Ο Toprak Razgatlioglu πήρε την pole position με νέο ρεκόρ στην Ινδονήσια κάνοντας την μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων 15 χρόνων – Αποτελέσματα

Ο Toprak Razgatlioglu πήρε την pole position με νέο ρεκόρ στην Ινδονήσια κάνοντας την μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων 15 χρόνων – Αποτελέσματα

Ο προτελευταίος γύρος που ξεκίνησε στην Ινδονησίας έδωσε μεγάλη συγκίνησή στην συνέδρια των 15 λεπτών για την pole position για την σχάρα εκκίνησης του επετειακού 900ου αγώνα στην ιστορία του Πρωταθλήματος.

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Brixx WorldSBK) ήταν ο αναβάτης που έκανε τη διαφορά, σημειώνοντας pole συντρίβονται το παλιό ρεκόρ κάνοντας διαφορά από τον δεύτερο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο, σημειώνοντας το μεγαλύτερο περιθώριο pole τα τελευταία 15 χρόνια!

Με χρόνο 1’31.371 ο Toprak Razgatlioglu σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου για δεύτερη φορά το Σάββατο μετά το FP3, σημειώνοντας διαφορά από τον δεύτερο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)  που έφτασε στο +1.052s. Το παλιό ρεκόρ ήταν του ίδιου από περυσι με 1’32.877, ενώ στο FP3 έγραψε 1’32.294

Είναι η μεγαλύτερη διαφορά μετά το Superpole από το 2007 στο Lausitzring, όταν ο Fonsi Nieto ήταν 3,8 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Regis Laconi.

Ο Locatelli ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα της σχάρας  εκκίνησης.

Την δεύτερη σειρά του grid ανοίγει ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), μπροστά από τον Bautista που έμεινε σχεδόν 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Razgatlioglu, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Axel Bassani (Motocorsa Racing).

 Επικεφαλής της τρίτης σειράς είναι η μοναδική εργοστασιακή Honda σε δράση για το Σαββατοκύριακο, με τον Xavi Vierge, μπροστά από τον Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team) και τον Michael Ruben Rinaldi. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Garrett Gerloff (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), με αποτέλεσμα να είναι τρεις Yamaha μέσα στην πρώτη δεκάδα.