Ο Herve Poncharal είπε θετικά νέα για τον τραυματισμένο Pol Espargaro

Το αφεντικό της GASGAS Factory Racing Tech3 μίλησε κατά την διάρκεια του P1 και είπε καλά νέα σχετικά με την πρόοδο της υγείας του Pol Espargaro.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο pitlane του motogp.com, Simon Crafar κατά τη διάρκεια του MotoGP™ P1 στην Αργεντινή, ο επικεφαλής της GASGAS Factory Racing Tech3, Herve Poncharal, μας έδωσε μια πολύ θετική ενημέρωση για τον τραυματισμένο Pol Espargaro.

Ο #44 υπέστη μια βαριά πτώση στο P2 στο GP της Πορτογαλίας και έκτοτε βρίσκεται στο νοσοκομείο για να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για τους τραυματισμούς του στο σαγόνι και τους σπονδύλους. Στο μεταξύ, από το GP της Αμερικής, ο Jonas Folger θα αντικαταστήσει τον Pol Espargaro και θα είναι δίπλα στον Augusto Fernandez.

«Έχω πολύ καλά νέα για τον Pol, είναι τόσο γεμάτος ζωή και πραγματικά πρόθυμος να επιστρέψει γιατί όπως είπε, ένιωθε κάπως άσχημα τις τελευταίες μέρες που ήταν μόνος στην εντατική χωρίς τη δυνατότητα να σηκωθεί από το κρεβάτι και όταν τον ξέρεις, είναι επώδυνο».

«Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα το πρωί βγήκε από την εντατική και μεταφέρθηκε σε ένα κανονικό δωμάτιο, σηκώθηκε και έκανε μερικά βήματα και αισθάνεται καλά. Έστειλε, στο Pit Beirer και σε όλους εμάς, ένα απίστευτα αισιόδοξο μήνυμα από καρδιάς, λέγοντας ότι θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι εκεί το συντομότερο δυνατό και είναι επίσης πολύ χαρούμενος που τον αντικαθιστά ο Jonas Folger, γιατί τον συμπαθεί και του αρέσει και πιστεύει ότι είναι η καλύτερη επιλογή και ευκαιρία για την ομάδα»

«Χθες το βράδυ ανησυχούσαμε λίγο για το ηθικό του Pol, αλλά σήμερα το πρωί, είναι μια εντελώς νέα μέρα και ένας εντελώς νέος Pol. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για το πόσο καιρό θα είναι εκτός, γιατί οι αναβάτες μπορεί μερικές φορές να μας εκπλήξουν. Σίγουρα θα περάσει πολύς καιρός και θα χάσει αρκετούς αγώνες, αλλά ποτέ μην λες ποτέ με αναβάτη, και σίγουρα, οι γιατροί θα εκπλαγούν αν τον δουν να επιστρέφει νωρίτερα από ό,τι περιμένουν.»

«Είχε ένα δύσκολο κάταγμα στο σαγόνι και αυτό είναι επώδυνο γιατί δεν μπορεί να μιλήσει και πρέπει να τρώει με ένα καλαμάκι, αλλά δεν είναι τίποτα πραγματικά σοβαρό, είναι μια επώδυνη στιγμή και δεν θα διαρκέσει πολύ. Το κύριο πρόβλημα είναι η πλάτη. Για να σας καθησυχάσω όλους θα σας πω ότι θα επιστρέψει γρήγορα σε κίνηση, τρέξιμο, περπάτημα και σε θέση να οδηγήσει ξανά στο MotoGP, αλλά χρειάζεται χρόνος για να θεραπεύσει τους σπονδύλους. Οπότε οι σπόνδυλοι έχουν υποστεί κάταγμα, αυτή τη στιγμή είναι σε κορσέ (κηδεμόνα), δεν μπορεί να κινηθεί και αυτό είναι που θα αργήσει να περάσει. Αυτό είναι το χειρότερο μέρος του τραυματισμού. Τα υπόλοιπα, θα έλεγα δεν είναι δραματικά».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner