Η Red Bull φεύγει μαζί με το Marc Marquez και η Honda δεν θα μπορεί να έχει νέο χορηγό ενεργειακό ποτό μέχρι το 2025

Η Red Bull τερματίζει νωρίτερα το συμβόλαιο χορηγίας αφού χρησιμοποιεί μια ρήτρα στο συμβόλαιο με την HRC ότι θα μπορεί να τερματίσει νωρίτερα το συμβόλαιο, αν φύγει ο Marc Marquez.

Αλλα το χειρότερο είναι ότι η Honda δεν θα μπορεί να έχει νέο χορηγό οποιοδήποτε άλλο ενεργειακό ποτό το 2024,βαση συμβολαίου!

Ως εκ τούτου, η Honda πρέπει να παραιτηθεί από πολλά εκατομμύρια χρήματα από χορηγίες.

Περιέργως, αυτό απαγορεύει στη Monster να γίνει χορηγός, που είναι ο χορηγός του Luca Marini, ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Marc Marquez στην Repsol Honda το 2024.

Αν και η Honda πρέπει τώρα να τα βγάλει πέρα ​​χωρίς την οικονομική βοήθεια από τη Red Bull, αναμένεται να διατηρήσει τη Repsol ως χορηγό τίτλου μέχρι το τέλος του συμβολαίου τους μαζί σε ένα χρόνο.

Τουλάχιστον για την ερχόμενη σεζόν, η έλλειψη εσόδων από χορηγίες δεν πρέπει να είναι μεγάλο πρόβλημα, γιατί με τη λύση του συμβολαίου του Marquez, η Honda θα εξοικονομήσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η εξοικονόμηση αντισταθμίζει τα εκατομμύρια που θα λείπουν το 2023 από το σπάσιμο της συμφωνία χορηγίας με τη Red Bull και τις απειλούμενες περικοπές από άλλους χορηγούς. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, η Honda θα μπορούσε να έχει κάποια προβλήματα εάν δεν βρει νέους χορηγούς.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner