O Pedro Acosta ταχύτερος στο Practice στο Balaton Park – Θέτει το ρεκόρ στο νέο layout – Ποιοί οδηγοί περνούν στο Q2
Ο Pedro Acosta ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Παρασκευής στην Ουγγαρία, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στo Practice στο Balaton Park, παρά την άσχημη πτώση του στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας.
Ο οδηγός της KTM έκανε έναν εκπληκτικό γύρο στο 1:37.061, αφήνοντας 0.006 πίσω του τον Marc Marquez, που με την τελευταία του προσπάθεια κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση. Ο Alex Marquez ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα, αν και βρίσκεται υπο διερεύνηση για το περιστατικό με τον Bagnaia και τον Miller.
Frustration boiling over @PeccoBagnaia was livid with @alexmarquez73!#HungarianGP pic.twitter.com/3114QnTOPG
— MotoGP™ (@MotoGP) August 22, 2025
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Fermin Aldeguer με εξαιρετική εμφάνιση, μπροστά από τον Enea Bastianini και τον Franco Morbidelli που συμπλήρωσαν την εξάδα. Ο Joan Mir, με την Honda, έγραψε τον έβδομο χρόνο, ενώ ακολούθησαν οι Aleix Espargaro, Luca Marini και ο Fabio Quartararo, που ανέβασε τη Yamaha του στη δέκατη θέση και πέρασε στο Q2.
That was a massive highside for @37_pedroacosta #HungarianGP pic.twitter.com/1Up1pGvSJI
— MotoGP™ (@MotoGP) August 22, 2025
Η Aprilia είχε μια δύσκολη ημέρα, με τον Jorge Martin να περιορίζεται στην ενδέκατη θέση, ενώ ο Marco Bezzecchi έμεινε επίσης εκτός δεκάδας. Ο Francesco Bagnaia, που ταλαιπωρήθηκε με συνεχόμενα λάθη και εξόδους, κατέληξε μόλις 14ος, πίσω από τον Fabio Di Giannantonio στη 13η θέση.
@37_pedroacosta licked the stamp and SENT IT! #HungarianGP pic.twitter.com/kKBhYwRToy
— MotoGP™ (@MotoGP) August 22, 2025
Η διαδικασία στιγματίστηκε και από πτώσεις, με τον Acosta να χάνει το μπροστινό στη K2, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Johann Zarco είχε επίσης άσχημο highside στη K11. Παράλληλα, υπό διερεύνηση είναι ένα περιστατικό που αφορούσε τους Alex Marquez, Bagnaia και Miller, όταν ο Alex Marquez εμπόδισε τον γρήγορο γύρο τόσο του Miller όσου και του Bagnaia, αφόυ πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή.












