Ο Marc Marquez έκανε νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών σε μια πίστα και γράφει ιστορία!

Με τη ενδέκατη νίκη στο Sachsenring, στην σεζόν 2021,  ο Ισπανός οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ γράφοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του MotoGP.

Βασιλιάς του Ring, βασιλιάς του Sachsenring, αυτό “δήλωσε” δυνατά ο Marc Márquez που επέστρεψε με νίκη, μετα από 581 ημέρες από την τελευταία του νίκη στην Valencia το 2019.  Περίπου 336 ημέρες μετά από τον τραυματισμό του στην Jerez, πριν από σχεδόν ένα χρόνο!

Με αυτή την 11η νίκη, ο Marquez έγραψε ιστορία , αφού για πρώτη φορά σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, το όποιο ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια, ένας οδηγός έχει επιτύχει 11 συνεχόμενες νίκες στην ίδια πίστα σε όλες τις κατηγορίες!

Ο Marc Márquez, από το πρώτο παγκόσμιο τίτλο του, το 2010 στα 125cc, έχει κερδίσει σε κάθε αγώνα στο Sachsenring, με οκτώ από τις νίκες στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, και όλες τις νίκες εκτός της τελευταίας (2021) τις έχει πάρει ξεκινώντας από την pole position.

Στην δεύτερη θέση σε αυτή την μοναδική λίστα είναι ο Giacomo Agostini, ο οποίος έχει εννέα συνεχόμενες νίκες στην πίστα Imatra (Φινλανδία) μεταξύ του 1965 και του 1973.
Ο Giacomo Agostini  κατέχει και την τρίτη θέση με οκτώ συνεχόμενες νίκες στο Spa-Francorchamps (από το 1966 έως το 1973).

Στην πίστα του Sachsenring το ρεκόρ το είχε ο Marquez εδώ και 5 χρόνια, με 11 νίκες, ενώ ο επόμενος με τις περισσότερες νίκες στο Sachsenring είναι ο  Mike Hailwood, με 7 νίκες, και ακολουθεί ο Giacomo Agostini με 6 νίκες!

Στις συνεχόμενες νίκες στην ίδια πίστα σε μια κατηγορία το ρεκόρ κατέχει ο Giacomo Agostini με 9 συνεχόμενες νίκες στην πίστα Imatra (Φινλανδία) μεταξύ του 1965 και του 1973.

Με τις 8 νίκες στην ίδια κατηγορία MotoGP, ο Marquez ισοφάρισε τον Giacomo Agostini στην 2η θέση, που έχει οκτώ συνεχόμενες νίκες στην ίδια κατηγορία 500cc στο Spa-Francorchamps (από το 1966 έως το 1973) και του λείπει μια ακόμα νίκη για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ιταλού.

Επίσης ξεπέρασε το ρεκόρ του Valentino Rossi. Αυτή τη φορά το  ρεκόρ στην μεγάλη κατηγορία MotoGP όπου μέχρι τώρα ο Rossi το κατείχε με επτά συνεχόμενες νίκες στην  ίδια πίστα στο Mugello μεταξύ 2002 και 2008.