29 April 2026
MotoGP 2026

Ducati: Η ανανέωση του Marc Marquez αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα

Η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας Ducati για το 2026 δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφιβολίας. Η σχέση ανάμεσα στη Ducati και τον Marc Marquez όχι μόνο είναι εξαιρετική, αλλά δείχνει να οδεύει ολοταχώς προς ανανέωση και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει η νέα σεζόν.

Οι δηλώσεις της ηγετικής τριάδας της Ducati, του Gigi Dall’Igna, του Davide Tardozzi και του Claudio Domenicali, είναι απολύτως ξεκάθαρες: η ανανέωση του Marquez αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του εργοστασίου του Borgo Panigale.

Ο ιδανική συνεργασία του 2025

Η συνεργασία Marquez–Ducati απέδωσε άμεσα. Η ιταλική μοτοσυκλέτα αποδείχθηκε το εργαλείο που χρειαζόταν ο Ισπανός για να επιστρέψει στην κορυφή έξι χρόνια μετά τον προηγούμενο τίτλο του, ενώ ο ίδιος ανέβασε την Desmosedici GP25 στο απόλυτο αγωνιστικό της όριο. Το αποτέλεσμα; Τίτλος στο MotoGP με πέντε GP να απομένουν και ρεκόρ βαθμών, παρά το γεγονός ότι έχασε τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

Με 25 νίκες σε 36 εκκινήσεις (14 Sprint και 11 αγώνες Κυριακής), ο Marquez δεν ήταν απλώς Πρωταθλητής, αλλά το απόλυτο σημείο αναφοράς του MotoGP και ο βασικός πυλώνας του project της Ducati.

«Στόχος μας να υπογράψουμε πριν αρχίσει η σεζόν»

Ο Dall’Igna ήταν απολύτως σαφής:
«Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η ανανέωση του Marc. Ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής μαζί μας πέρυσι και, όπως κάναμε και με τον Pecco στο παρελθόν, ο στόχος είναι να υπογράψουμε πριν ξεκινήσει η σεζόν».

Παρά το γεγονός ότι η αγορά αναβατών αναμένεται ιδιαίτερα «καυτή», με ονόματα όπως του Pedro Acosta να ακούγονται έντονα, η Ducati δεν χάνει την εστίασή της. Η προτεραιότητα είναι μία: ο #93.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Domenicali, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της περσινής συνεργασίας:
«Το 2025 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά με την άφιξη του Marc. Ήταν ένας αναβάτης με εξαιρετικό παρελθόν, αλλά ερχόταν από δύσκολα χρόνια. Για εμάς ήταν τιμή να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει. Η συνέργεια και η απόδοσή του πάνω στη Ducati ήταν εξαιρετικές. Ο καλύτερος αναβάτης με την καλύτερη μοτοσυκλέτα ένας ιδανικός συνδυασμός».

Καλή χημεία και εμπιστοσύνη

Ο Tardozzi ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το κλίμα αισιοδοξίας:
«Η πρώτη μας σκέψη ήταν να προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε τον Marc. Υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα στη Ducati και τον Marc, και αυτό μας κάνει αισιόδοξους. Μιλάμε, υπάρχει καλή διάθεση και περιμένουμε σύντομα απαντήσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σχέση Marquez – Bagnaia, τονίζοντας ότι η αρμονία ανάμεσα στους δύο εργοστασιακούς αναβάτες αποτελεί σημαντικό όπλο για το μέλλον της ομάδας και τη διεκδίκηση νέων τίτλων, με τον Pecco Bagnaia να παραμένει, προς το παρόν, ο επίσημος teammate του Marquez.

«9 στα 10» και… αντίστροφη μέτρηση

Ο ίδιος ο Marquez παραδέχθηκε ότι η ανανέωση βρίσκεται πλέον στο «9 στα 10», αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται περισσότερο για θέμα λεπτομερειών και timing. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η επιλογή μελλοντικού teammate δεν αποτελεί κριτήριο για τον ίδιο, καθώς προτεραιότητά του είναι το συνολικό project και η προσωπική του ισορροπία.

Με το μεγάλο τεχνικό reset του 2027 (850cc) να πλησιάζει και την αγορά να κινείται ολοένα και πιο γρήγορα, όλα δείχνουν ότι Ducati και Marquez θέλουν να «κλειδώσουν» το μέλλον τους άμεσα, πιθανότατα με διετές συμβόλαιο.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner