Marc Márquez: “Ο ρεαλιστικός μου στόχος είναι να τρέξω τους δύο τελευταίους αγώνες”

Ο αναβάτης της Honda συνεχίζει να δουλεύει ακούραστα για να επιστρέψει στους αγώνες στο MotoGP το συντομότερο δυνατό.

Ο Marc Márquez σε συνέντευξη του στο MotoGP , μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση του και για το πότε στοχεύει να επιστρέψει στους αγώνες!

Ο Marc Márquez αισθάνεται αισιόδοξος για το πώς πάνε όλα, και ξεκαθαρίζει ότι θα πάει βήμα-βήμα και δεν θα βιαστεί. Το μεγαλύτερο μέλημα του θα είναι να δει πώς θεραπεύεται το οστό. Όλα τα άλλα θα έρθουν από εκεί, αποκλείοντας κάθε περίπτωσή να επιστρέψει αν δεν είναι έτοιμος 100%.

«Είμαι χαρούμενο, και αισιόδοξος για το πώς πάνε όλα. Λογικά, τώρα δίνω προτεραιότητα στην επούλωση των οστών . Όπως είπε ο Alberto Puig, στα τέλη Αυγούστου, έχω προγραμματίσει μια αξονική τομογραφία όπου πρέπει να δούμε την εξέλιξη στα κόκαλα και θα μας δώσει την απάντηση για το αν μπορούμε να αυξήσουμε την ένταση στην αποθεραπεία ή όχι».

«Τώρα δουλεύω κάρδιο για να έχω το σώμα μου έτοιμο όταν μου δώσουν το ΟΚ. Επίσης δουλεύω για να τονώνω τους μύες, πάντα υπό την επίβλεψη των Samuel Antuña, Joaquín Sánchez-Sotelo και Ángel Cotorro».

«Ακολουθούμε τα κατάλληλα βήματα και είμαι πολύ ξεκάθαρος ότι μια ανάκαμψη όπως αυτή, αν χρειαστεί να την παρατείνω για δύο εβδομάδες, θα πρέπει να το κάνω γιατί δεν μπορώ να πετάξω όλη τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.»

Ο Marc Márquez απάντησε σε μία από τις ερωτήσεις που κάνουν περισσότερο οι οπαδοί του MotoGP. Ο αναβάτης της Honda είναι ξεκάθαρος για το πότε θα επιστρέψει σε μια μοτοσυκλέτα , αν και για αυτό θα πρέπει να περιμένει λίγο και θα  το κάνει όταν θα μπορεί να το κάνει χωρίς να πάρει κανένα ρίσκο.

«Ο προγραμματισμός των γιατρών είναι να συνεχίσουν προς το παρόν μέχρι τέλος Αυγούστου, αυξάνοντας την ένταση με τα λάστιχα και δουλεύοντας λίγο με τροχαλίες και αυξάνοντας το βάρος, πάντα εντός ορισμένων περιθωρίων, αφού με λίγο μυ είναι πολύ εύκολο. να πάθω τενοντίτιδα. Έχω την εμπειρία αρκετών αναρρώσεων σε αυτό το χέρι και ξέρω πολύ καλά πότε αρχίζει η ενόχληση τι μπορεί να συμβεί αν πιέσω παραπάνω».

«Αν στα τέλη Αυγούστου το TAC πάει καλά και όλα πάνε σωστά, θα αυξήσουμε τη δουλειά στο γυμναστήριο και θα δούμε».

«Όταν υπάρχει το εντάξει από τους γιατρούς και είμαι αρκετά δυνατός, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω θα είναι να οδηγήσω μοτοσυκλέτα γιατί εκεί θα λειτουργήσουν καλύτερα οι συγκεκριμένοι μύες που χρειάζεστε και θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο 100% όσο το δυνατόν συντομότερα.»

«Δεν μπορώ ρισκάρω και να χρειαστεί να χειρουργηθώ ξανά, ο γιατρός μου είπε ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά είμαι άνθρωπος και έχω αμφιβολίες.»

«Σε έναν ή δύο μήνες θα μάθω αν ο βραχίονας είναι εντάξει για να συνεχίσω.»

Και μετά αποκαλύπτει την ημερομηνία κατά την οποία πιστεύει ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά: «Έχω υπόψη διάφορες ημερομηνίες όπως για το τεστ στο Misano (6 και 7 Σεπτεμβρίου), αλλά δεν ξέρω. Ο κύριος στόχος μου και ο πιο ρεαλιστικός μετά τη σχετική συζήτηση με τους γιατρούς είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν αγώνα φέτος, ίσως τους δύο τελευταίους ή τον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια, να μπούμε στο ρυθμό χωρίς να ψάχνουμε αποτελέσματα, να πάρουμε κάποια ‘ανατροφοδότηση’ για το σημαντικό τεστ που θα κάνουμε μετά τη Βαλένθια, να δοκιμάσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα σε αυτή τη δοκιμή, να την κατανοήσουμε και να δώσουμε κάποιες πληροφορίες και δεδομένα στους Ιάπωνες μηχανικούς».