Ο Fabio Quartararo σε απόγνωση μετά το Ουγγρικό Grand Prix: Είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι τελευταίοι
Ο Fabio Quartararo έφυγε από το Ουγγρικό Grand Prix με πικρή γεύση και μια ακόμη δύσκολη Κυριακή στο ενεργητικό του. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha τερμάτισε δέκατος στον αγώνα της Κυριακής, αφού πρώτα εκτέλεσε μια long lap ποινής που του επιβλήθηκε λόγω του περιστατικού στη Sprint, όταν παραλίγο να παρασύρει τον Enea Bastianini στην πρώτη στροφή.
Έτσι, ο Quartararo αποχώρησε από το Balaton Park χωρίς βαθμούς και με τη διαπίστωση πως η Yamaha συνεχίζει να μένει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση στην αρχή του αγώνα. Μετά το συμβάν του Σαββάτου, φρέναρα πολύ νωρίς και έτσι έχασα δύο θέσεις. Στη συνέχεια ανέκαμψα και μπόρεσα να περάσω τον Binder και τον Bagnaia στον πρώτο γύρο. Όμως μετά τη long lap, το ελαστικό έπεσε πολύ και ξέρουμε ότι έχουμε πρόβλημα πρόσφυσης. Προσπάθησα να πιέσω σαν τρελός για να κρατήσω τον ρυθμό του Pecco, αλλά η διαφορά παρέμενε ίδια και δεν μπορούσα να τη μειώσω. Στο φρενάρισμα ήμουν δυνατός, αλλά στην επιτάχυνση δεν είχα αρκετά», εξήγησε ο Γάλλος.
Η εικόνα του βάθρου ήταν αποκαλυπτική: Ducati, KTM και Aprilia βρέθηκαν στην κορυφή, ενώ ακόμη και μία Honda, του Marini, τερμάτισε στην πέμπτη θέση. «Είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι τελευταίοι», σχολίασε με πικρία ο Quartararo.
Η απογοήτευση του Γάλλου δεν περιορίζεται μόνο στην απόδοση της μοτοσυκλέτας στον αγώνα, αλλά επεκτείνεται και στη στάση της Yamaha στην εξέλιξη. «Μιλάω με την ομάδα κάθε μέρα και ρωτάω γιατί δεν δοκιμάζουμε νέα εξαρτήματα, γιατί δεν έχουμε νέες ιδέες. Είναι το πιο σημαντικό. Μου φαίνεται πως έχουμε το ίδιο πλαίσιο από τις δοκιμές στη Sepang και τον ίδιο ψαλίδι εδώ και πολύ καιρό. Πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει γιατί στο grip είμαστε πραγματικά πολύ πίσω και χρειαζόμαστε λύσεις. Προς το παρόν η κατάσταση είναι δύσκολη».
Αναφορικά με το μέλλον της Yamaha και την κατεύθυνση στην οποία θα επενδύσει, ο Quartararo έδειξε ξεκάθαρα τις ανησυχίες του. «Δεν πιστεύω ότι επικεντρώνονται αποκλειστικά στον V4, αλλά ελπίζω αν το κάνουν, να το κάνουν σωστά. Ήδη είναι δύσκολο να κάνεις σωστά ένα πράγμα, αν προσπαθείς για δύο, υπάρχει ο κίνδυνος να αποτύχεις και στα δύο. Ελπίζω λοιπόν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον V4, γιατί προς το παρόν για τον τετρακύλινδρο δεν έχουμε κανένα νέο εξάρτημα στον ορίζοντα».
Ο Quartararo αναφέρθηκε και στο μέλλον των αναβατών της Yamaha, βάζοντας στο κάδρο τον Jack Miller. «Δεν ξέρω τι γίνεται με την Pramac, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλό να κρατήσουν τον Miller. Είναι ο μόνος με εμπειρία με τον V4. Εγώ δεν τον έχω οδηγήσει ποτέ, ο Alex τον οδήγησε μισό χρόνο στη Honda πριν τραυματιστεί, και του χρόνου θα έχουμε τον Toprak που θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP. Χρειαζόμαστε την εμπειρία του».
Ο Γάλλος φεύγει από την Ουγγαρία προβληματισμένος και απαιτητικός απέναντι στη Yamaha, γνωρίζοντας πως χωρίς άμεσες κινήσεις εξέλιξης, το μέλλον προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολο.















