Μετά από 40 χρόνια η Honda εκτός βαθμών – Puig: “Είμαστε η Honda, θα βγούμε από αυτή την κρίση”

Η Honda στο Sachsenring έφτασε στον πάτο και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εξηγούν αυτό το συμπέρασμα.

Σε μια πίστα όπου ο Marc Márquez νίκησε όλες τις φορές που αγωνίστηκε τα τελευταία 8 χρόνια και που φέτος δεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκεί καθώς αναρρώνει από την τέταρτη επέμβαση στο βραχιόνιο του δεξιού του βραχίονα και επιπλέον, και η Honda είχe νίκες στη γερμανική πίστα από το 2010, έφτασε σε αυτό τον αγώνα του 2022 να μην πάρει  ούτε ένα βαθμό, κάτι που είχε να γίνει για την Honda εδώ και 40 χρόνια αγώνων!

Φέτος οι αναβάτες της Honda, Takaaki Nakagami, Pol Espargaro και Alex Márquez δεν τερμάτισαν τον αγώνα λόγω διαφόρων συνθηκών και Stefan Bradl ήταν 16ος, στην τελευταία θέση 52 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Fabio Quartararo.

Με λίγα λόγια, αν κοιτάξουμε πίσω, τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού η Honda είχε 633 συνεχόμενους αγώνες κερδίζοντας βαθμούς στην κορυφαία κατηγορία. Η τελευταία φορά ήταν το 1982 στο Γαλλικό GP στην πίστα του Nogaro στις 9 Μαΐου 1982. Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που έχουν ξαναζήσει έναν εφιάλτη τέτοιου διαμετρήματος.

Ο Alberto Puig είναι σίγουρος ότι θα μπορέσουν να βγουν από την κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η Honda!

«Δεν ξέρω από στατιστικά. Ξέρω μόνο ότι δεν είμαστε στη σωστή κατάσταση αυτή τη στιγμή και πρέπει να το αλλάξουμε εντελώς. Το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, είμαστε η Honda!», τονίζει ο Puig που εμπιστεύεται την αντίδραση της ποιο επιτυχημένης ομάδας του MotoGP που έχει συνηθίσει να απολαμβάνει νίκες.

O διευθυντής της ομάδας Repsol Honda μιλά για τον Marc Márquez… και το Honda RC213V. «Η ιστορία του Marc ακολουθεί το δικό της δρόμο. Έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ευτυχώς πηγαίνει καλά. Αλλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλα είναι εξαιρετικά θετικά. Θετικό είναι όταν θα οδηγούμε μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στο κανονικό μας επίπεδο αγώνων και αποτελεσμάτων.», υποστηρίζει. Και, αμέσως μετά, προσθέτει: «Έχω μιλήσει με τον Marc. Είναι χαρούμενος και το δεξί του χέρι προχωρά. Έχει συναντηθεί με τους γιατρούς και κάνει αυτό που του είπαν να κάνει.» «Αλλά μπορούμε επίσης να είμαστε σίγουροι ότι παρακολουθώντας την κατάσταση στις πίστες είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστεί σύντομα για να δει τι συμβαίνει από πρώτο χέρι, για να καταλάβει πώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα.»

Ο Puig προτιμά να γυρίσει σελίδα μετά την καταστροφή που υπέστη η Honda στο Sachsenring. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο και πρέπει να το αναλύσουμε το συντομότερο δυνατό για να μάθουμε πώς να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Δεν κρυβόμαστε. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε . Το Assen είναι πάντα μια δύσκολη πίστα , είναι μια πολύ απαιτητική πίστα. Χρειάζεται να έχεις μία μοτοσυκλέτα με καλή ισορροπία γιατί υπάρχουν κάποιες στροφές υψηλής ταχύτητας και κάποιες πολύ αργές, πρέπει να έχεις καλό έλεγχο της μοτοσυκλέτας σου, διαφορετικά μπορεί να έχεις πολλές δυσκολίες εκεί.» , προειδοποιεί ενόψει του ραντεβού αυτού του Σαββατοκύριακου στον “Καθεδρικό Ναό του Βορρά”.

Stefan Bradl: “ Είναι απαράδεκτο, η Honda δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αυτές τις θερμοκρασίες” – Ο Γερμανός, μετά τον αγώνα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για εγκαύματα στο δεξί του πόδι και χέρι

Ο Marc Marquez ολοκλήρωσε θετικά τον πρώτο μετεγχειρητικό ιατρικό έλεγχο : «Δεν πονάω και αυτό είναι πολύ σημαντικό»