Ο νικητής του MotoGP στο Qatar Fabio Di Giannantonio εξηγεί το μήνυμα – Mapping 8 – VIDEO

Ο Fabio Di Giannantonio, αναβάτης της Gresini προσπέρασε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Francesco Bagnaia στα τελευταία στάδια του GP του Κατάρ, 4 γύρους πριν το τέλος του αγώνα των 22 γύρων της Κυριακής για να σημειώσει την θεαματική παρθενική του νίκη στην μεγάλη κατηγορία MotoGP.

Ο Fabio Di Giannantonio ήταν στην 2η θέση από τον 5ο γύρο και μετά και σε κάθε γύρο πλησίαζε όλο και περισσότερο τον ηγέτη του αγώνα και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Pecco Bagnaia.

«Αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή, είμαι άφωνος. Είναι αξέχαστο. Ο αγώνας ήταν τέλειος, όπως είχα φανταστεί, ήλπιζα να εκκινήσω επιτέλους γρήγορα. Να εκκινήσω από μπροστά και να έχω την ευθύνη της διαχείρισης των ελαστικών, ώστε να μην κάνω λάθη».

5 γύρους πριν τον τερματισμό όταν πλέον ο Bagnaia είχε τον Di Giannantonio στο τροχό του, και ένιωθε την καυτή ανάσα ενός αποφασισμένου Di Giannantonio και διψασμένου για μια νίκη, ο οδηγός της Gresini είδε στο ταμπλό του το μήνυμα «Mapping 8».

Αυτό το κωδικοποιημένο μήνυμα εντολής από την ομάδα, το έχουμε δει στο παρελθόν όταν η Ducati το έστειλε στον Jorge Lorenzo το 2017 στους δύο τελευταίους γύρους εκείνης της σεζόν, όταν ο team-mate του Andrea Dovizioso αγωνιζόταν για το πρωτάθλημα.

Αλλά ο νικητής του Grand Prix του Κατάρ, Fabio Di Giannantonio, είπε: «το μήνυμα Mapping 8 που έλαβα στον αγώνα MotoGP της Κυριακής, 5 γύρους πριν το τέλος, δεν ήταν ομαδική εντολή, ήταν απλώς μια υπενθύμιση γύρου για να επιτεθώ στον Bagnaia.» ….. και γέλασαν μέχρι και τα κερμπ της πίστας!

VIDEO

«Ειλικρινά, δεν περίμενα να έχω τον Pecco μπροστά εκείνη τη στιγμή του αγώνα, επειδή ο Pecco πίεζε πολύ όλο το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Di Giannantonio στο After the Flag .com motogp.

«Έτσι, νόμιζα ότι ήταν κάποιος άλλος μπροστά, αλλά μετά κατάλαβα πως ήταν ο Pecco. Έτσι, σίγουρα έπρεπε να είμαι λίγο προσεκτικός και λυπήθηκα επίσης γιατί το να του στερήσω κάποιους βαθμούς, είναι κρίμα για το αγώνα του για το πρωτάθλημά.»

«Αλλά μετά απλά σχεδιάζαμε να κάνουμε το πέρασμα τέσσερις, πέντε γύρους πριν το τέλος. Έτσι, αυτό το μήνυμα «Mapping 8».ήταν απλώς «τώρα είναι η στιγμή να επιτεθείς».

«Ήταν ένα καλό σήμα γιατί δεν μπορούσα να δω το pitboard μου σε κανένα γύρο, επειδή υπήρχαν τόσοι πολλοί και δεν μπορούσα να δω το δικό μου.»

«Έτσι, δεν ήξερα πόσοι γύροι υπήρχαν μέχρι το τέλος. Τελικά είδα το ‘mapping 8’ και άρχισα να βρίσκω το pitboard μου και είδα ότι απέμεναν τέσσερις γύροι, οπότε είπα ‘ω, φίλε, πρέπει να το κάνω τώρα’. Έτσι, προσπάθησα να το κάνω όσο το δυνατόν πιο καθαρό και τα κατάφερα».

Καλή η δικαιολογία για έναν άξιο αναβατή που ψάχνει θέση για το 2024 και δεν θέλει να δημιουργήσει έριδες και εμπόδια σε μια πιθανή θέση!

Το πώς αυτή η νίκη θα επηρεάσει τις προοπτικές του να πάρει μια θέση στο MotoGP το 2024 μένει να το δούμε, αλλά ο Di Giannantonio λέει ότι είναι «άφωνος» που η θέση του στην κατηγορία είναι ακόμη υπό αμφισβήτηση.

VIDEO

«Είμαι άφωνος με αυτή την κατάσταση, γιατί στο τέλος νομίζω ότι κάνω τα πάντα στην ώρα μου», πρόσθεσε.

«Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά μου στο MotoGP και αν κοιτάξετε και άλλους αναβάτες, είμαστε στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλήματος μοτοσικλετών στον κόσμο.»

«Έτσι, σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να λειτουργήσουν τα πράγματα. Τελικά τα κατάφερα, αλλά νομίζω ότι είμαι εντελώς στην ώρα μου. Έτσι, ας πούμε ότι είναι μια πικρή κατάσταση και ελπίζω ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner