2 March 2024
BS RIDEYamaha Test

Yamaha MT-07, Test Ride – Review, VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Η Yamaha MT-07 είναι μια μοτοσυκλέτα για όλους που μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς λίγο ποιο άγριος και περισσότερο άνετος.

Μια μοτοσυκλέτα γυμνή που μέσα στην πόλη την οδηγείς με άνεση που θα ζήλευαν πολλές άλλες μοτοσυκλέτες!

VIDEO

Στο ταξίδι αν και γυμνό όταν οδηγείς μέσα στα όρια ταχύτητας η άνεση είναι πολύ μεγάλη, ενώ όταν ταξιδεύεις σε επαρχιακούς δρόμους με πολλές στροφές, τότε ξεδιπλώνει όλα της τα ταλέντα και η ευχαρίστηση χτυπάει κόκκινα.

Φοβερός κινητήρας, ένας από τους καλυτέρους σε αυτή την κατηγορία, κράτημα πολύ καλό και πολύ στιβαρά φρένα!

Με τις συναρπαστικές επιδόσεις της, τον ελαφρύ συμπαγή χαρακτήρα της, και την εκπληκτική οικονομία της, η ΜΤ-07 μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές ενός νέου αναβάτη αλλά και ενός έμπειρου που εκπλήσσονται από την ευελιξία της και την ευκολία σε χειρισμό.


Όταν πρωτοεμφανίστηκε η MT-07 το 2014, λίγοι προέβλεψαν τον τεράστιο αντίκτυπο που θα είχε αυτή η δικύλινδρη μοτοσυκλέτα 690 κ.εκ. στην ευρωπαϊκή αγορά. Όταν όμως άρχισαν να εμφανίζονται στο δρόμο οι πρώτες μοτοσυκλέτες, ήταν φανερό ότι δεν επρόκειτο για κάτι συνηθισμένο. Μια απλή δοκιμαστική διαδρομή αρκούσε για να πείσει τους υποψήφιους αγοραστές ότι η MT-07 ήταν ένα διαφορετικό είδος μοτοσυκλέτας.

Τα αρχικά MT σημαίνουν “Master of Torque”, που στα ελληνικά θα λέγαμε “άρχοντας της ροπής”, και ο εκπληκτικός crossplane κινητήρας επιβεβαίωνε τη φήμη του με άπλετη γραμμική ροπή, που έκανε την οδήγηση της MT-07 πραγματική απόλαυση υπό πολλές διαφορετικές συνθήκες. Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο προσέφερε ένα ιδανικό μείγμα ευελιξίας και ευστάθειας, ενώ η υψηλή εργονομία και η φυσική θέση οδήγησης την έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για αναβάτες όλων των ηλικιών και επιπέδων εμπειρίας. Με λίγα λόγια, η MT-07 ήταν μια μοτοσυκλέτα που ικανοποιούσε κάθε αναβάτη, ενώ με την ανταγωνιστική της τιμή μπορούσε δικαιολογημένα να ισχυριστεί ότι προσφέρει τον καλύτερη συνδυασμό επιδόσεων και αξίας στην κατηγορία της.

Οι Ευρωπαίοι αναβάτες ξέρουν τι θέλουν και σύντομα κατάλαβαν ότι αυτή η προσιτή, “Hyper Naked” μοτοσυκλέτα ήταν κάτι ξεχωριστό. Με περισσότερες από 125.000 πωλήσεις (πλήρους ισχύος και 35 kW), η MT-07 αναδεικνύεται στην πιο ευπώλητη μοτοσυκλέτα της Yamaha και το νούμερο 1 μοντέλο στη “γυμνή” κατηγορία κάθε χρόνο από το 2014, με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της.

Η επόμενη γενιά της Yamaha MT-07: Προοδευτική εξέλιξη

Ως το κορυφαίο σε πωλήσεις “γυμνό” μοντέλο στην κατηγορία του από την πρώτη μέρα, είναι ξεκάθαρο ότι η MT-07 προσφέρει στους πελάτες της Yamaha όλα όσα ζητούν από μια μοτοσυκλέτα. Με ευδιάκριτη νέα εξωτερική σχεδίαση που αντικατοπτρίζει το αυθεντικό DNA επόμενης γενιάς, η MT-07 για το 2021 αντιπροσωπεύει την προοδευτική εξέλιξη της πιο αγαπημένης “γυμνής” μοτοσυκλέτας της Ευρώπης και επιβεβαιώνει τις βασικές αξίες αυτού του εξαιρετικά επιτυχημένου και πολύ αγαπημένου μοντέλου μεσαίου κυβισμού.

Μια σειρά από εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι ο ελκυστικός και ιδιαίτερος κινητήρας που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές EU5, καθώς και τα πιο ισχυρά μπροστινά φρένα, συμβάλλουν στην κορυφαία εμπειρία οδήγησης που προσφέρει η MT-07, ενώ η συνολική αίσθηση ποιότητας ενισχύεται από το νέο προβολέα LED με φλας και φώτα θέσης LED, καθώς και τα όργανα LCD. Το κωνικό τιμόνι, το νέο ρεζερβουάρ και η νέου τύπου σέλα προσφέρουν μια ακόμα πιο άνετη, όρθια θέση οδήγησης στον αναβάτη, και τα κορυφαία σπορ ελαστικά Michelin παρέχουν τέλειο κράτημα και απόλυτη αυτοπεποίθηση, ανεβάζοντας το δείκτη της απόλαυσης μερικά κλικ πιο πάνω.

Τα νέα χρώματα και βελτιστοποιημένα επιμέρους στοιχεία φανερώνουν για μια ακόμα φορά τα γονίδια της οικογένειας MT σε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Παράλληλα, με την ανταγωνιστική τιμή της και το βέλτιστο συνδυασμών επιδόσεων και αξίας στην κατηγορία της, η MT-07 έχει κατακτήσει επάξια τη θέση της ως μοντέλο που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε αγοραστή.

Σχεδίαση νέας γενιάς: Αυθεντικό “Hyper Naked” DNA

Η νέα σχεδίαση του μοντέλου αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη εξέλιξη της οικογένειας MT και χαρίζει στην MT-07 του 2021 μια πιο εκλεπτυσμένη και αναγνωρίσιμη εμφάνιση, μαζί με μια αίσθηση κορυφαίας ποιότητας.

Η σχεδιαστική ιδέα για τη νέα MT-07 ήταν η “όμορφη νεότερη αδελφή” της οικογένειας Hyper Naked της Yamaha, και πράγματι η νέα εμφάνιση βασίστηκε σε ένα εντυπωσιακό, χαρακτηριστικό νέο στυλ, που είναι ταυτόχρονα πιο οργανικό αλλά και πιο ώριμο.

Κλειδί της επιτυχημένης εμφάνισης είναι ο μικρών διαστάσεων, λιτός προβολέας LED, όπου τα φώτα θέσης και ο κυρίως προβολέας δίνουν στην εμπρός όψη μια εικόνα σχήματος Y, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας γενιάς MT. Με λιτό πρόβολο, ο νέος προβολέας LED τονίζει την αίσθηση ελαφρότητας και ευελιξίας από την οπτική γωνία του αναβάτη. Παράλληλα, το νέο πλαίσιο, το ψυγείο και η σέλα, έχουν τοπεθετηθεί σε σφιχτή διάταξη γύρω από τον κινητήρα CP2 για συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο και αποπνέουν μια απαράμιλλη αίσθηση ροπής και ισχύος.

Τα νέα ακροπτέρυγα στα πλαϊνά καλύμματα του ρεζερβουάρ καυσίμου 14 λίτρων διαθέτουν επιθετικά διαμορφωμένους αεραγωγούς, οι οποίοι παραπέμπουν οπτικά στον τρόπο που εισρέει ο αέρας στον κινητήρα, προσφέροντας στη μοτοσυκλέτα ένα πιο δυναμικό παράστημα και τονίζοντας το γνήσιο “Hyper Naked” DNA του νέου μοντέλου. Τα υπό γωνία προσαρτημένα σχεδιαστικά στοιχεία στο πίσω μέρος εν είδει φτερών ολοκληρώνουν την αρμονία της συνολικής σχεδίασης, ενώ οι στραμμένοι προς τα έξω αεραγωγοί, όπως φαίνονται από πάνω, σε αντίθεση με τη λεπτή σέλα δίνουν μια αίσθηση ευελιξίας και ελευθερίας κίνησης για τον αναβάτη.

Τα νέα καλύμματα του ρεζερβουάρ καυσίμου έχουν κατασκευαστεί από συνθετική ρητίνη, η οποία διαμορφώθηκε με έγχυση για μείωση του βάρους. Η ανάγλυφη τρισδιάστατη υφή γύρω από την περιοχή στήριξης των γονάτων παρέχει βελτιωμένο έλεγχο και σπορ χαρακτήρα. Πολλές άλλες λεπτομέρειες, όπως τα κομψά χρώματα και φινιρίσματα για τα καλύμματα του πιρουνιού, τα μαρσπιέ, τις βάσεις και τα καπάκια του κινητήρα ενισχύουν τη συνολική αίσθηση ποιότητας, επιβεβαιώνοντας τον ακαταμάχητο συνδυασμό υψηλής αξίας και κορυφαίων προδιαγραφών που χαρακτηρίζει την MT-07.

Προβολέας τεχνολογίας LED: Μικρός και πανίσχυρος

Μοντέρνος, μικρών διαστάσεων και ελαφρύς, ο νέος διλειτουργικός προβολέας LED διαθέτει ένα κεντρικό φως υψηλής/μεσαίας σκάλας, που μεταμορφώνει το χαρακτήρα αυτού του μοντέλου επόμενης γενιάς και τονίζει τα γονίδια MT που μοιράζεται με την ολοκαίνουργια MT-09. Ο κομψός αυτός προβολέας δεν δίνει μόνο στην MT-07 την τολμηρή και χαρακτηριστική νέα της εμφάνιση, αλλά παράγει ταυτόχρονα μια πανίσχυρη φωτεινή δέσμη με διακριτές ακμές, παρέχοντας εξαιρετική ορατότητα στη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης. Τα νέα αριστερά και δεξιά ημιδιαφανή φώτα θέσης LED διπλής στρώσης προσδίδουν στην MT-07 τη χαρακτηριστική όψη σχήματος Y, που επιβεβαιώνει τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς της με την MT-09.

Ο τελευταίος κινητήρας CP2 690 κ.εκ., συμβατός με τις προδιαγραφές EU5: Πιο γραμμική απόκριση

Ο νέος κινητήρας CP2 690 κ.εκ. διαθέτει ανασχεδιασμένο αγωγό εισαγωγής αέρα και βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις για τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου, καθώς και νέα εξάτμιση 2 σε 1 και νέα μονάδα ECU.

Αυτές οι αλλαγές παρέχουν πιο γραμμική απόκριση, διατηρώντας παράλληλα την εντυπωσιακή απόδοση του κινητήρα.

Ο νέος κινητήρας έχει ομαλότερη καμπύλη ροπής/σ.α.λ. για εξαιρετική τελική ταχύτητα και συναρπαστική επιτάχυνση, ενώ με μέγιστη ροπή 67,0 Nm/6,8 kg-m μόλις στις 6.500 σ.α.λ. – και μέγιστη ισχύ 73,4 ίππους/54 kW στις 9.000 σ.α.λ. – δικαίως θα τον χαρακτηρίζαμε ως τον απόλυτο κινητήρα μεσαίου κυβισμού.

Μια νέα ηλεκτρική βαλβίδα καθαρισμού αναθυμιάσεων καυσίμου και ελαφριά μπαταρία εγγυώνται την εύκολη εκκίνηση ακόμα και όταν η μοτοσυκλέτα έχει παραμείνει σβηστή για πολύ καιρό. Ο νέος κινητήρας διαθέτει επίσης καλύμματα σε χρώμα Crystal Graphite, ασημί σωλήνα εξάτμισης, νέο τελικό και προστατευτικά εξάτμισης.

Ο στροφαλοφόρος άξονας crossplane 270 μοιρών παρέχει ανομοιόμορφη σειρά ανάφλεξης για τη δημιουργία ενός πιο ασυνήθιστου ήχου που τονίζει την αίσθηση υψηλής ροπής κατά την επιτάχυνση, ενώ η ενισχυμένη γραμμική ροπή του νέου κινητήρα διασφαλίζει εξαιρετική απόκριση σε όλες τις σ.α.λ., κάνοντας την MT-07 μια από τις πιο απολαυστικές και ευκολοδήγητες μοτοσυκλέτες σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Διπλά μπροστινά δισκόφρενα μεγαλύτερης διαμέτρου 298 χιλ.: Μεγαλύτερη ισχύς πέδησης

Μια από τις σημαντικότερες τεχνικές αναβαθμίσεις της MT-07 είναι το νέο μπροστινό σύστημα πέδησης υψηλών προδιαγραφών. Το μέγεθος των διπλών μπροστινών δισκόφρενων έχει αυξηθεί από τα 282 χιλ. στα 298 χιλ., προσφέροντας μεγαλύτερη ισχύ πέδησης και καλύτερο έλεγχο χωρίς επιπλέον βάρος. Σε συνδυασμό με το πίσω δισκόφρενο 245 χιλ., το νέο σύστημα προσφέρει καλύτερη απόδοση ενώ, σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά, η αυξημένη ισχύς πέδησης γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Φαρδύτερο κωνικό τιμόνι αλουμινίου: Μια πιο όρθια και δυναμική θέση οδήγησης

Η MT-07 είναι ήδη γνωστή ως η μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε όλους χάρη στη φυσική, όρθια θέση οδήγησης και τα ξεκούραστα εργονομικά χαρακτηριστικά της, στοιχεία που την κάνουν δημοφιλή σε αναβάτες κάθε ηλικίας και εμπειρίας.

Μετά από πολυάριθμες αξιολογήσεις σε πήλινα μοντέλα και πολλές δοκιμαστικές διαδρομές με αναβάτες κάθε σωματότυπου, οι σχεδιαστές της Yamaha τελειοποίησαν τη θέση οδήγησης της νέας MT-07, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο έλεγχο. Το μοντέλο του 2021 είναι εξοπλισμένο με νέο κωνικό τιμόνι αλουμινίου, φαρδύτερο κατά 32 χιλ., που προσφέρει μια πιο δυναμική θέση οδήγησης και ελαφρώς αυξημένη μόχλευση για ευκολότερους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες.

Νέα όργανα LCD: Ελαφρύτερα και πιο ευανάγνωστα

Το μοντέλο του 2021 διαθέτει όργανα LCD με υψηλότερες προδιαγραφές και χρώματα ενιαίου τόνου. Ο ανεστραμμένος πίνακας οργάνων είναι παρόμοιος με αυτόν της Tracer 700, ενώ η μικρού μεγέθους και ελαφριά οθόνη πολλαπλών λειτουργιών με μεγαλύτερες ενδείξεις για το ρολόι, τις ταχύτητες, τους χιλιομετρητές και το στροφόμετρο παρέχει στον οδηγό ευδιάκριτες πληροφορίες. Η χρήση χρωμάτων ενιαίου τόνου τονίζει τις βασικές ενδείξεις και ο νέος διακόπτης του τιμονιού επιτρέπει στον αναβάτη να χειρίζεται τα όργανα πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Φλας LED: Για μοναδική εμφάνιση και αίσθηση

Μαζί με το νέο προβολέα LED, η MT-07 του 2021 είναι επίσης εξοπλισμένη με νέα φλας υψηλής έντασης εμπρός και πίσω. Ελαφρύτερα και μειωμένων διαστάσεων, τα φλας συμπληρώνουν το ριζοσπαστικό στυλ και τις κορυφαίες προδιαγραφές αυτής της πολύ επιτυχημένης, “Hyper Naked” μοτοσυκλέτας.

Ελαστικά νέας γενιάς: Υψηλή πρόσφυση με εξαιρετικό χειρισμό

Τα ελαστικά Michelin Road 5 νέων προδιαγραφών – 180/55-17 πίσω και 120/70-17 εμπρός – παρέχουν άριστα επίπεδα πρόσφυσης, σπορ επιδόσεις και εξαιρετικό κράτημα κατά την οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα, καθιστώντας την MT-07 ιδανική επιλογή τόσο για νέους όσο και για έμπειρους οδηγούς.

Νέα χρώματα και γραφικά: Επιβεβαιώνοντας τα MT γονίδια

Η νέα MT-07 για το 2021 διατίθεται σε εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς και με μοντέρνα γραφικά, που ενισχύουν τους δεσμούς της με την οικογένεια MT και δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας σε αυτό το κορυφαίο μοντέλο μεσαίου κυβισμού. Οι νέες μαύρες μανέτες χαρίζουν κομψή εμφάνιση, ενώ η καλωδίωση στην περιοχή του πίνακα οργάνων έχει επαναδρομολογηθεί για αναβαθμισμένο στυλ.

New features

Rider benefit

Next generation design    Sharper and more dynamic Hyper Naked looks

LED projector lighting       Better visibility, reduced weight, signature MT ‘Y-shape face’

690cc 2-cylinder EU5 CP2 engine            EU5-compliant, strong linear torque, gutsy exhaust note.

Larger diameter 298mm dual front discs         More powerful braking with no additional unsprung weight

Wider tapered aluminium bars   More assertive riding position with easier low-speed turning

New LCD instruments       Clear information, now with remote handlebar operation

LED flashers High visibility and sharper style

Michelin Road 5 tyres        Excellent traction in wet and dry, added rider confidence, sporty handling

New colours, graphics and finishing      Maintain the MT-07’s fashion leading focus and premium style, includes new blacked-out components and Crystal Graphite engine covers

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Εξωτερική σχεδίαση νέας γενιάς με αυθεντικό DNA της οικογένειας MT

Εισαγωγές αέρα τύπου ακροπτέρυγων που συμβάλλουν στο μοναδικό στυλ της MT-07

Νέος προβολέας LED με χαρακτηριστικό σχήμα Y

Κινητήρας CP2 690 κ.εκ. τεχνολογίας crossplane

Συμμόρφωση με τις προδιαγραφές EU5

Στροφαλοφόρος 270 μοιρών για γραμμική απόδοση της ροπής

Μέγιστη ροπή 67,0 Nm/6,8 kg-m στις 6.500 σ.α.λ.

Νέα διπλά μπροστινά δισκόφρενα wave 298 χιλ.

Νέο, φαρδύτερο κωνικό τιμόνι αλουμινίου

Πιο άνετη και δυναμική θέση οδήγησης

Ανεστραμμένα όργανα LCD με χρώματα ενιαίου τόνου και τηλεχειρισμό

Νέα φλας LED

Ελαστικά Michelin Road 5 τελευταίας γενιάς

Νέα χρώματα και γραφικά

Σωληνωτό πλαίσιο μικρών διαστάσεων με ύψος σέλας στα 805 χιλ.

Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές

Η νέα MT-07 θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Storm Fluo, Icon Blue και Tech Black.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events