28 April 2024
motoGP 2014

Ο Aleix Espargaró στην Suzuki MotoGP το 2015, με διετές συμβόλαιο !

Δυναμικά η Suzuki κάνει τις κινήσεις της για την επερχόμενη επάνοδο της στα MotoGPτο 2015!

275661aleix-espargaro-ragukan-suzuki
Πριν λίγες ημέρες η Suzuki υπογράψε τριετές συμβόλαιο με τον Maverick Viñales όπως έγραψε το www.speedweek.com και τώρα επανέρχεται με την εξασφάλιση διετούς συμβολαίου με τον 24χρονο Aleix Espargaró!
Η Suzuki κουβέντιαζε με τους Dovizioso, Iannone και Crutchlow αλλά με όλους αυτούς να κλείνουν τελικά τα συμβόλαια τους έπρεπε να κάνει μια καλή κίνηση και την έκανε κλείνοντας τον Ισπανό!

Με την υπογραφή του Aleix Espargaró χάθηκε η ευκαιρία για τον Randy de Puniet, που ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Suzuki, να πάρει αυτός μία από τις δύο θέσεις εργοστασιακών αναβατών. Έτσι ο μάνατζερ του de Puniet, έχει αρχίσει ήδη τις επαφές με ομάδες του WSBK, αλλά και σε ομάδες της Open MotoGP όπως η Avintia-Ducati, Aprilia και Forward-Yamaha. Μία ακόμη εναλλακτική του Γάλλου είναι να γίνει και πάλι οδηγός δοκιμών αλλά αύτη την φορά για λογαριασμό της Michelin.

Η Suzuki θα έχει τα προνόμια σαν νέα ομάδα να αγωνιστεί στην κατηγορία Factory – Οpen. Όπως είναι γνωστό θα έχει 12 αντί 5 κινητήρων την χρονιά και για κάθε αναβάτη, 24 λίτρα καυσίμου αντί 20 για κάθε αγώνα, μαλακότερο πίσω ελαστικό και κανέναν περιορισμό στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Aleix Espargaro είχε και εναλλακτικές προτάσεις από την LCR Honda, την Gresini Honda, την Drive M7-Aspar-Honda και την Aprilia που επίσης θα επιστρέψει στα MotoGP.
Ο Espargaro έχει συμβόλαιό με την Forward Yamaha, που ίσχυε μέχρι και το 2015, αλλά υπήρχε σχετικός όρος ότι αν δεχόταν πρόταση από εργοστασιακή ομάδα θα μπορούσε να το σπάσει.

Aleix Espargaro, German MotoGP 2014

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events