2 May 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕλληνική επικαιρότητα

Νόμιμη η μεταφορά των αγωνιστικών μοτοσυκλετών και με Επαγγελματικά Φορτηγά!

Ήταν ένα από τα αιτήματα που ζητούσε εδω και χρόνια ο κόσμος της Μοτοσυκλέτας και που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα να μπορούν οι αγωνιζόμενοι να κάνουν μεταφορά και ρυμούλκηση των αγωνιστικών τους μοτοσυκλετών με ΦΙΧ (Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης ) αλλά και με επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ΝΟΜΙΜΑ!

IMG_7702

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ∆ΙΚΤΥΩΝ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι σαφής και μπορείτε να την διαβάστε παρακάτω:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ∆ΙΚΤΥΩΝ
Γενική ∆ιεύθυνση Μεταφορών
Γενική ∆ιεύθυνση Οδικής Ασφάλειας
∆ιεύθυνση Συνδυασµένων Μεταφορών
∆ιεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών
∆ιεύθυνση Τεχνολογίας Οχηµάτων
∆ιεύθυνση Οδικής Κυκλοφορίας

Παπάγου, Παπάγου, 20 Νοεµβρίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: A1/οικ.68330/5309

Θέµα: Μεταφορά και ρυµούλκηση αγωνιστικών µοτοσυκλετών από ΦΙΧ και επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα
Σχετ.: Η αριθµ. Α1/19102/1633/9-4-2008 εγκύκλιος

Με την Α1/19102/1633/9-4-2008 εγκύκλιο καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις έλξης αγωνιστικών αυτοκινήτων από ΦΙΧ αυτοκίνητα. Από λήψεως της παρούσας, σας γνωρίζουµε τα εξής:

1. Επιτρέπεται η ρυµούλκηση αγωνιστικών µοτοσυκλετών µε φορτηγά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα (ΦΙΧ), ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας του ΦΙΧ και µεταφορικού του έργου, µε χρήση ειδικού τρέιλερ µεταφοράς µοτοσυκλετών. Επιτρέπεται επίσης η φόρτωση και µεταφορά αγωνιστικών µοτοσυκλετών µε ΦΙΧ, ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας του ΦΙΧ και µεταφορικού του έργου.

2. Οι µοτοσικλέτες που φορτώνονται πρέπει να είναι ασφαλώς προσδεδεµένες στα οχήµατα
µεταφοράς, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 32 του Κ.Ο.Κ. και τυχόν ειδικότερες διατάξεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση του ν.3446/2006. Για την µεταφορά µοτοσικλετών µε την έλξη ειδικού τρέιλερ µεταφοράς µοτοσυκλετών από οχήµατα εφαρµόζονται κατά περίπτωση οι διατάξεις της υπ’ αριθµ. 16823/1978 απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών (ΦΕΚ Β’ 524) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

3. Ο οδηγός του ΦΙΧ πρέπει να διαθέτει την κατ’ άρθρο 94 ΚΟΚ κατάλληλη άδεια ικανότητας οδηγού. Η ρυµούλκηση και µεταφορά της αγωνιστικής µοτοσυκλέτας είναι δυνατή µόνο κατά το διάστηµα διενέργειας αγώνων, το οποίο βεβαιώνεται από τις Οµοσπονδίες ΜΟΤΟΕ ή ΟΜΑΕ ή

οποιονδήποτε άλλον φορέα αναγνωρισµένο από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Η βεβαίωση, η οποία ορίζει το διάστηµα διεξαγωγής αγώνων και πιστοποιεί ότι για τον συγκεκριµένο οδηγό της
µοτοσυκλέτας έχει εκδοθεί αγωνιστική άδεια, πρέπει να βρίσκεται επί του οχήµατος κατά τη διάρκεια της µεταφοράς. Πέραν της ανωτέρω βεβαίωσης, ως συνοδευτικά έγγραφα της µεταφοράς απαιτούνται:
– φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας µοτοσυκλέτας, εφ’ όσον έχει εκδοθεί
– δελτίο αθλητή

4. Επίσης είναι δυνατή η έλξη των αγωνιστικών µοτοσυκλετών µε επιβατικό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, σύµφωνα µε τη διαδικασία που η υπ’ αριθ. Α οικ.65375/5050/2014 εγκύκλιος ορίζει.

Παρακαλούµε για την ενηµέρωσή σας και την εφαρµογή των ανωτέρω.

Ο Υφυπουργός Υποδοµών Μεταφορών και ∆ικτύων
Μιχαήλ Παπαδόπουλος

Ακριβές αντίγραφο
Γ. Τσαµαδιάς

 ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΡΑΦΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

 

 

 

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events