Το MotoGP απαγορεύει τους δημοσιογράφους στις δοκιμές Shakedown στη Μαλαισία

Με ένα περίεργο τρόπο το MotoGP την ώρα που αναζητά κοινό και προσπαθεί να φέρει πίσω τους οπαδούς στους αγώνες, κλείνει τις πόρτες στους δημοσιογράφους, την τελευταία στιγμή για τις δοκιμές Shakedown στη Μαλαισία, με την αιτιολογία ότι οι ομάδες ζήτησαν να κλείσουν τις πόρτες στον Τύπο κατά τη διάρκεια των 3 ημερών του Shakedown στη Μαλαισία!

Ήδη κάποιες ομάδες δήλωσαν το αντίθετο! (KTM – Aprilia και Ducati κατά του αποκλεισμού των δημοσιογράφων: “Τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι στο Shakedown”

Αγνοώντας για τις προετοιμασίες και τα έξοδα που έχουν κάνει πόλοι δημοσιογράφοι, την τελευταία στιγμή στέλνει ανακοίνωση λέγοντας πως «Αυτές οι δοκιμές δεν θα είναι ανοιχτές στον Τύπο. Δεν θα επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να βρίσκονται στην αίθουσα τύπου, στο pit lane, στο Paddock ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σιρκουί»  «Οι ομάδες έκαναν αυτό το αίτημα στην IRTA πέρυσι και μας το είπαν σήμερα».

Το shakedown είχε γίνει ένα σταθερό ραντεβού, για όλους, τους δημοσιογράφους που παρευρίσκονται εκεί αλλα και για όλους όσους ασχολούνται με την ενημέρωση και φυσικά οι τελικοί αποδέκτες που είναι οι αναγνώστες, που περιμένουν να ξεκινήσει η νέα σεζόν με τις επίσημες δοκιμές.

Κάποιος, όμως, αποφάσισε να διακόψει αυτή την παράδοση. Το σκεπτικό ? μόνο αυτός το ξέρει. Το να πιστεύει κανείς ότι κάποιος δημοσιογράφος στο pit lane μπορεί να καταλάβει τα μυστικά των νέων μοτοσυκλετών είναι αφελής και εντελώς χαζός.

Ο Marquez βγαίνει από τα πιτ, ενώ δύο Ιάπωνες με πολιτικά ρούχα φωτογραφίζουν και ένα μέλος μιας άλλης ομάδας βγάζει επίσης φωτογραφίες

Στην πίστα θα είναι όλοι οι κατασκευαστές και οι μηχανικοί τους, που σίγουρα έχουν καλύτερα μάτια και γνώσεις από κάποιους ρεπόρτερ. Απλώς θυμηθείτε πόσες φορές έχετε δει φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν μηχανικούς ομάδων να φωτογραφίζουν μοτοσυκλέτες άλλων ομάδων, είτε ολοφάνερα χωρίς «ντροπή» και άλλες φορές κρυμμένοι αναμεσά σε φωτορεπόρτερ!

Το μόνο αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι να χάσουμε μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για το MotoGP. Ένα πρωτάθλημα που πέρυσι σημείωσε κατακόρυφη πτώση στο ενδιαφέρον (τόσο στην τηλεθέαση όσο και στην παρουσία του κοινού στο σιρκουί, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις) και που αντί να τους αφυπνίσει και να προσπαθήσουν να ανοίξουν περισσότερο τις πόρτες τις κλείνουν!

Εάν αυτό είναι το μέλλον του MotoGP, όποιος βρίσκεται στο τιμόνι ελέγχου θα πρέπει να σκεφτεί πού θα οδηγήσει αυτός ο δρόμος.

Κλείνοντας θα παραθέσω αυτό που έγραψε ο δημοσιογράφος του GPone.com, Paolo Scalera: «χωρίς εμάς τους δημοσιογράφους στο pitlane, πώς θα μπορούν οι κατασκευαστές να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο χωρίς να ανακατεύονται μαζί μας; Η φωτογραφία ενός άνδρα της Yamaha μπροστά από το γκαράζ της KTM είναι αρκετά αυτονόητη.»

KTM – Aprilia και Ducati κατά του αποκλεισμού των δημοσιογράφων: “Τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι στο Shakedown”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner