26 April 2024
Motocross 2014

Συναρπαστικός ο 5ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωτ. ΜΧ 2014 στην νέα πίστα στον Πύργο!

Την παράσταση έκλεψε η καινούρια πίστα σε αυτόν τον αγώνα, ενώ αγωνιστικά επικράτησε ο Κουζής στην ΜΧ1, ο Κρητικός στην ΜΧ2, ο Λυρίου στην OPEN και ο Καπέλης στα QUAD!

Σε αυτόν τον αγώνα όλοι μιλούσαν για την ολοκαίνουρια πίστα που φτιάχτηκε λίγο έξω από τον Πύργο, στα Δουνέϊκα. Η καινούρια πίστα φτιάχτηκε στην γη του Κώστα Παναγιωτόπουλου και με την οικονομική του συνεισφορά δημιουργήθηκε μια πίστα διεθνούς επιπέδου που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Με πρωτεργάτη και εμπνευστή τον Άκη Γούναρη και την αμέριστη συμμετοχή των μελών του τοπικού σωματείου ΔΙΑΘΛΗΣΗ κατάφεραν να φτιάξουν αυτήν την εκπληκτική πίστα και να διοργανώσουν έναν τέλειο αγώνα μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, αφού είχαν λιγότερο από 20 μέρες να ετοιμάσουν την πίστα και τον αγώνα, μετά την απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ να ακυρώσει τον αγώνα στο Αργος όπου ήταν προγραμματισμένος να γίνει.

IMG_9848

Ο 5ος αγώνας του Πανελλήνιου έγινε λοιπόν στην καινούρια πίστα, σε ένα καταπληκτικό τερέν, με μια φοβερή οργάνωση με πολλούς θεατές παρόλο του βροχερού καιρού που επικράτησε από νωρίς πριν τον αγώνα και με 70 περίπου οδηγούς να συμμετέχουν στο άνοιγμα της νέας πίστας!

Αγωνιστικά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο μιας και η πίστα ήταν καινούρια για όλους!

IMG_0171

Κατηγορία ΜΧ1

Από την pole position ξεκινούσε ο Δημήτρης Κοντολέτας με χρόνο 1:42.813. Στο πρώτο σκέλος πρώτος έστριψε ο Κοντολέτας, ενώ ο Κουζής ακούμπησε με τον Ηλιόπουλο στην πρώτη στροφή και έτσι έμεινε τρίτος, όμως ο Κουζής αμέσως έκανε την επίθεση του και βρέθηκε πίσω από τον Κοντολέτα και λίγο αργότερα στις τελευταίες στροφές της πίστας πέρασε μπροστά. Ο Κοντολέτας έμεινε πολύ κοντά στον Κουζή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προσπάθησε να επιτεθεί στον Κουζή χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο ρυθμός των δύο πρώτων ήταν ξέφρενος αφού έφτασαν να ρίξουν γύρο σχεδόν σε όλους τους υπολοίπους, στον τέταρτο Βαγγελάκο και παραλίγο και στον τρίτο Ηλιόπουλο! Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Γιώργου Ηλιόπουλου, Δημήτρη Βαγγελάκου και Κυριάκου Κόττη, που εγκατέλειψε την μάχη με ένα σκασμένο λάστιχο.

IMG_0296

Στο δεύτερο σκέλος ο πρώτος έστριψε ο Δημήτρης Βαγγελάκος ο Κουζής και ο Κοντολέτας δεν τον άφησαν να φύγει από κοντά τους και το πέρασαν γρήγορα στον πρώτο γύρο. Ο Κουζής αυτήν την φορά κατάφερε και έκανε γρήγορα διαφορά από τον Κοντολέτα και να κάνει μια πιο άνετη νίκη από την πρώτη!

Ο Κουζής με την διπλή νίκη ήταν ο νικητής της ημέρας, ενώ ο Κοντολέτας κατέκτησε το δεύτερο σκαλί του βάθρου με τις δυο δευτέρες θέσεις ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος με τις δύο τρίτες θέσεις. Στην 4η θέση ο Βαγγελάκος (4-4), στην 5η θέση ο Μανώλης Σκύβαλος (5-5), ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Σκοπιανός Goce Tomovski (7-8).

IMG_0438

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ1
Α Σκέλος Β ΣκέλοςΣυνολικά MX1

 

Κατηγορία ΜΧ2

Η κατηγορία MX2 άνοιξε την Κυριακή τους αγώνες με την βροχή να συνοδεύει την εκκίνηση τους που σε συνδυασμό με την κατάβρεξη της πίστας που είχε γίνει πιο νωρίς μας έδωσε ένα αγώνα με μπόλικη λάσπη και θέαμα. Ο Αρβανίτης έστριψε πρώτος έχοντας πίσω του τον Μανώλη Κρητικό, όπου κατάφερε και τον πέρασε λίγο αργότερα κάνοντας και αρκετή διαφορά. Ο Τουρατζίδης που έκανε άσχημη εκκίνηση κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη θέση και να απειλεί τον Κρητικό σε πολλά σημεία κολλημένος στην ρόδα του και με το γεγονός πως είχε χάσει τα γυαλιά του φάνηκε να μην μπορεί να συνεχίσει την πίεση, αλλά τελικά ο Κρητικός έκανε ένα λάθος με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση, από τον Τουρατζίδη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπίλας μπροστά από τον Αλέξανδρο Γεωργαντά, όπου κατάφεραν και πέρασαν τον Αρβανίτη.

IMG_0122

Στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος Λυρίου έστριψε πρώτος με τον Κρητικό, Γεωργαντά, Γιάννη Μόσιο, Παπίλα, Αρβανίτη και Τουρατζίδη στην ρόδα του! Δυο στροφές πριν την ολοκλήρωση του γύρου ο Αρβανίτης είχε μια πτώση και καθυστέρησε πάρα πολύ. Ο Κρητικός κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι την καρό σημαία με αρκετή διαφορά του από τους υπόλοιπους. Για την δεύτερη θέση μάχη έδωσαν ο Παπίλας και ο Τουρατζίδης με τον Παπίλα να επικρατεί στο σκέλος.
Τελικά ο Μανώλης Κρητικός με την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και την πρώτη του δεύτερου σκέλους ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά φέτος στην κατηγορία, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ο Τουρατζίδης με την νίκη του πρώτου σκέλους και την τρίτη θέση του δεύτερου σκέλους, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Παπίλας (3-2). Στην τετάρτη θέση ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(4-4). Πέμπτος ο Γιώργος Αρβανίτης (5-5), ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Μόσιος (7-6).

IMG_0428

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ2
Α Σκέλος– Β ΣκέλοςΣυνολικά ΜΧ2

Κατηγορία ΟΡΕΝ

Το πρώτο σκέλος της κατηγορίας έγινε το Σάββατο με τον Σταμάτη Δημολιάνη να κάνει μια άνετη νίκη με δεύτερο τον Σταμάτη Λυρίου και τρίτο τον Κώστα Παπαδόπουλο.

IMG_9993
Στο δεύτερο σκέλος που έγινε την Κυριακή ο Σταμάτης Λυρίου έτρεξε με τετράχρονη μοτοσυκλέτα αφού η δική του δίχρονη αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Ο Λυρίου κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη την Κυριακή και να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου! Ο Σταμάτης Δημολιάνης (1-2) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος (3-4). Στην τετάρτη θέση ο Νίκος Σωτηρόπουλο (5-3), στην πέμπτη θέση ο Φίλιππος Γιακουμάκης (4-5), ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπούσδας (7-6).

IMG_0424

Αποτελέσματα κατηγορίας OPEN
Α Σκέλος – Β ΣκέλοςΣυνολικά OPEN

 

 

Κατηγορία QUAD

Ο Γιώργος Καπέλης επικράτησε και στα δυο σκέλη κατακτώντας την πρώτη θέση του αγώνα. Ο Σπύρος Μπιρλής (2-2) πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα κάνοντας δυο πολύ καλούς αγώνες!

IMG_0367

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ντούζος (3-3) . Στην τέταρτη θέση ο Απόστολος Τριανταφύλλου (4-4), στην πέμπτη ο Αλέκος Κατσινέλης (5-5) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Ζαχαρίας Χριστόπουλος (6-6).

IMG_0419

Αποτελέσματα κατηγορίας QUAD
Α Σκέλος– Β ΣκέλοςΣυνολικά

Ο επόμενος αγώνας που θα γίνει στις 20-21 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα αναμένετε να είναι συναρπαστικός και καθοριστικός για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Κλείνοντας θα επιμείνουμε ότι ο τρόπος των απονομών πρέπει να αλλάξει για να μην γίνονται απονομές πολλές φορές με την απουσία ακόμα και αθλητών!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events