3 May 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΤΕΟ Μοτοσικλετών, Πρόγραμμα για το 2014, ποτε πρέπει να περάσουμε ΚΤΕΟ.

Πρόσκληση για τεχνικό έλεγχο μηχανοκίνητων δικύκλων (μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων) με έδρα την Περιφέρεια Αττικής για το 2014

kteo1Προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο τα μηχανοκίνητα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) ανεξαρτήτως κυβισμού, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Όλα τα δίκυκλα (μοτοσικλέτες   και μοτοποδήλατα) που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας   κυκλοφορίας) από 01-01-2007 έως και 31-12-2007 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-01-2014 έως 30-04-2014

Όλα τα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας   κυκλοφορίας) από 01-01-2008 έως και   31-12-2008 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς,   Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-05-2014 έως 31-08-2014

Όλα τα δίκυκλα (μοτοσικλέτες   και μοτοποδήλατα) που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία 1ης άδειας   κυκλοφορίας) από 01-01-2009 έως και   31-12-2009 στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς,   Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής) ή σε άλλη περιοχή της χώρας και σήμερα έχουν άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί  στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν υποστεί τεχνικό έλεγχο

Από 01-09-2014 έως 31-12-2014

  kteo_1

  1. Τα δίκυκλα που έχουν ταξινομηθεί από 01-01-2010 και μετά υποχρεούνται να προσέλθουν για      τεχνικό έλεγχο μετά από τέσσερα έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης      άδειας κυκλοφορίας με προθεσμία από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία αυτή.
  2. Οι ανάριθμες μεταχειρισμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, για να τους χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει πρώτα να εφοδιαστούν με δελτίο τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ.
  3. Τα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα), που έχουν αντικαταστήσει ή θα αντικαταστήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας τους, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον πρώτο αριθμό κυκλοφορίας, που τους είχε χορηγηθεί.
  4. Τα εκπαιδευτικά δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) υπόκεινται σε ετήσιο περιοδικό έλεγχο.
  5. Δίκυκλα(μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη που ανήκει σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους για τεχνικό έλεγχο και τα οποία κυκλοφορούν στην Περιφέρεια Αττικής υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφέρειας  στην οποία ανήκει η έδρα τους.
  6. Όσα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) όφειλαν πριν την ημερομηνία ταξινόμησης τους στην Περιφέρεια Αττικής να έχουν ήδη προσκομιστεί για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με την πρόσκληση της προηγούμενης έδρας τους και δεν προσήλθαν για  τεχνικό έλεγχο θα ελέγχονται ως εκπρόθεσμα.

Ο αρχικός ή ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με τα εξουσιοδοτημένα ΙΚΤΕΟ.

Ο κάτοχος οχήματος ο οποίος δεν το προσκομίζει για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ. και υπόκειται σε πρόσθετο ειδικό τέλος σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ακολουθεί το αρχείο της Απόφασης.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events