18 April 2024
MotoGP 2024

Marc Marquez: “Ήρθε η πρώτη πτώση με την Ducati, αλλά έπρεπε να ρισκάρω”

Ο Marc Marquez έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δύο ημέρες των δοκιμών στο Lusail International Circuit, πίστα των δύο τελευταίων ημερών test πριν από την έναρξη της σεζόν.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε τέταρτος, 0,3s μακριά από τον πρώτο, σημειώνοντας άνοδο δώδεκα θέσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα και μείωση έξι δέκατων από την κορυφή. Και όλα αυτά την ημέρα που υπέστη την πρώτη του πτώση στο τιμόνι της Ducati, όταν βρισκόταν στη μέση μιας προσομοίωσης αγώνα, ενώ η αίσθηση με το Ducati Desmosedici GP 23, ειδικά στο time-attack, έχει σαφώς βελτιωθεί σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα του τεστ αλλα και στο Sepang.

Ο #93 της Gresini Racing υποστιρίζει πως δεν είναι ακόμα στο επίπεδο των Bagnaia, Bastianini και Martin, αλλά τα πράγματα ίσως μπορούν να αλλάξουν στον αγώνα. Επόμενο ραντεβού και πάλι στο Κατάρ για τον πρώτο αγώνα του MotoGP του 2024 που έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 8 έως 10 Μαρτίου.

Ο Marc μοιράστηκε τα συναισθήματά του για την preseason.«Σε όλη τη διάρκεια της preseason, ήμουν πολύ ήρεμος γιατί ήξερα ότι έπρεπε να πάω, βήμα, βήμα και χωρίς πανικό. Μερικές φορές ήμουν πολύ μακριά, αλλά προσπάθησα να καταλάβω όλα τα βήματα που έκανα γιατί είναι καινούργια μοτοσυκλέτα και ήταν σημαντικό. Σήμερα ήταν η μέρα να κάνω ένα ακόμη βήμα και να αυξήσω το ρίσκο και το έκανα, ειδικά στον γρήγορο γύρο.»

«Είναι αλήθεια ότι σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που αύξησα την πίεση στην μοτοσυκλέτα, η πρώτη μέρα που είπα: «αν πέσω, έπεσα». Και μάλιστα ήρθε η πρώτη πτώση, αλλά έπρεπε. Ήταν η τελευταία μέρα της preseason και ήρθε η ώρα να ανεβάσω το ρίσκο.»

«Ποτέ δεν θέλεις να πέσεις. Για παράδειγμα, όταν έπεσα πήγαινα πολύ ανοικτά, πήγαινα πολύ γρήγορα, αλλά είπα: εντάξει, πού είναι το όριο αυτής της μοτοσυκλέτας; Είναι επίσης σημαντικό να το καταλάβω γιατί μέχρι τώρα οδηγούσα πολύ ομαλά και χωρίς κανένα ρίσκο.».

Όταν ρωτήθηκε αν θα είχε διαφορά για αυτόν  αν αντί το Desmosedici του 2023, είχε του 2024, απάντησε απλά χωρίς δισταγμό: «Δεν ξέρω, αλλά δεν πρόκειται να μπω σε αυτή την σκέψη αν η μοτοσυκλέτα μου είναι 23-24 ή 24-23. Με αυτή την μοτοσυκλέτα που έχω θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Διασκεδάζω, αυτό είναι το σημαντικό. Το απολαμβάνω. Αν θα είμαι μπροστά ή όχι, θα το δούμε. Οταν είσαι μπροστά  είναι αλήθεια ότι είναι ευκολότερα , αλλά αυτή τη στιγμή ο Pecco, ο Bastianini και ο Martin έχουν κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους, αλλά σήμερα καταφέραμε να μειώσουμε αυτήν την απόσταση που είχαμε στη Μαλαισία. Έχουμε ακόμα δύο ή τρία δέκατα διαφορά».

Για την κατάσταση του δεξιού του χεριού, που έχει χειρουργηθεί τέσσερις φορές μέσα σε δύο χρόνια, διαβεβαιώνει ότι «το χέρι ανταποκρίνεται καλά, αλλά είναι ένα χέρι  με τέσσερις επεμβάσεις που απαιτεί περισσότερη προσοχή . Μπόρεσα να κάνω μια κανονική προετοιμασία και να προπονηθώ στο σπίτι. Εδώ έκανα την προσομοίωση αγώνα και έπεσα στον 12ο γύρο, αλλά είχα προγραμματίσει να κάνω 20 γύρους και, όταν το αποφασίζεις να το κανεις ειναι γιατι νιώθεις πραγματικά καλά».

Και για τους στόχους του για την έναρξη του πρωταθλήματος συνεχίζει με χαμηλούς τόνους: «Ρεαλιστικά αυτή τη στιγμή παλεύουμε για την πέμπτη ή έκτη θέση, αλλά είναι πολύ σχετικό, γιατί στον αγώνα , όλα μπορεί να αλλάξουν. Αν ο αγώνας ήταν σήμερα, θα ήμoυν τέταρτος, πέμπτος ή έκτος. Υπάρχουν ακόμα τρεις αναβάτες, που ευτυχώς βρίσκονται στο ίδιο εργοστάσιο με εμένα, και μπορώ και πρέπει να μάθω από αυτούς πώς να αξιοποιώ στο έπακρο τη μοτοσυκλέτα».

Ακόμη και με τα μηχανικά προβλήματα που είχε και την πτώση, ο Marc διαβεβαίωσε ότι ένιωθε καλά στη μοτοσυκλέτα: «Σήμερα σχεδίαζα να κάνω μια μεγάλη προσoμoίωση αγώνα, είκοσι γύρους, αλλά είχα μια κόκκινη σημαία στη μέση που το επηρέασε λίγο γιατί σταματήσαμε και ξεκινήσαμε ξανά.».

Ο Márquez λέει ότι είναι μια μεγάλη διαδικασία εκμάθησης, αλλά ότι ο στόχος του είναι να το απολαμβάνει. «Θα πρέπει να καταλάβω πώς να οδηγώ πίσω από τους άλλους και πώς να προσπερνάω. Ωστόσο, μερικές φορές ξεχνάω να απενεργοποιήσω τη συσκευή χαμηλόματος  επειδή λειτουργεί διαφορετικά. ακόμη και στην αλλαγή των χαρτών. Θα συνεχίσω λοιπόν να κάνω κάποια λάθη στους αγώνες γιατί είναι μέρος της διαδικασίας, αλλά πρέπει να είμαι ήρεμος.  Αυτό που θέλω να κάνω είναι να προσπαθήσω να το απολαύσω.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events