Έξι αδέλφια αγωνίζονται συγχρόνως στο MotoGP σε μια σεζόν – Όλα τα αδέρφια των αγώνων Grand Prix

Οι Márquez, οι Espargaró, Valentino Rossi και Luca Marini κάνουν αυτή τη σεζόν του 2021 ξεχωριστή.

Κάθε χρόνο βλέπουμε νέα ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.Χωρίς αμφιβολία, όμως στη σεζόν του 2021, υπάρχουν τρία ζευγάρια αδελφών που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία.

Τα δύο αδέλφια που έχουν αγωνιστεί περισσότερα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία είναι οι Espargaró. Ο Aleix Espargaró (31) είναι ο μεγαλύτερος από τους δυο  και έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2009, αντικαθιστώντας τον Mika Kallio στην Pramac Racing. Ο μικρός αδελφός, Pol Espargaró (30) έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2014 με την Monster Yamaha Tech3. Μέχρι σήμερα είναι στην ίδια κατηγορία για 7η σεζόν, η μεγαλύτερη διάρκεια που έχει καταγραφεί στην ιστορία μέχρι σήμερα!

Ο Pol είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα της Repsol Honda, και είναι η πρώτη του σεζόν με αυτή την ομάδα. Ο Aleix είναι στην Aprilia, για πέμπτη χρονιά. Ο Pol είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει ένα τίτλο στην Moto2 το 2013.

Στη συνέχεια, συναντάμε τους Marquez. Ο Marc Márquez (28) ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία το 2013 με την ομάδα Repsol Honda, και κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σας rookie, και έγινε ο πρώτος rookie οδηγός που κατακτά τον τίτλο στον πρώτο χρόνο συμμετοχής του στο MotoGP, ένα ρεκόρ που είχε από το 1978 ο Kenny Roberts, σπάζοντας και δημιουργώντας πάρα πολλά ρεκόρ εκείνη την χρονιά και συνεχίζει ακόμα!

Ο Álex Márquez (25) ανέβηκε στο MotoGP το 2020 και έγινε ομόσταυλος του αδελφού του. Μετά από μια σεζόν, η Honda αποφάσισε να πάει στην δορυφορική Honda LCR.

Τα αδέρφια Márquez είναι αυτοί με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία που έχουν κερδίσει δύο αδέρφια: 10 τίτλοι, 8 από τον Marc και 2 από το Álex.

Επίσης έχουν ένα μοναδικό ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει ποτέ, είναι τα μόνα αδέλφια που έχουν κερδίσει δυο παγκόσμιους τίτλους την ιδιά σεζόν! Ο Marc το MotoGP και ο Alex την Moto3 το 2014 και ο Marc το MotoGP και ο Alex την Moto2 το 2019, όπως επίσης και τα μόνα αδέλφια που έχουν και οι δυο τίτλους στα Grand Prix!

Το επόμενο ζευγάρι είναι τα ετεροθαλή αδέλφια, Valentino Rossi και Luca Marini . Φέτος το 2021, ο Marini έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία με την ομάδα Esponsorama Racing, φορώντας τα χρώματα της SKY Racing Team VR46, της ομάδας του αδελφού του.


Ο Rossi έκανε το άλμα του στη μεγάλη κατηγορία, τα 500cc το 2000 με Honda NSR500. Τώρα ο «γιατρός» βρίσκεται στην ομάδα SRT Yamaha Petronas. Ο μικρός αδελφός του γιατρού δεν έχει κατακτήσει ακόμα κανένα τίτλο ενώ ο Rossi έχει κατακτήσει 9 παγκόσμια πρωταθλήματα, από τα οποία τα 7 στην μεγάλη κατηγορία.

Ο γιατρός είναι επίσης συγγραφέας πάρα πολλών ρεκόρ στους αγώνες Grand Prix, οπού πολλά από αυτά είναι δύσκολο να σπάσουν ποτέ, όπως οι 24 συνεχόμενες σεζόν στους αγώνες, τα 199 βάθρα στην μεγάλη κατηγορία, τα 235 συνολικά και τις 89 νίκες στην μεγάλη κατηγορία και πολλά άλλα!

Εάν λάβουμε υπόψη όλες τις κατηγορίες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, βρίσκουμε περισσότερους οδηγούς που είναι αδέλφια. Έχουμε τους, Adrián και Raúl Fernández (Moto 3 και Moto 2) το 2021 και Brad και Darryn Binder (MotoGP και Moto2) επίσης το 2021.

Αλλά αν δούμε και ποιο πίσω στην ιστορία των αγώνα Grand Prix, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε μερικές ακόμα ενιδαφέρουσες περιπτώσεις.

Οι πρώτοι αδελφοί που κέρδισαν αγώνες ήταν οι Christian και Dominique Sarron. Ο Christian κέρδισε συνολικά επτά Grands Prix στις κατηγορίες 250cc και 500cc. Ο Dominique κέρδισε τέσσερις αγώνες 250cc και τερμάτισε την σεζόν του 1986 στην τρίτη θέση. Η περίπτωση των αδελφών Lowes είναι επίσης ενδιαφέρουσα, καθώς είναι τα μόνα δύο δίδυμα αδέλφια που συνυπήρξαν στους αγώνες Grand Prix.

Υπάρχουν επίσης στην ιστορία και τρία αδέλφια, όπως οι Ιταλοί Milani και του Ιάπωνες Aoki .

Τα αδέλφια Nobuatsu και Takuma Aoki ήταν οι δύο τελευταία αδέλφια που ανέβηκαν στο βάθρο στην μεγάλη κατηγορία μαζί, τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος στο GP της Imola το 1997 μαζί με τον Mick Doohan .

Γ.Φ.