27 April 2024
motoGP 2014

Ο Rossi περνει θριαμβευτική νικη στο Misano!

Σε ένα καταπληκτικό αγώνα που τα είχε όλα, με τελικό κυρίαρχο τον Valentino Rossi !

46rossi__gp_3386_slideshow_169

Οι χιλιάδες Ιταλοί και όχι μόνο, οπαδοί του Rossi, “τρελάθηκαν” στο Misano οπου ο Valentino Rossi πήρε την πρώτη του νίκη από το Assen πέρυσι, με τον Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa να συμπληρώνουν το βάθρο, ενώ ο Marc Marquez τερμάτισε 15ος μετά από μια πτωση.

Ο Εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) πήρε το προβάδισμα στις αρχές του αγώνα αφού πέρασε  μπροστά τον pole man Lorenzo και αφού άντεξε δυο φορές σε επιθέσεις του Marquez.  Στο 10ο γύρο o Marquez έπεσε στη στροφή “Ρίο”, ενώ ήταν στη δεύτερη θέση. Μετά την πτώση δεν μπόρεσε να βάλει γρήγορα την  RC213V μπροστά και έτσι έμεινε πίσω.

Ο Rossi κράτησε την διαφορα του απο τον Lorenzo για να κερδίσει τελικά με 1.578s και να φτάσει το ορόσημο των 5000 βαθμών  Grand Prix . Είναι η 107ης νίκη της καρριέρας του Rossi.

Ο Lorenzo οδήγησε με αποφασιστικότητα για να πάρει άλλο ένα  βάθρο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση για τέταρτο συνεχή αγώνα.

Ξεκινώντας απο την  πέμπτη θέση στο grid, ο Pedrosa (Repsol Honda Team) πήρε το ένατο  βάθρο της σεζόν, τερματίζοντας  στην τρίτη θέση, με 1.234s μπροστά από τον Andrea Dovizioso (Ducati Team), όπου έδωσαν μάχη πολλών γύρων.

Ο Rookie Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech3) οδήγησε και πάλι καλά για να εξασφαλίσει την έκτη θέση, με 4.1s μπροστά από τον  Bradley Smith.

Ο Alvaro Bautista (GO & FUN Honda Gresini), Cal Crutchlow (Ducati Team) και Yonny Hernandez (Energy TI Pramac Racing) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events