Yamaha MT-07 – Μια Hyper Naked Μοτοσυκλέτα – Test Ride – Review – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Το Yamaha MT-07 του 2021 έρχεται να συνεχίσει την εντύπωση που μας έδωσε την πρώτη φορά που το είδαμε.

Με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση και χρώματα που ενθουσιάζουν και εξοπλισμό που είναι σημαντικός, μας έκανε εντύπωση από την πρώτη ματιά!

Ξεκινώντας την βόλτα μας μέσα στο κέντρο της Αθήνας, μετα την παραλαβή της μοτοσυκλέτας, σου δίνει αμέσως αυτή την απόλαυση της ευκολίας που έχει αυτός ο δικύλινδρος κινητήρας των 690 κυβικών που πραγματικά είναι απολαυστικός!

Η εμφάνιση της “γυμνής” μοτοσυκλέτας που είναι επικεντρωμένη στα μηχανικά μέρη τραβά εύκολα τα βλέμματα στα φανάρια!

Η αίσθηση που σου δίνει απευθείας όταν οδηγείς την μοτοσυκλέτα είναι η άνεση και η  στιβαρότητα.

Η σειρά ΜΤ της Yamaha έχει πλέον πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες μοτοσυκλέτες και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Yamaha και όσα ΜΤ έχουμε οδηγήσει, μας δίνουν την απάντηση γιατί υπάρχει αυτή η επιτυχία.

Η Yamaha MT-07 εν ολίγης είναι μια μοτοσυκλέτα για όλους!

Τα αρχικά MT σημαίνουν “Master of Torque”, που στα ελληνικά θα λέγαμε “άρχοντας της ροπής”, και ο εκπληκτικός crossplane κινητήρας επιβεβαιώνει τη φήμη του με άπλετη γραμμική ροπή, που κάνει την οδήγηση της MT-07 πραγματική απόλαυση υπό πολλές διαφορετικές συνθήκες.

Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο προσεφέρει ένα ιδανικό μείγμα ευελιξίας και ευστάθειας, ενώ η υψηλή εργονομία και η φυσική θέση οδήγησης την κάνουν ιδιαίτερα εύκολη επιλογή για αναβάτες όλων των ηλικιών και επιπέδων εμπειρίας και κυρίως ύψους. Με λίγα λόγια, η MT-07 ήταν μια μοτοσυκλέτα που θα ικανοποιήσει σχεδόν κάθε αναβάτη.

Ας δούμε το μοντέλο του 2021 που οδηγήσαμε και έχει μια σειρά από εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι ο ελκυστικός και ιδιαίτερος κινητήρας που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές EU5, καθώς και τα πιο ισχυρά μπροστινά φρένα, που συμβάλλουν στην ασφαλή οδήγηση του MT-07, ενώ η συνολική αίσθηση ποιότητας ενισχύεται από το νέο προβολέα LED με φλας και φώτα θέσης LED, καθώς και τα όργανα LCD.

Το κωνικό τιμόνι, το νέο ρεζερβουάρ και η νέου τύπου σέλα προσφέρουν μια ακόμα πιο άνετη, όρθια θέση οδήγησης στον αναβάτη, ενώ και τα σπορ ελαστικά Michelin παρέχουν πολύ καλό κράτημα.

Η νέα σχεδίαση του μοντέλου αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη εξέλιξη της οικογένειας MT και χαρίζει στην MT-07 του 2021 μια πιο εκλεπτυσμένη και αναγνωρίσιμη εμφάνιση, μαζί με μια αίσθηση κορυφαίας ποιότητας.

Η σχεδιαστική ιδέα για τη νέα MT-07 ήταν η “όμορφη νεότερη αδελφή” της οικογένειας Hyper Naked της Yamaha, και πράγματι η νέα εμφάνιση βασίστηκε σε ένα εντυπωσιακό, χαρακτηριστικό νέο στυλ, που είναι ταυτόχρονα πιο οργανικό αλλά και πιο ώριμο.

Κλειδί της επιτυχημένης εμφάνισης είναι ο μικρών διαστάσεων, λιτός προβολέας LED, όπου τα φώτα θέσης και ο κυρίως προβολέας δίνουν στην εμπρός όψη μια εικόνα σχήματος Y, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας γενιάς MT. Με λιτό πρόβολο, ο νέος προβολέας LED τονίζει την αίσθηση ελαφρότητας και ευελιξίας από την οπτική γωνία του αναβάτη. Παράλληλα, το νέο πλαίσιο, το ψυγείο και η σέλα, έχουν τοποθετηθεί σε σφιχτή διάταξη γύρω από τον κινητήρα CP2 για συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο και αποπνέουν μια απαράμιλλη αίσθηση ροπής και ισχύος.

Τα νέα ακροπτέρυγα στα πλαϊνά καλύμματα του ρεζερβουάρ καυσίμου 14 λίτρων διαθέτουν επιθετικά διαμορφωμένους αεραγωγούς, οι οποίοι παραπέμπουν οπτικά στον τρόπο που εισρέει ο αέρας στον κινητήρα, προσφέροντας στη μοτοσυκλέτα ένα πιο δυναμικό παράστημα και τονίζοντας το γνήσιο “Hyper Naked” DNA του νέου μοντέλου. Τα υπό γωνία προσαρτημένα σχεδιαστικά στοιχεία στο πίσω μέρος εν είδει φτερών ολοκληρώνουν την αρμονία της συνολικής σχεδίασης, ενώ οι στραμμένοι προς τα έξω αεραγωγοί, όπως φαίνονται από πάνω, σε αντίθεση με τη λεπτή σέλα δίνουν μια αίσθηση ευελιξίας και ελευθερίας κίνησης για τον αναβάτη.

Τα νέα καλύμματα του ρεζερβουάρ καυσίμου έχουν κατασκευαστεί από συνθετική ρητίνη, η οποία διαμορφώθηκε με έγχυση για μείωση του βάρους. Η ανάγλυφη τρισδιάστατη υφή γύρω από την περιοχή στήριξης των γονάτων παρέχει βελτιωμένο έλεγχο και σπορ χαρακτήρα. Πολλές άλλες λεπτομέρειες, όπως τα κομψά χρώματα και φινιρίσματα για τα καλύμματα του πιρουνιού, τα μαρσπιέ, τις βάσεις και τα καπάκια του κινητήρα ενισχύουν τη συνολική αίσθηση ποιότητας, επιβεβαιώνοντας τον ακαταμάχητο συνδυασμό υψηλής αξίας και κορυφαίων προδιαγραφών που χαρακτηρίζει την MT-07.

Προβολέας τεχνολογίας LED: Μικρός και πανίσχυρος

Μοντέρνος, μικρών διαστάσεων και ελαφρύς, ο νέος διλειτουργικός προβολέας LED διαθέτει ένα κεντρικό φως υψηλής/μεσαίας σκάλας, που μεταμορφώνει το χαρακτήρα αυτού του μοντέλου επόμενης γενιάς και τονίζει τα γονίδια MT που μοιράζεται με την ολοκαίνουργια MT-09. Ο κομψός αυτός προβολέας δεν δίνει μόνο στην MT-07 την τολμηρή και χαρακτηριστική νέα της εμφάνιση, αλλά παράγει ταυτόχρονα μια πανίσχυρη φωτεινή δέσμη με διακριτές ακμές, παρέχοντας εξαιρετική ορατότητα στη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης.

Τα νέα αριστερά και δεξιά ημιδιαφανή φώτα θέσης LED διπλής στρώσης προσδίδουν στην MT-07 τη χαρακτηριστική όψη σχήματος Y, που επιβεβαιώνει τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς της με την MT-09.

Ας ρίξουμε μια ποιο προσεκτική ματιά στον τελευταίο κινητήρα CP2 690 κ.εκ., που είναι συμβατός με τις προδιαγραφές EU5 και με πιο γραμμική απόκριση.

Ο νέος κινητήρας CP2 690 κ.εκ. διαθέτει ανασχεδιασμένο αγωγό εισαγωγής αέρα και βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις για τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου, καθώς και νέα εξάτμιση 2 σε 1 και νέα μονάδα ECU.

Αυτές οι αλλαγές παρέχουν πιο γραμμική απόκριση, διατηρώντας παράλληλα την εντυπωσιακή απόδοση του κινητήρα.

Ο νέος κινητήρας έχει ομαλότερη καμπύλη ροπής/σ.α.λ. για εξαιρετική τελική ταχύτητα και συναρπαστική επιτάχυνση, ενώ με μέγιστη ροπή 67,0 Nm/6,8 kg-m μόλις στις 6.500 σ.α.λ. – και μέγιστη ισχύ 73,4 ίππους/54 kW στις 9.000 σ.α.λ. – δικαίως θα τον χαρακτηρίζαμε ως τον απόλυτο κινητήρα μεσαίου κυβισμού.

Μια νέα ηλεκτρική βαλβίδα καθαρισμού αναθυμιάσεων καυσίμου και ελαφριά μπαταρία εγγυώνται την εύκολη εκκίνηση ακόμα και όταν η μοτοσυκλέτα έχει παραμείνει σβηστή για πολύ καιρό. Ο νέος κινητήρας διαθέτει επίσης καλύμματα σε χρώμα Crystal Graphite, ασημί σωλήνα εξάτμισης, νέο τελικό και προστατευτικά εξάτμισης.

Ο στροφαλοφόρος άξονας crossplane 270 μοιρών παρέχει ανομοιόμορφη σειρά ανάφλεξης για τη δημιουργία ενός πιο ασυνήθιστου ήχου που τονίζει την αίσθηση υψηλής ροπής κατά την επιτάχυνση, ενώ η ενισχυμένη γραμμική ροπή του νέου κινητήρα διασφαλίζει εξαιρετική απόκριση σε όλες τις σ.α.λ., κάνοντας την MT-07 μια από τις πιο απολαυστικές και ευκολοδήγητες μοτοσυκλέτες σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Τα διπλά μπροστινά δισκόφρενα μεγαλύτερης διαμέτρου 298 χιλ. σου δίνουν μεγαλύτερη ισχύς φρεναρίσματος!

Μια από τις σημαντικότερες τεχνικές αναβαθμίσεις της MT-07 είναι το νέο μπροστινό σύστημα πέδησης υψηλών προδιαγραφών. Το μέγεθος των διπλών μπροστινών δισκόφρενων έχει αυξηθεί από τα 282 χιλ. στα 298 χιλ., προσφέροντας μεγαλύτερη ισχύ πέδησης και καλύτερο έλεγχο χωρίς επιπλέον βάρος. Σε συνδυασμό με το πίσω δισκόφρενο 245 χιλ., το νέο σύστημα προσφέρει καλύτερη απόδοση ενώ, σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά, η αυξημένη ισχύς πέδησης γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Φαρδύτερο κωνικό τιμόνι αλουμινίου που σου δίνει μια πιο όρθια και δυναμική θέση οδήγησης!

Η MT-07 είναι ήδη γνωστή ως η μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε όλους χάρη στη φυσική, όρθια θέση οδήγησης και τα ξεκούραστα εργονομικά χαρακτηριστικά της, στοιχεία που την κάνουν δημοφιλή σε αναβάτες κάθε ηλικίας και εμπειρίας.

Η Yamaha αναφέρει πως μετά από πολυάριθμες αξιολογήσεις σε πήλινα μοντέλα και πολλές δοκιμαστικές διαδρομές με αναβάτες κάθε σωματότυπου, οι σχεδιαστές της τελειοποίησαν τη θέση οδήγησης της νέας MT-07, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο έλεγχο. Το μοντέλο του 2021 είναι εξοπλισμένο με νέο κωνικό τιμόνι αλουμινίου, φαρδύτερο κατά 32 χιλ., που προσφέρει μια πιο δυναμική θέση οδήγησης και ελαφρώς αυξημένη μόχλευση για ευκολότερους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες.

Νέα όργανα LCD που είναι ελαφρύτερα και πιο ευανάγνωστα!

Το μοντέλο του 2021 διαθέτει όργανα LCD με υψηλότερες προδιαγραφές και χρώματα ενιαίου τόνου. Ο ανεστραμμένος πίνακας οργάνων είναι παρόμοιος με αυτόν της Tracer 700, ενώ η μικρού μεγέθους και ελαφριά οθόνη πολλαπλών λειτουργιών με μεγαλύτερες ενδείξεις για το ρολόι, τις ταχύτητες, τους χιλιομετρητές και το στροφόμετρο παρέχει στον οδηγό ευδιάκριτες πληροφορίες. Η χρήση χρωμάτων ενιαίου τόνου τονίζει τις βασικές ενδείξεις και ο νέος διακόπτης του τιμονιού επιτρέπει στον αναβάτη να χειρίζεται τα όργανα πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Τα φλας LED έχουν μια μοναδική εμφάνιση και αίσθηση!

Μαζί με το νέο προβολέα LED, η MT-07 του 2021 είναι επίσης εξοπλισμένη με νέα φλας υψηλής έντασης εμπρός και πίσω. Ελαφρύτερα και μειωμένων διαστάσεων, τα φλας συμπληρώνουν το ριζοσπαστικό στυλ και τις κορυφαίες προδιαγραφές αυτής της πολύ επιτυχημένης, “Hyper Naked” μοτοσυκλέτας.

Τα ελαστικά Michelin Road 5 νέων προδιαγραφών – 180/55-17 πίσω και 120/70-17 εμπρός – παρέχουν πολύ καλά επίπεδα πρόσφυσης, σπορ επιδόσεις και εξαιρετικό κράτημα κατά την οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα, καθιστώντας την MT-07 ιδανική επιλογή τόσο για νέους όσο και για έμπειρους οδηγούς.

Το 2021 έχει και νέα χρώματα και γραφικά!

Η νέα MT-07 για το 2021 διατίθεται σε εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς και με μοντέρνα γραφικά, που ενισχύουν τους δεσμούς της με την οικογένεια MT και δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας σε αυτό το κορυφαίο μοντέλο μεσαίου κυβισμού. Οι νέες μαύρες μανέτες χαρίζουν κομψή εμφάνιση, ενώ η καλωδίωση στην περιοχή του πίνακα οργάνων έχει επαναδρομολογηθεί για αναβαθμισμένο στυλ.

Η νέα MT-07 του 2021 είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Storm Fluo, Icon Blue και Tech Black.

Εν κατακλείδι, κλείνοντας θα λέγαμε πως απολαύσαμε την νέα MT-07 του 2021 όπου και να την οδηγήσαμε, στην πόλη, στις στροφές, σε βόλτα, σε ταξίδι στην εθνική, όπου εκεί αντιμετωπίζεις το πρόβλημα με τον αέρα που έχει κάθε γυμνή μοτοσυκλέτα!

Δεν σε τρομάζει πουθενά σε καμία περίπτωση και μπορεί να αποτελέσει μια μοτοσυκλέτα για κάθε είδους αναβατή από έναν έμπειρο μέχρι και να γίνει ένα μοναδικό σχολείο σε έναν νέο αναβάτη που θα μπει στον χώρο της μοτοσυκλέτας!

Η κατανάλωση της είναι πάρα πολύ μικρή και η αγορά της επίσης είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα για την ποιότητα της μοτοσυκλέτας!

VIDEO

New features

 

Rider benefit

Next generation design Sharper and more dynamic Hyper Naked looks
LED projector lighting Better visibility, reduced weight, signature MT ‘Y-shape face’
690cc 2-cylinder EU5 CP2 engine EU5-compliant, strong linear torque, gutsy exhaust note.
Larger diameter 298mm dual front discs More powerful braking with no additional unsprung weight
Wider tapered aluminium bars More assertive riding position with easier low-speed turning
New LCD instruments Clear information, now with remote handlebar operation
LED flashers High visibility and sharper style
Michelin Road 5 tyres Excellent traction in wet and dry, added rider confidence, sporty handling
New colours, graphics and finishing Maintain the MT-07’s fashion leading focus and premium style, includes new blacked-out components and Crystal Graphite engine covers

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Εξωτερική σχεδίαση νέας γενιάς με αυθεντικό DNA της οικογένειας MT
 • Εισαγωγές αέρα τύπου ακροπτέρυγων που συμβάλλουν στο μοναδικό στυλ της MT-07
 • Νέος προβολέας LED με χαρακτηριστικό σχήμα Y
 • Κινητήρας CP2 690 κ.εκ. τεχνολογίας crossplane
 • Συμμόρφωση με τις προδιαγραφές EU5
 • Στροφαλοφόρος 270 μοιρών για γραμμική απόδοση της ροπής
 • Μέγιστη ροπή 67,0 Nm/6,8 kg-m στις 6.500 σ.α.λ.
 • Νέα διπλά μπροστινά δισκόφρενα wave 298 χιλ.
 • Νέο, φαρδύτερο κωνικό τιμόνι αλουμινίου
 • Πιο άνετη και δυναμική θέση οδήγησης
 • Ανεστραμμένα όργανα LCD με χρώματα ενιαίου τόνου και τηλεχειρισμό
 • Νέα φλας LED
 • Ελαστικά Michelin Road 5 τελευταίας γενιάς
 • Νέα χρώματα και γραφικά
 • Σωληνωτό πλαίσιο μικρών διαστάσεων με ύψος σέλας στα 805 χιλ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την YAMAHA

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner