30 April 2024
motoGP 2015NEA

Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της FIM Vito Ippolito

Ο Πρόεδρος της FIM, Vito Ippolito σχολιάζει τα πρόσφατα γεγονότα σε μια ανοικτή επιστολή προς την κοινότητα του MotoGP ™.

vitoippolito2015.big

Τα πρόσφατα γεγονότα που προέκυψαν σε σχέση με τον ανταγωνισμό για τον παγκόσμιο τίτλο του FIM MotoGP ™ 2015  είχαν καταστροφικές συνέπειες για τη διοργάνωση των αγώνων μας και δηλητηρίασε την ατμόσφαιρα γύρω από το άθλημα. Απομακρυνόμαστε από την παράδοση της υπερηφάνειας του αθλητικού πνεύματος που αποτελεί μέρος της μοτοσυκλετιστικής κληρονομιάς.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις ιδέες του. Αλλά τα λόγια και οι πράξεις έχουν πάντα συνέπειες. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις συνέπειες αυτών.

Οι αναβάτες, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Καθένας από αυτούς έχει χιλιάδες οπαδούς που ακολουθούν κάθε επίτευγμα τους στην πίστα και ακούνε οτι λένε έξω από την πίστα. Γι’ αυτό το λόγο, τους απευθυνόμαστε, όχι μόνο γι’ αυτό το πρωτάθλημα, αλλά σε όλους τους κλάδους μας, να δώσουν το καλύτερο παράδειγμα που αξίζει για το άθλημα μας.

Η ευθύνη βαρύνει επίσης και τους ανθρώπους που αποτελούν τον περίγυρο τους, αρχίζοντας με τις ομάδες και τους χορηγούς τους. Όποια και αν είναι τα υπέρ και τα κατά του θέματος, δεν χρειάζεται αυτοί οι  ανθρώπους να τροφοδοτούν με «πολεμικά» σχόλια και χωρίς λόγο για γεγονότα ή αποφάσεις με λανθασμένο τρόπο. Κάνουν μεγάλο κακό στο άθλημα, εις βάρος ολόκληρης της κοινότητας μας καθώς και σε όλα τα καλά πράγματα που προσφέρει σε όλους .

Οι αναβάτες, οι ομάδες, οι κατασκευαστές και οι χορηγοί δεν πρέπει μόνο να σέβονται τους κανόνες, αλλά θα πρέπει να αποδέχονται τις αποφάσεις των υπευθύνων, όποιες κι αν είναι αυτές. Αλλιώς συμβάλλουν στην αναρχία και στην υπονόμευση της μελλοντικής ανάπτυξης του αθλητισμού μας.

Εκ μέρους της FIM και όλων εκείνων που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να επιφέρουν μια ευτυχή κατάληξη σε αυτό το πρωτάθλημα, εκφράζω την ελπίδα ότι στον επόμενο και τελευταίο γύρο στη Βαλένθια οι αναβάτες θα το παλέψουν στην πίστα με τέτοιο τρόπο που να σέβεται πλήρως το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε.

Vito Ippolito

Ο Πρόεδρος της FIM

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events