28 April 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

Παρίσι:Ξεχύθηκαν στους δρόμους χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι μοτοσυκλετιστές για το σχέδιο τεχνικού ελέγχου στις μοτοσικλέτες

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι και σε άλλες τουλάχιστον 20 γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Στρασβούργο, διαμαρτυρόμενοι για το μελλοντικό ευρωπαϊκό σχέδιο τεχνικού ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Ομοσπονδία Οργισμένων Μοτοσικλετιστών (FFMC).

Η σημερινή «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης» είχε διοργανωθεί επίσης στο Βέλγιο, την Φινλανδία, την Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Περισσότεροι από 4.500 μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περίπου 1.900, σύμφωνα με την αστυνομία, ή περίπου 6.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπροστά από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στη διαδήλωση στο Παρίσι μετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου 1.000 άνθρωποι. Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι πρόκειται για “έναν νέο περιορισμό που δεν έχει καμία αιτιολογία” και δεν επιφέρει καμία βελτίωση στην ασφάλεια. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για μια παραχώρηση προς τους βιομηχάνους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ο μελλοντικός αυτός ευρωπαϊκός Τεχνικός Έλεγχος “συνίσταται στην αύξηση της συχνότητας των υποχρεωτικών τεχνικών ελέγχων των οχημάτων, στην ενίσχυση της αυστηρότητας των ελέγχων και στην υποβολή σε αυτόν των δίτροχων στις 11 χώρες της ΕΕ στις οποίες δεν ισχύει ο Τεχνικός Έλεγχος για τις μοτοσικλέτες”, ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδία.

Η κύρια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να καταστεί υποχρεωτική μια επιθεώρηση των μοτοσικλετών και των σκούτερ με δύο ή τρεις τροχούς, το οποίο δεν ισχύει σήμερα σε πολλές χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρουμανία). Όλες οι άλλες επιβάλλουν τον τεχνικό έλεγχο των μοτοσικλετών και των σκούτερ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events