Η Suzuki κέρδισε τον 24ωρο αγώνα Bol d’Or στην πίστα του Paul Ricard – Αποτελέσματα – Βαθμολογία

Η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, ο πρωταθλητής του 2019 και ο νικητής του Bol d’Or, έκανε μια θεαματική νίκη μπροστά από την Motoain της Yamaha και την λαμπρή ομάδα Superstock BMRT 3D Maxxess Nevers.

Η Yoshimura SERT Motul οδήγησε τον αγώνα για 615 από τους 704 γύρους που ολοκλήρωσε στον αγώνα, σπάζοντας το ρεκόρ των 698 γύρων που ήταν από το 2018.

Οι Greg Black, Xavier Siméon και Sylvan Guntri κατάφεραν και μπήκαν στην κορυφή από νωρίς, και σύντομα κυριάρχησαν στον αγώνα.

Η επίσημη ομάδα της YART -Yamaha EWC και η Webike SRC Kawasaki France Trickstar που ήταν οι ομάδες που θα μπορούσαν να παλέψουν με τους πρωτοπόρους για την νίκη, δεν κατάφεραν όπως πολλές οι άλλες εργοστασιακές ομάδες, να περάσουν τη γραμμή τερματισμού.

Η ομάδα της Moto Ain, η οποία ήρθε στη δεύτερη θέση 19 γύρους πίσω από τους πρώτους, πήρε το βάθρο στην πρώτη σεζόν της στην κατηγορία EWC χάρη στους Randy de Puniet, Robin Malhauser και Roberto Rolfo. Έτρεξαν έναν τέλειο αγώνα και είχαν μόνο μικρή πτώση στο τέλος.

Στην 3η θέση τερμάτισε, τέσσερις γύρους πίσω από την Moto Ain, η ομάδα BMRT 3D Maxxess Nevers και έγραψαν το όνομά τους στην ιστορία. Είναι σπάνιο να βρεις ομάδα Superstock στο βάθρο ενός 24ωρου αγώνα. Η τελευταία φορά που μια ομάδα Superstock ήταν στο βάθρο ενός αγώνα FIM EWC ήταν στο Bol d’Or του 2014. Στη σέλα του Kawasaki, ο Anthony Loiseau, ο Jonathan Hardt και ο Julien Pilot που οδήγησαν την κατηγορία Superstock σχεδόν καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η BMRT 3D Maxxess Nevers παρέμεινε στο προβάδισμα για 621 από τους 681 γύρους που ολοκληρώθηκαν σε αυτήν την κατηγορία.

Το κατόρθωμα της BMRT 3D Maxxess Nevers ανταμείφθηκε επίσης με τη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Superstock του 2021 – η πρώτη νίκη της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο – ακόμη και πριν από τον τελικό αγώνα στο Most.

Το βάθρο του 84ου Bol d’Or ήταν επίσης αξιοσημείωτο για την ποικιλομορφία του. Διαθέτει τρεις κατασκευαστές, Suzuki, Yamaha και Kawasaki, και τρεις κατασκευαστές ελαστικών – Bridgestone, Dunlop και Michelin.

Απόδειξη ότι οι μοτοσυκλέτες Superstock αντέχουν το ίδιο καλά με τις επίσημες εργοστασιακές μοτοσυκλέτες EWC, άλλες δύο ομάδες Superstock τερμάτισαν στο Top 5. Η RAC41 ChromeBurner ήταν τέταρτη και η μόνη Honda που πέρασε τη γραμμή τερματισμού. Η No Limits Motor Team (Suzuki) ήταν στην 5η θέση.

Η VRD Igol Experiences τερμάτισε 6η συνολικά. Ο Florian Alt, ο Florian Marino και ο Nico Terol ήταν στο Top 5 στα πρώτα στάδια του αγώνα. Η ανεξάρτητη ομάδα της Yamaha κέρδισε τους βαθμούς για την 3η θέση της ομάδας στο FIM EWC. Αυτό τους φέρνει στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία πίσω από τον Yoshimura SERT Motul, τον νέο ηγέτη την παραμονή του τελικού της σεζόν στο Most.

Το 2021 Bol d’Or σηματοδότησε επίσης την επιστροφή του κοινού για πρώτη φορά από το τέλος του 2019 με 48.000 θεατές αυτό το Σαββατοκύριακο.

Επόμενος αγώνας FIM EWC: ο τελικός στο Most στην Τσεχία στις 9 Οκτωβρίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24ωρου Bol d’Or

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

EWC 2021SST 2021

Related Posts