Οι νεότεροι πρωταθλητές στην ιστορία του MotoGP

Μέχρι σήμερα, ο Marc Márquez είναι ο νεότερος αναβάτης που έχει κερδίσει πρωτάθλημα στο MotoGP και μάλιστα στην πρώτη του χρονιά!

Σε ηλικία 20 ετών και 266 ημερών, κέρδισε τον πρώτο από τους 6 τίτλους στην μεγάλη  κατηγορία το 2013, ενώ είχε ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα στη Moto2 το 2012 και ένα ακόμα πρωτάθλημα στην μικρή κατηγορία 125cc.

Οι δύο οδηγοί που τον ακολουθούν σε νεότερη ηλικία που συμπληρώνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα είναι ο Freddie Spencer και ο Casey Stoner, και οι δύο στέφθηκαν πρωταθλητές σε ηλικία 21 χρονών, αλλά με διαφορά 84 ημερών όσον αφορά τη ηλικία τους, και 14 χρόνια διαφοράς ως προς τον τίτλο του Spencer το 1983 και Stoner το 2007. Ο Spencer κέρδισε τον τίτλο με τη Honda – μια μάρκα με την οποία αγωνίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, και ο Stoner κέρδισε τον τίτλο με τη Ducati , ο μοναδικός που έχει κερδίσει τίτλο με την Ducati.

Οι οδηγοί που ακολουθούν στην λίστα με τους 12 νεότερους αναβάτες που έχουν κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία είναι οι: Mike Hailwood, John Surtees, Fabio Quartararo, Valentino Rossi, Joan Mir, Jorge LorenzoGary Hocking, Giacomo Agostini και Nicky Hayden.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner