19 April 2024
BS RIDEYamahaYamaha Test

YAMAHA NMAX 125 του 2021 – Test Ride – Review – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Το YAMAHA NMAX 125 είναι το μικρότερο αδερφάκι του YAMAHA NMAX 155, που όμως δεν υστερεί σε τίποτα από ομορφιά και άνεση!

Όταν το παραλάβαμε και βγήκαμε στο δρόμο, μας έδωσε αμέσως την αίσθηση της ασφάλειας και της άνεσης στην κίνηση της πόλης!

Το YAMAHA NMAX 125 είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Yamaha στην κατηγορία Urban Mobility, μέχρι σήμερα και καταλαβαίνεις γρήγορα το γιατί όταν αρχίσεις να κινείσαι με αυτό!

Τι θέλεις από ένα σκούτερ ? προσιτό και αξιόπιστο τρόπο μετακίνησης μέσα και γύρω από την πόλη, και πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για εύκολη οδήγηση με ένα απλό άνοιγμα του γκαζιού. Αυτά λοιπόν τα έχεις με το πρώτο στο YAMAHA NMAX 125.

Το NMAX παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 και είναι ένα κορυφαίο scooter με Sport χαρακτήρα και μπορεί ευκολά να το οδηγήσει και ένας οδηγός ο οποίος ξεκινά για πρώτη φορά να οδηγήσει δίκυκλο.

Το νέο YAMAHA NMAX 125 του 2021 έχει αλλαγές με τον ιδιαίτερο συνδυασμό υψηλής απόδοσης με εξαιρετική άνεση και αξιοσημείωτη οικονομία, που ξεκινά από τα 2,2 λίτρα ανά 100 χλμ και φτάνει μέχρι τα 3 λίτρα στα 100 αν το έχεις συνεχώς στην πίεση!

Η Yamaha λοιπόν υποστηρίζει πως η υψηλή του απόδοση και η εξαιρετική σχέση αξίας-τιμής το καθιστούν ιδανικό μέσο μετακίνησης για άνδρες και γυναίκες αναβάτες που χρειάζονται μια γρήγορη, εύκολη και αξιόπιστη λύση για την καθημερινή μετακίνηση, και εμείς μετα την οδήγηση του για μια εβδομάδα μέσα στην πόλη αλλα και τις βόλτες μας λίγο παραέξω από την πόλη δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε!

Η εμφάνιση όπως λεμέ πάντα είναι κάτι υποκειμενικό για τον καθένα, έτσι και εδώ λεμέ πως εμάς μας αρέσει η καλαίσθητη Sport εμφάνιση και ο ανάλαφρος χαρακτήρας του!

Ας δούμε τις αλλαγές που αποκτά για το 2021, το NMAX 125. Ολοκαίνουργια εξωτερική σχεδίαση, νέο πλαίσιο και κορυφαίο φινίρισμα με επιπλέον λεπτομέρειες. Ο κινητήρας Blue Core είναι πλήρως συμβατός με τις προδιαγραφές EU5, αλλά η πιο σημαντική αλλαγή είναι η τοποθέτηση της κορυφαίας στην αγορά απλής μονάδας ελέγχου επικοινωνίας (SCCU) της Yamaha, η οποία κρατάει τον οδηγό ενημερωμένο και δίνει ξεχωριστή απόλαυση σε κάθε διαδρομή.

Ας δούμε λίγο αναλυτικότερα τον κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5:

Ο μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας 125 κ.εκ. αναπτύχθηκε με χρήση της τεχνολογίας μικρού κινητήρα Blue Core της Yamaha, που είναι σχεδιασμένη ώστε να επιτυγχάνει τα υψηλότερα επίπεδα οικονομίας καυσίμου, μετατρέποντας όμως και την εμπειρία οδήγησης του scooter σε ακόμα πιο απολαυστική. Η τεχνολογία Blue Core επικεντρώνεται σε τρεις τομείς: βελτίωση της καύσης, μείωση της απώλειας ισχύος και πιο αποδοτική ψύξη. Αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας που εξελίσσεται συνεχώς για να διασφαλιστεί ότι το NMAX – αλλά και κάθε άλλο μοντέλο μικρού κυβισμού της Yamaha – είναι πάντα σε θέση να προσφέρει το τέλειο μείγμα ισχύος, διασκέδασης και οικονομίας.

Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) του κινητήρα 125 κ.εκ. είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες του Blue Core και διαθέτει έναν ειδικό εκκεντροφόρο εισαγωγής με δύο λοβούς εκκέντρου: έναν για τις χαμηλές έως μεσαίες σ.α.λ. και έναν για τις υψηλές σ.α.λ. Το σύστημα VVA μεταβαίνει αυτόματα από το ένα έκκεντρο στο άλλο προκειμένου να επιτύχει τα πιο αποδοτικά χαρακτηριστικά καύσης, με αποτέλεσμα άριστες επιδόσεις αλλά και υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας του κινητήρα.

Το NMAX 125 παράγει 9,0 kW στις 8.000 σ.α.λ. και παρέχει ισχυρή επιτάχυνση που σχεδιάστηκε για να κάνει τη διαφορά στους πολυσύχναστους αστικούς δρόμους. Παράλληλα, με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τον Sport χαρακτήρα του, αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά και απολαυστικά μέσα μετακίνησης στην πόλη!

Το NMAX 125 έχει την τεχνολογία κινητήρα Start & Stop:

Ο νέος κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 είναι ο πιο “καθαρός” και οικονομικός κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ στο NMAX. Παράλληλα, η κατ’ επιλογή τεχνολογία Start & Stop είναι πιο φιλική όχι μόνο προς το περιβάλλον, αλλά και προς την τσέπη του οδηγού, καθώς μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα Start & Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα, κάθε φορά που το scooter σταματά σε φανάρια ή διασταυρώσεις, και τον επανεκκινεί αμέσως μόλις ο οδηγός απελευθερώσει τα φρένα και ανοίξει το γκάζι, χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε να σε αναγκάσει να μην το χρησιμοποιείς!

Ας “αναλύσουμε”  την νέα Sport εξωτερική σχεδίαση και το φινίρισμα του:

Η νέα Sport εξωτερική σχεδίαση και το φινίρισμα toy, μεταμορφώνει τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση και ανεβάζει το NMAX του 2021 στο επόμενο επίπεδο. Το νέο εμπρός τμήμα του φέρινγκ είναι εξοπλισμένο με νέους διπλούς προβολείς LED και χωνευτό φως θέσης που χαρίζουν πιο δυναμική και κομψή εμφάνιση, ενώ το ενσωματωμένο πίσω φως και τα πίσω φλας επιβεβαιώνουν τις κορυφαίες προδιαγραφές του NMAX 125.

Εκτός από την Sport εμφάνιση, το νέο εμπρός τμήμα του φέρινγκ προσφέρει καλύτερη προστασία από τον αέρα και τη βροχή, καθώς και βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που μειώνουν το θόρυβο του αέρα, για μια πιο ποιοτική εμπειρία οδήγησης.

Το πλαίσιο του είναι Ανασχεδιασμένο:  Αν και κρυμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του, το νέο πλαίσιο του NMAX 125 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το νέας σχεδίασης κεντρικό τούνελ, που φιλοξενεί ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,1 λίτρων. Αυτό το ρεζερβουάρ προσφέρει αυξημένη αυτονομία για περίπου 300 χλμ. οδήγησης χωρίς ανεφοδιασμό, αλλά και μεγαλύτερη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους, χαρίζοντας αυξημένη ευελιξία και βελτιωμένη δυνατότητα ελιγμών.

Το νέο πλαίσιο σε συνδυασμό με την ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, ενισχύει τα εργονομικά χαρακτηριστικά και προσφέρει πιο άνετες διαδρομές. Ταυτόχρονα, η βελτιωμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην εξαιρετική οικονομία καυσίμου και μειώνει τις επιπτώσεις από το στροβιλισμό του αέρα, εξασφαλίζοντας πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Το NMAX διαθέτει ολοκαίνουργια οθόνη οργάνων LCD υψηλής τεχνολογίας, που είναι πλήρως συνδεδεμένη με τη νέα μονάδα SCCU. Οι αναβάτες μπορούν φυσικά να δουν τις συνηθισμένες πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, τη στάθμη καυσίμου και τη θερμοκρασία. Αυτό όμως που καθιστά το νέο NMAX 125 ξεχωριστό, είναι ότι στην οθόνη περιλαμβάνονται εικονίδια που ανάβουν για να ειδοποιήσουν τον αναβάτη για εισερχόμενες κλήσεις, e-mail και γραπτά μηνύματα, καθώς και για να εμφανίσουν την κατάσταση της μπαταρίας του smartphone.

Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί –  Smart Key: Εκτός από τη νέα μονάδα SCCU και τα συνδεδεμένα όργανα LCD, το NMAX είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί Smart Key της Yamaha. Αυτό το εύχρηστο σύστημα επιτρέπει στους αναβάτες του NMAX να ανάβουν τον κινητήρα του scooter εφόσον έχουν το Smart Key μαζί τους στο μπουφάν ή την τσάντα τους, κάνοντας κάθε διαδρομή ακόμα πιο γρήγορη και εύκολη. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά κορυφαία χαρακτηριστικά που καθιστούν το ΝΜΑΧ, ένα από τα πιο ελκυστικά αστικά μέσα μετακίνησης στην κατηγορία του.

Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα: Η άνετη διπλή σέλα ανοίγει προς τα επάνω, αποκαλύπτοντας έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για ένα κράνος ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Αυτός ο αποθηκευτικός χώρος διαθέτει κλειδαριά και είναι αδιάβροχος, που σημαίνει ότι είναι ιδανικός για τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων που είναι απαραίτητα για τη δουλειά ή τη διασκέδαση.

Πρίζα και εμπρός θήκες: Η μονάδα SCCU του NMAX 125 παρέχει στον αναβάτη πλήρη συνδεσιμότητα και τα νέα όργανα εμφανίζουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που το smartphone του οδηγού λαμβάνει e-mail, γραπτά μηνύματα ή τηλεφωνικές κλήσεις. Η πρίζα 12 V διατηρεί φορτισμένη τη συσκευή του αναβάτη, ενώ η εμπρός θήκη προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε smartphone, πορτοφόλι η κάμερα.

Δισκόφρενα με ABS εμπρός και πίσω : Το σύστημα πέδησης είναι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία και περιλαμβάνει εμπρός δισκόφρενο 230 χιλ. και πίσω δισκόφρενο 230 χιλ., για άφθονη ομαλή και ελεγχόμενη ισχύ πέδησης. Το ABS είναι στάνταρ και για τα δύο φρένα. Αποτρέπει την ολίσθηση των τροχών σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος και προσφέρει στους νέους οδηγούς, την πρόσθετη ηρεμία που χρειάζονται όταν οδηγούν σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης: Πολλοί από τους αναβάτες που θα επιλέξουν το NMAX 125 ενδεχομένως να μην είχαν πριν άλλο δίτροχο. Για αυτούς, το μικρό βάρος και η ευελιξία αυτού του scooter πόλης, το καθιστούν ιδανική επιλογή. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης παρέχει στον αναβάτη πρόσθετη αυτοπεποίθηση κατά την επιτάχυνση σε ασταθές ή βρεγμένο οδόστρωμα, περιορίζοντας την ισχύ στον πίσω τροχό αμέσως μόλις ανιχνευτεί η παραμικρή ολίσθηση του ελαστικού.

Συνδεσιμότητα Bluetooth με την απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας SCCU

Το NMAX είναι το πρώτο scooter που εφοδιάζεται με την απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (SCCU) της Yamaha, η οποία είναι ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα που σχεδιάστηκε για να ενημερώνει τον αναβάτη και να κάνει την κάθε διαδρομή, πιο απολαυστική και αποδοτική.

Οι ιδιοκτήτες των NMAX 125 και 155 μπορούν να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone τους και να συνδέσουν τη συσκευή τους με την SCCU μέσω Bluetooth, όταν βρίσκονται κοντά στη μονάδα. Μόλις συνδεθεί, η εφαρμογή MyRide παρέχει στον αναβάτη πλήρη πρόσβαση σε κάθε είδους τεχνικές και λειτουργικές πληροφορίες, όπως είναι η κατάσταση της μπαταρίας, η στάθμη λαδιού, η κατανάλωση καυσίμου και πολλά άλλα. Παρέχει επίσης, τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης στάθμευσης, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να εντοπίσει το NMAX του χρησιμοποιώντας την τελευταία τοποθεσία που είχε καταγραφεί στο τηλέφωνο.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής MyRide, κάθε οδηγός NMAX έχει πρόσβαση σε πολλές συναρπαστικές λειτουργίες, όπως είναι η λειτουργία Ride & Record που καταγράφει τη γωνία κλίσης, την επιτάχυνση, την ταχύτητα, την απόσταση και πολλά άλλα δεδομένα από προηγούμενες διαδρομές. Στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα της εφαρμογής MyRide με χρήστες από όλο τον κόσμο, ώστε ο καθένας να μπορεί να ανακαλύψει νέες διαδρομές και να τις μοιραστεί με άλλους.

Το NMAX 125 που οδηγήσαμε είχε πάνω μερικά από τα γνήσια Αξεσουάρ της Yamaha, όπως την βαλίτσα, την μεγάλη ζελατίνα και τα μεταλλικά στο πάτωμα για τα πόδια του αναβάτη!

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ για το νέο NMAX, που δίνει στους αναβάτες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους αποκλειστικό scooter, όπως ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις τους. Η Yamaha βρίσκεται επίσης, στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας σειράς εξοπλισμού για οδήγηση στην πόλη, για τους αναβάτες των μοντέλων Urban Mobility. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε με κάθε βεβαιότητα πως είναι ένα πολύ καλό σκούτερ που σου παρέχει μια άνετη κίνηση στην πόλη, με ασφάλεια και σίγουρα πολύ οικονομικά!

Το Traction Control και το ABS σου προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια στους κακούς δρόμους της πόλης!

Το NMAX 125 είναι πραγματικά οικονομικό στην κατανάλωση του όπως και στην αγορά του και σου προσεφέρει όλα όσα πρέπει να σου δώσει ένα σκούτερ που σέβεται την κατηγορία!

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ NMAX 125

Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 – μειωμένες εκπομπές καυσαερίων με αυξημένη οικονομία καυσίμου
9,0 kW στις 8.000 σ.α.λ.
Εξαιρετική οικονομία καυσίμου: Ενεργό Start & Stop: 2,2 λίτρα/100 χλμ.
Χαμηλές εκπομπές CO²: Ενεργό Start & Stop: 52 γρ./χλμ.
Μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων (VVA)
Νέα sport σχεδίαση πλαισίου
Ανασχεδιασμένο πλαίσιο για βελτιωμένη εργονομία και ευκολία ελιγμών
Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
Κατ’ επιλογήν τεχνολογία κινητήρα Start & Stop
Διπλοί προβολείς LED, χωνευτά φώτα θέσης και ενσωματωμένα φλας
Συνδεσιμότητα Bluetooth με απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας SCCU
Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί “Smart Key”
Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,1 λίτρων που προσφέρει αυτονομία για περίπου 300 χλμ. οδήγησης χωρίς ανεφοδιασμό
Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
Συνδεδεμένα όργανα LCD
Πρίζα και εμπρός θήκες
Δισκόφρενο εμπρός 230 χιλ. και πίσω 230 χιλ., και τα δύο με ABS
Δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β*
*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

VIDEO

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events