Τότε και τώρα: Οι Πρωταθλητές του 2018 πάλεψαν πλάι-πλάι στην Αυστρία

Αφού πήραν τους τίτλους MotoGP, Moto2 και Moto3 και πριν από τρία χρόνια, ο Marquez , ο Bagnaia και ο Martin μας χάρισαν έναν επικό αγώνα το 2021

Κυριάρχησαν και στις τρεις κατηγορίες το 2018, αλλά τώρα ο Marc Marquez (Repsol Honda Team), ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati Team) και ο Jorge Martin (Pramac Racing), βρίσκονται στην μεγάλη κατηγορία και  μας χάρισαν ένα εντυπωσιακό αγώνα στο Red Bull Ring στον 2ο αγώνα της Αυστρίας.

Ο Martin πήρε επτά νίκες σε μια κυρίαρχη χρονιά που κέρδισε τον τίτλο Moto3, πριν προχωρήσει στη Moto2 με την Red Bull KTM Ajo. Ο Ισπανός κατάφερε δύο ακόμη νίκες το 2020 πριν του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί με τους καλύτερους στον κόσμο στην μεγάλη κατηγορία. Από τότε άρπαξε αυτή την ευκαιρία, απολαμβάνοντας ένα καταπληκτικό ξεκίνημα της χρονιάς. Μόνο οι Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Marc Marquez έχουν ξεκινήσει τη καριέρα τους στο MotoGP ™ με το ίδιο επίπεδο επιτυχίας με τον Martin. Επτά αγώνες, τρεις pole position, τρία βάθρα, συμπεριλαμβανομένης μιας αξέχαστης νίκης την περασμένη εβδομάδα. Κάτι που ακόμη δυσκολεύεται να κατανοήσει.

Ο Bagnaia, εν τω μεταξύ, είχε λίγο ποιο αργή πορεία στην κορυφαία κατηγορία μετά από την επιτυχία του τίτλου του το 2018. Ο Ιταλός κέρδισε τον Miguel Oliveira εκείνη τη χρονιά. με το ζευγάρι να μονομαχεί τώρα τακτικά και στην μεγάλη κατηγορία. Δύο χρόνια σταθερής εξέλιξης στην ομάδα της Pramac, ο Ιταλός προχώρησε στο όνειρο του με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και, παρόλο που περίμενε αυτή την νίκη, ο 24χρονος είναι ο οδηγός που είναι στην δεύτερη θέση, κοντά στον επικεφαλής Fabio Quartararo και ο πλησιέστερος αντίπαλος για τον τίτλο.

Τέλος, ο Marc Marquez φτάνοντας μέχρι το 2018, αλλά και μετά, κατέρριψε κάθε ρεκόρ, με αποκορύφωμα το 2019, καθώς είχε την πιο κυρίαρχη σεζόν του μέχρι σήμερα, τερματίζοντας στις δυο πρώτες θέσεις σε όλη την σεζόν εκτός από την Αμερική οπού είχε πτώση. Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά του και όλοι γνωρίζουμε την ιστορία μέχρι τώρα: πτώση στη Χερέθ, τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, εννέα μήνες έκτος και ακόμη και τώρα ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν είναι κοντά στον παλιό Marquez. Ωστόσο, πήραμε μια πρώτη γεύση του πρωταθλητή στο Sachsenring , αλλά και στον 2ο αγώνα της Αυστρίας και μας τόνισε ότι δεν είναι πολύ μακριά. Την Κυριακή τον είδαμε να παλεύει πλάι-πλάι με τη νέα γενιά σε μια πίστα που δυσκολευόταν πάντα.

Τρία χρόνια είναι πολλά σε κάθε άθλημα, αλλά ακόμη περισσότερο στο MotoGP. Από το να σταθείς στην αρχή-τερματισμό στη Βαλένθια τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι να πας πλάι-πλάι και να παλέψεις για τις κορυφαίες θέσεις τον Αύγουστο του 2021. Ένα παραμυθένιο ταξίδι για τον Martin και τον Bagnaia, και μια προσπάθεια επιστροφής του Marquez από τον τραυματισμό του και την προσπάθεια του να νικήσει την επόμενη γενιά οδηγών!