Franco Morbidelli: “Ο Espargaro σε όλη την καριέρα του έχει περισσότερους λόγους να ντρέπεται παρά να είναι περήφανος – Αναρωτιέμαι τι θα πει στα παιδιά του”

Ο Franco Morbidelli χαρακτήρισε τον Aleix Espargaro ασεβή για το χτύπημα που του έδωσε στο κράνος στις δοκιμές του Grand Prix του Κατάρ και έκανε απαράδεκτες δηλώσεις κατά την άποψη μας.

Όπως και στο περιστατικό μεταξύ του αδελφού του Aleix, Pol και του Marco Bezzecchi, την Παρασκευή, οι δυο οδηγοί βρεθήκαν πολύ κοντά στο ίδιο κομμάτι της πίστας, αλλά αυτή τη φορά με σαφή επαφή μεταξύ της εργοστασιακής Aprilia και του αναβάτη της Yamaha.

Οι επαναλήψεις έδειξαν ότι ο Morbidelli είχε μια επαφή αρχικά με τον Espargaro, ο οποίος στη συνέχεια εκτόξευσε την Aprilia του στο εσωτερικό του Morbidelli στην επόμενη στροφή, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να χτυπήσει τα φέρινγκ του και να βγουν έκτος πίστας.

Ο Εσπαργκάρο ήταν ξεκάθαρα έξαλλος , αλλά όταν ο Μορμπιντέλι τραβήχτηκε δίπλα και έκανε μια χειρονομία «ηρεμίας», ο Ισπανός απάντησε με μια άκρως απαράδεκτη και αντιαθλητική χειρονομία χτυπώντας το κράνος του Ιταλού με το αριστερό του χέρι.

Σε αντίθεση με το χθεσινό περιστατικό μεταξύ Pol και Bezzecchi, που είδε τον Ιταλό χτύπησε τον πίσω τροχό του αναβάτη GASGAS έξι φορές στη ζώνη εκκίνησης προπόνησης, που αγνόησαν οι  Αγωνοδίκες της FIM (μόνο αυτοί ξέρουν το γιατί) τώρα τιμώρησαν τον οδηγό Aleix Espargaro με πρόστιμο 10.000 ευρώ και ποινή έξι θέσεων στην εκκίνηση!

Ο Morbidelli πιστεύει ότι η τιμωρία των αγωνοδικών της FIM που επιβλήθηκε στον Espargaro δεν είναι αρκετά ισχυρή και εξοργίστηκε με τη σύγκρουση.

«Σήμερα το πρωί έκανα την προπόνηση μου και μετά ο Alex Marquez συνετρίβη στη στροφή 2 και υπήρχε μια κίτρινη σημαία. Έτσι, ο [Jorge] Martin επιβράδυνε μπροστά μου. Επιβράδυνα και εγώ. Αλλά, μέχρι να φτάσουμε στη στροφή 4, ο Aleix με προσπέρασε. Τότε τον προσπέρασα και εγώ γιατί ήθελα να πάρω πίσω την αρχική μου θέση. Μετά με προσπέρασε σαν τρελός στη στροφή 6, σχεδόν πέφτοντας πάνω μου και σχεδόν κάνοντας με να πέσω.»

«Όταν προσπαθούσα να του πω να ηρεμήσει, αφού με χτύπησε, θύμωσε και άρχισε να κάνει άσχημες χειρονομίες, όπως κάνει πάντα. Όταν του έλεγα να ηρεμήσει, να χαλαρώσει, έκανε αυτό που όλοι είδατε. Είναι μια τεράστια πράξη ασέβειας προς εμένα. Είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις, αλλά εγώ δεν αντέδρασα και οι αγωνοδίκες ανέλυσαν τα πάντα και πήραν τα αντίμετρα που πίστευαν ότι ήταν σωστά.»

«Σύμφωνα με μένα, δεν έκαναν τίποτα λάθος και οι αγωνοδίκες αυτό που έκαναν στην πραγματικότητα ήταν να τον βάλουν δίπλα μου για τον αυριανό αγώνα και να τον κάνουν να αγωνιστεί στον σημερινό αγώνα σαν να μην συνέβη τίποτα. Έτσι, για μένα δεν έκαναν τίποτα – αυτό που έκανε σήμερα ήταν μια τόσο μεγάλη ασέβεια προς έναν άλλο αγωνιζόμενο, σε άλλα αθλήματα θα είχε αντιμετωπιστεί με πολύ διαφορετικό τρόπο. Οπότε, δεν πειράζει, συνεχίζω».

Όταν του τέθηκε ότι η αντίδραση του Espargaro φαινόταν περίεργη για μια προπόνηση που δεν μετρούσε τίποτα, ο Morbidelli ήταν καυστικός εναντίον του Ισπανού.

«Τον έχετε δει να αντιδρά υπερβολικά πολλές, πολλές φορές στην καριέρα του, έχει πολύ περισσότερα επεισόδια για να ντρέπεται παρά για να είναι περήφανος.»

«Αναρωτιέμαι τι θα πει στα παιδιά του».

Μετά και το δεύτερο περιστατικό μεταξύ δυο αναβατών, με το ένα μόνο να τιμωρείτε χωρίς προφανής αίτια για την μη τιμωρία του άλλου,  το MotoGP του 2023 πάει να κλείσει με μια μαύρη κηλίδα.

Κατά την άποψη μας κάτι πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνοι των αγώνων και να σταματήσουν αυτό το «παιχνίδι» που έχει εξελιχτεί με το θράσος ορισμένων οδηγών, που όχι μόνο κάνουν λάθη μέσα στην πίστα άλλα έχουν ακόμη πιο απαράδεκτη συμπεριφορά μετά με τις απαράδεκτες δηλώσεις τους, όπως ΚΑΙ αυτή του Morbidelli, που φτάνει σε σημείο να αναφέρει τα παιδία ενός άλλου οδηγού!

Νομίζω πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε απαράδεκτες δηλώσεις και συμπεριφορές από πολλούς οδηγούς και να καταλάβουν πως είναι αθλητές και πρέπει να «μιλούν» μέσα στη πίστα και πως οι ασχημότερες συμπεριφορές μέσα στην πίστα ξεκινούν από αδιάντροπες και απαράδεκτες δηλώσεις έξω από την πίστα.

Πρέπει κάποιος να τους τραβήξει το αυτί και να τους κόψει την φόρα γιατί αρκετοί έχουν καβαλήσει ένα απίστευτο καλάμι χωρίς κανένα αντίκρισμα στην τελική.

Ο Aleix Espargaro τιμωρήθηκε με ποινή 6 θέσεων και πρόστιμο 10.000 € για το χτύπημα στον Morbidelli στο FP3 του Σαββάτου στο Κατάρ

VIDEO: Περίεργη αντιπαράθεση Bezzecchi VS Espargaro στο FP1 στο Καταρ που άφησε τους πάντες άφωνους.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner