Ο Jorge Martin κέρδισε τον βρόχινο αγώνα στο Motegi που διακόπηκε με κόκκινη σημαία – Bagnaia και Marquez στο βάθρο – Αποτελέσματα

Μετά την φοβερή pole και τη νίκη στον αγώνα Sprint, ο Jorge Martin κέρδισε επίσης το Ιαπωνικό Grand Prix στην κατηγορία MotoGP, για τον 14ο γύρο του πρωταθλήματος MotoGP 2023 στο Motegi.

Η βροχή που έπεσε λίγο πριν την εκκίνηση ανακάτεψε τα χαρτιά από την αρχή, αναγκάζοντας όλους τους αναβάτες να αλλάξουν μοτοσυκλέτες μετά τον πρώτο γύρο, και να πάρουν την μοτοσυκλέτα με ελαστικά βροχής.

https://twitter.com/i/status/1708362707290767668

Ο αναβάτης της Team Pramac Ducati διατήρησε αμέσως έναν εντυπωσιακό ρυθμό, με μόνο τον Brad Binder να προσπαθεί να συμβαδίσει, αλλά χωρίς επιτυχία. Η κατάσταση, μετά από μια αρχική μπερδεμένη στιγμή, σταθεροποιείται σιγά σιγά με τους οδηγούς να αλλάζουν αρκετές θέσεις και με αρκετά προσπεράσματα μέσα στην βροχή.

https://twitter.com/i/status/1708363414089711852

Ο Jorge Martin, αφού έκανε λάθος κατάφερε και έκανε ανάκτηση πολλών θέσεων, και κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα του αγώνα. Μόλις εξοικειώθηκαν οι οδηγοί με τις συνθήκες, άρχισε να ξεκαθαρίζει η σειρά των οδηγών!

Με 12 γύρους να απομένουν, η ένταση της βροχής αναγκάζει τη Διοίκηση Αγώνων να βγάλει κόκκινη σημαία. Μετά από μια προσπάθεια επανεκκίνησης, δεδομένων των συνθηκών, ο αγώνας κηρύσσεται ολοκληρωμένος, με καρό σημαία και να δίνει όλους τους βαθμούς (σύμφωνα με τους κανονισμούς, έχοντας συμπληρώσει περισσότερο από το 50% της απόστασης του αγώνα).

https://twitter.com/i/status/1708368100091891853

Έτσι ο Jorge Martin (Pramac Racing) κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον Francesco Bagnaia (Ducati) και τον Marc Marquez (Honda).

Αυτή ήταν η τρίτη του νίκη στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής για φέτος και η 6η συνολικά το 2023

Ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46) τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Aleix Espargarò με την Aprilia και τον Jack Miller με την KTM.

Έβδομος ο Augusto Fernandez (GASGAS) μπροστά από τους Fabio Di Giannantonio (Gresini) και Raul Fernandez (RNF). Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Fabio Quartararo.

Πτώσεις είχαν οι Johann Zarco και Brad Binder.

Ο Francesco Bagnaia φεύγει από την Ιαπωνία που εξακολουθεί να οδηγεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά η διαφορά από τον Martin είναι τώρα μόνο 3 βαθμούς.

https://twitter.com/i/status/1708367660604395557

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner