27 April 2024
MotoGP 2022

1000 ευρώ πρόστιμο στον Marco Bezzecchi για επιθετική συμπεριφορά σε κριτή

1000 ευρώ πρόστιμο στον Marco Bezzecchi για επιθετική συμπεριφορά σε κριτή

Ο Marco Bezzecchi ήταν πρωταγωνιστής σε μια πτώση στη Βαλένθια. Ο αναβάτης της VR46 δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο κατά τη διάρκεια του FP3.

Ο Ιταλός όταν έφτανε στη στροφή επτά, υπέστη μια ανεξήγητη πτώση με πάνω από 180 km/h. Η Ducati έφερε πολλές τούμπες και στο τέλος έπιασε φωτιά όταν έσπασε το ρεζερβουάρ καυσίμου και τότε οι κριτές έτρεξαν στο σημείο ξεκίνησαν έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να προσπαθήσουν να σβήσουν τις φλόγες.

Εκείνη την στιγμή, σύμφωνα με την επιτροπή διαχείρισης της FIM, η συμπεριφορά του  Bezzecchi ήταν «επιθετική» και «αντιεπαγγελματική» προς τον κριτή που μετέφερε τον πυροσβεστήρα, ερχόμενος και είχε «σωματική επαφή» με αυτόν που τελικά σήμαινε πρόστιμο στον Ιταλό. των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έστειλε η FIM, η συμπεριφορά που επέδειξε ο Bezzecchi “αντίκειται στο άρθρο 3.3.2.2 των Κανονισμών Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM” θεωρώντας την επιθετικότητά του προς τον κριτή ως “πράξη επιζήμια για τα συμφέροντα αυτού του αθλήματος” . το πρόστιμο των 1.000 ευρώ που θα πληρώσει η Mooney VR46 Racing Team.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της πτώσης του Bezzecchi και την επαφή που φαίνεται να είχε με τον κριτή στην αρχή του βίντεο:

 Πριν ξεκινήσει το FP4, ο Bezzecchi πήγε και βρήκε τον κριτή στη στροφή 7 και ζήτησε συγγνώμη αυτοπροσώπως, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

 

Να σημειώσουμε ότι με πρόστιμο 1000 ευρώ τιμωρήθηκαν και οι αναβάτες της Moto3, ο Kaito Toba και Jaume Masiá που ήρθαν στα χεριά στο τέλος του FP3, αλλα οι αναβάτες εκτός του προστίμου τιμωρήθηκαν και με ποινή να εκκινήσουν από το pitlane στον αγώνα της Κυριακής και θα εκτίσουν επίσης ποινή μεγάλου γύρου κατά την έναρξη του Grand Prix της Βαλένθια.

Δείτε αναλυτικά εδώ >>> 

Moto3: VIDEO: Ήρθαν στα χέρια Jaume Masiá και Kaito Toba Μετά την πτώση τους στη Βαλένθια

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events