole position, ειλικρινά, δεν ξέρω πώς μπόρεσα να βρω τον χρόνο αυτή τη φορά – ήταν πολύ γρήγορος χρόνος από ό,τι είχα κάνει πριν. Είναι ένα καλό πλεονέκτημα να ξεκινάς από την pole position.» 

«Ήξερα ήδη μετά τη δοκιμή ότι η μικρή απόσταση αγώνα το Σάββατο θα ήταν ένα από τα δυνατά μου σημεία. Θα έχω μεγαλύτερο πρόβλημα στην αυριανή απόσταση με 25 γύρους. Έχουμε ήδη δει σήμερα ότι χάνουμε πολύ χρόνο σε ορισμένα σημεία και μπορούμε να το αναπληρώσουμε μόνο στις ζώνες φρεναρίσματος. Αλλά αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγωνιστείς γιατί δεν μπορείς να προσπερνάς για 25 γύρους. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, με τη Honda, με την ομάδα, με όλους τους τεχνικούς. γιατί πρέπει να πάρουμε το καλύτερο από την τρέχουσα κατάστασή μας».

Ο Marc Márquez είχε μια βασική στιγμή στον αγώνα στη στροφή 1, όταν έκανε μια διπλή προσπέραση στους Oliveira και Miller από το εσωτερικό της στροφής και με  πολλή ταχύτητα στα τελευταία στάδια.

https://twitter.com/i/status/1639706033621721090

«Όταν είδα τον Miquel να μπαίνει, σκέφτηκα ότι ήταν η ώρα μου να επιτεθώ. Αλλά είναι δύσκολο να προσπεράσεις στο εσωτερικό στην πρώτη στροφή γιατί υπάρχει ένα χτύπημα στη μέση της στροφής. Μπορείτε να δείτε στο βίντεο ότι ο Oliveira αρχίζει να ταλαντεύεται εκεί, οπότε δεν μπορούσε να κρατήσει τη γραμμή. Δεν ήταν καθόλου στόχος μου να τερματίσω στο βάθρο με αυτή την επίθεση, γιατί στόχος της ομάδας  ήταν ότι αν τερματίσω στην πρώτη πεντάδα το Σάββατο, αυτό είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Οπότε είδα την ευκαιρία και την άρπαξα και κατάφερα στους δύο τελευταίους γύρους και κράτησα τον Oliveira πίσω μου καλά υπό έλεγχο. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος».

https://twitter.com/i/status/1639670624594411521

Αν και ο Marc έχει ήδη κερδίσει οκτώ παγκόσμιους τίτλους, έλαβε χρήσιμες συμβουλές από την ομάδα την Παρασκευή για το πώς να βελτιώσει το στυλ οδήγησής του στην πίστα Portimão. «Φυσικά δεν θα πω αυτό που μου είπαν. Επειδή η ομάδα μας και η Honda έχουν και άλλους αναβάτες… Αλλά εκτιμώ πραγματικά ότι η ομάδα μου μπορεί να μου δώσει συμβουλές για το πώς να οδηγώ. Γιατί δεν είναι εύκολο να δώσεις συμβουλές σε έναν άνθρωπο που έχει κερδίσει τόσες φορές. Μερικές φορές μου είναι δύσκολο να ακούσω, αλλά όταν είναι λογικό, το παίρνω στα σοβαρά».

«Κυρίως οδηγούσα μόνος μου τα πρωινά του Σαββάτου για να μπορέσω να συγκεντρωθώ στην εξάσκηση του νέου μου στυλ οδήγησης», είπε ο Marc. «Έτσι κατάφερα να βελτιώσω το στυλ οδήγησης μου. Τώρα είμαι περίεργος να δω αν μπορούμε να βελτιωθούμε περαιτέρω την Κυριακή».

https://twitter.com/i/status/1639734215766835202

«Το νέο σχήμα είναι πολύ απαιτητικό, αλλά νομίζω ότι αυτός ο σύντομος αγώνας ήταν μια καλή παράσταση για τους οπαδούς. Το αύριο είναι αυτό που πραγματικά μετράει και θα δείξει πού βρισκόμαστε περισσότερο πιστεύω».

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner